Fram & tillbaka....

jaha...så var det slut på helg IGEN! Ja tiden rullar på i 190 vet knappt vart jag bor längre ;-)
Första advent är det väl idag också mmen har inte hunnit med att fatta det...
Tidig morgon blev det igår för att åka till Götet igen. Typiskt för båda barnen sov som smågrisar när vi steg upp så lite sena iväg blev vi.
Essie var så förväntansfull inför Agens kalas med prinsesstema.
Hann fram gjorde vi & det var fullt hus hos bror & C med alla prinsar & prinsessor!
Superlyckat kalas & alla barnen var så fina!



Minidisco i källaren.



Sen på kvällen åt vi gott & spelade lite Guitar..eller jag gjorde. Kan inte köpa det själv för då skulle jag bo framför tv:n. Men är utan att skryta riktigt bra för att ha spelat typ 5 -6 gånger. Idag blev det lite sovmorgon. Olle vaknade kl 06:00 & åt mat, (sovit hela netten innan dess!!!!) sen somnade han om igen.
Essie vaknande 6:20 & då gick R upp med henne. Ingan annan var vaken så de hade legat & myst i soffanen hel timme innan Emil kom. Mamma skickade ner R i bäden igen.
8:00 vaknade Olle & då gicvk jag upp med honom till mamma som nu hade alla barnen.
9:35 gick jag upp till frukost. Fullt hus men det är alltid så ysigt att vara hos bror & C!


Tack C för all god mat & ett jättebra kalas!


Sen idag var vi uppe på julmarknad i stallet borta i Råda. Mysigt & fikade lite. Hoppade över ponnyridingen den kom igång så sent, Essie får väl följa med ut till Cicci nån gång & skutta lite häst. :-)
Hemma igen försökte jag fota alla dyra kusinerna....snyggt va!!


Åkte till Liseberg & mötte upp syster där. Märkte rätt snabbt att det är rätt svårt att hålla reda på alla...DC:s bror hade också komit med tjej & två barn så vi tappade bort varnann lite titt som tätt. Tur det finns mobil nu förtiden!

Essie åkte flyplan, hoppgroda (jätteläskig...) & åkte sagoslottet två gånger. Sen det bästa av allt...TOMTEN!
Men då blev tom Essie blyg så hon vågade inte gå fram riktigt nära, men en teckning det fick han.



Olle har varit en guldbebbe hela helgen, bara sovit & ätit & legat & tittat på kusinerna med stora tefatsögon.
Hittade förresten jättefina kläder till Olle & Essie för ok pris uppe i tornet på Liseberg. http://www.sunnykid.se/
Men det blir julklappsgrejer.

Nu ska jag kolla på film för en gångs skull & bara vara!!!


söööööt!!


Tugga tugga tugga tugga....

...blir galen på Baloo! Jag som skrutit så med min duktiga valp som inte tuggar på saker...jamen visst!!
Nu plockar jag saker ur hans mun dagarna i ända & det är bara tur att inget värdefullt hamnat i hans mun. Fast räknar man ihop allt blir det några hundra ändå...
Allt småplock som Essie drar fram ligger i farozonen, samt Olles strumpor, tofflor & annat.
Igår bet han sönder Olles mockasiner samt diverse plastdetaljer till Essies dockor. Varje gång ropar hon "Baloo äter nåt" jag tar saken & ofta är det juhennes saker men hon säger bara "jaha....dumma Baloo" så än har inget hysteriutrbrott kommit för han ätit upp hennes tuttar mm. Hos färäldrarna hade han hämtar handsdar i helgen & tuggat i sig, så två skinnhandskar är jag skyldig pappa nu.
Idag när jag kom ut från dagis & skulle koppla loss honom fick jag bara ett koppel i näven. Handtaget satt han & bet på i munnen mmen fattade nog inte att han var lös. Så det är andra läderkopplet han bitit av nu.
Blir en tur ner till affären & köpa lite mer bitvänliga leksaker till honom så vi & ungarna kanske får ha vårt ifred!

Ska köra igång här nu & betala räkningarna, åka & hansla & sy upp julgardinerna innan Essie ska hämtas vid två. Kanske hinner jag skruva lite hyllor också som ska flyttas & sätta upp nya krokar till barnkläderna i hallen.
Mycke som ska hinnas med innan jul ju!

Ringde till jobbet & anmälde min existens & ska på julfesten nästa fredag! Sen är det bara en månad kvar hemma på heltid. :-) Ska bli skoj att jobba lite igen samtidigt som jag denna gången har ritkigt trevligt hemma!

Ridining ikväll om jag hittar nån som kan natta barnen här. Mamma slutade inte förräns kl 19 & pappa komer hem från malmö runt den tiden också. Får ringa R:s föräldrar & kolla om de kan komma några timmar.
(R ska på tyskmiddag hos sin chef)
Vill helst inte missa ridingen då det är så svårt att hitta en annan dag & rida igen det på. Tyvärr får man inte dra av de gånger man missat på räkningen så rider man inte igen tappar man ju de pengarna helt.

Gömda böckerna...

..har ni läst Gömda böckerna om Mias flykt från Sverige pga Mannen med de svarta ögonen? Sen fortsättningen "Mias hemlighet" & "Emma, Mias dotter" (tror jag den heter) som "Mia" själv skrivit om hur det blev efter de fick asyl i USA.
Jag har läst de tre första & klart man fänglsas av vilket helvete denna familj gått igenom.
Naturligtvis har jag förstått att saker är påhittade, hur de bott & människor har förvrängts. Men HUR mycket har andra förvrängts & hur mycket är sanning av det som står i böckerna?
Liza Marklund som skrev de två första har skrivit böckerna som enn sann historia, men ska man tro en ny bok som kommer nu i dagarna är det väldigt mycket som inte är ett dugg sant & familjerna till dessa påståenden har fått gå med detta i bagaget i snart 20 år.
Ja, inte vet jag men ska bli intressant att läsa den nya boken & se om det dyker upp nåt i media om detta!
Jag vet inte om jag tycker denna författare verkar vara helt opartisk & seriös, tycker de som "skyddar" Mia i inlägg blir ganska bra "påhoppade"!
Har ni läst böckerna & de grep även er tycker jag ni ska kika på denna blogg (och sen läsa den nya boken som hon skrivit)
http://monicaantonsson.blogspot.com/ (författarens blogg)

Tisdag

datorn håller nog på att Krascha!! Så nu MÅSTE jag lägga över bilderna på nåt annat minne eller bränna över. Tänk om alla bilder försvinner?!!! Vad gör man då? Iåförsig finns ju en del utlagda på nätet, men det är ju bara ett fåtal. Usch vilken ångest jag får av att bara tänka på det!
Annars finns det inget av vikt på min dator. Bara bilderna!

Har lämnat bustuss på dagis & borde verkligen börja här hemma en stund nu & sortera grejer. Vår pappershög med räkningar & andra "ska-göra-grejer är Giganstisk! Så trist att jag inte ens orkar börja sortera.
Men ska betala räkningarna idag iallafall & känna mig som en god samarit när banken, elen, bilmekanikern & andra får ta del av MINA pengar! Varför ska man behöva betala? Undrar om man kan fråga banken om jag fixar fika till dem varje dag så borde jag ju få gratis lån...eller?

Måste ner i källarn också & rota bland julgrejerna. Vet att 95% av ljuststakarna är trasiga. När jag packade ner det förra året "var det ju så änge kvar till jul" och nu är den snart här.....
Så lite koll på vad som ska lagas så det blir fint i fönsren till helgen.
Skulle plocka mossa också till pyssel...bara de tatt nu är mossan täckt med massa snö!
Får låna en trådlös hårfön & tina upp ute i skogen.
En stadstur hade jag också planerat in idag. åste ha tag på en overall till Olle & det finns en superfin på Lindex som säkert inte finns här men får gå ner & kika.
ojoj....dags att ta tag i dagen om jag ska hinna nåt. (men jag har skottat i 45 minuter iallafall så lite duktig är jag allt!)

Lööööve Göteborg

Älskar Göteborg & hoppas att nån gång in framtiden kunna loca med min käre sambo & sätta våra bopålar där!
Ett funkishus ute vid havet skulle ju inte sitta fel....men kostar ju ett par meloner att bo där så vi blir nog kvar i håla ett tag till.
Tur att mina syskon bor dör så vi får åka dit ibland.
Igår lämnade vi barnen hos farfar & farmor & Baloo fick inackoderas hos mina föräldrar.
Sen susade vi med bilen till Götet & Syster. Hennes sambo fyller snart 30 så det var tajm för fest!!
Kom fram & mötte Syster i dörren, de skulle åka tidigare för att fixa lokalen osv.
R & jag korkade upp & fastnade i GuitarHero & Buzz.


Räknade inte riktigt med att det faktsikt tar en bra stund att ta sig från v frölunda ner till Martiman där vi skulle vara. (Systersjobb)
Missade därför rundvandringen & sjunkbomben som visst gjorde hennes sambo blöt men vi har ju varit på båtarna flera gånger innan så det gjorde ju inte så mkt.
Sen var det dags för en supergod buffe på Eärjan Fryken (?) Massa goda pajer & annat gott hade  de fixat. (det var två killar till som fyllde år) Vi hade supertrevligt sällskap vid bordet!
Bror min & han polare Mattias hade också rätt skoj vid sitt bord & det är nu många som tror att de är ihop & har tre barn
:-) De är ju för roliga de där två!.
Efter maten klättrade vi ner i Jagaren & det var Karaoke & musik.
Syster tog med mig upp till bryggan där dockorna bor. Så läskigt! Fattar inte hur hon vågar gå där om nätterna för att kontrollera att ingen trött gäst har villat bort sig. Däruppe på bryggan är det fullt med stora dockor som har huvor över huvena. Så såg de ut på riktigt när de jobbade där & kan lova att det är spooky att gå mellan alla dessa när det är mitt i natten! Letade efter nån bild på detta men hittade ingen på hemsidan...syster du kan väl sula över en om du har?


Kärleksparet!


Hallå hallå..


Jag & Yster.

Sent blev det damp ner i luftkuddesängen kl 5 så sådär jättevilsamt är det ju inte att vara barnfria :-) Men det är det klart värt ibland!

Hosta & Slem...

Baloo har fått hosta & är alldeles slemmig i halsen....hemma hos Smullan finns bästa polarn Jackson som har det likadant.
Kennelhosta Hon var hos vetten igår & Jackson var riktigt dålig. Så det var kennelhosta & misstänkte att Baloo också fått det för han harklade så igår natt men hoppades han sluppit.
De är ju ändå vaccinerade mot det, men det är visst vanligt att de får en lättare variant iallafall.
Så nu blir det ner & shoppa en temp & slemlösande tabletter. Hoppas verlkligen det inte blir nåt mer än såhär för så blir det att vara hemma med han i helgen. Kan ju inte låta föräldrarna ha hand om en sjuk hund.
Så bara avvakta & se. Är mest orolig att vi ändå smittat ner Mixa. En valp som troligen inte är fullvaccinerad ännu mot kennelhostan. Vi var & spårade i förrgår, men de träffades inte utan hade hundarna i bilarna. Baloo var ute kanske 5 minuter innan Mixa så hoppas hon intevar & sniffade på exakt samma ställen men tror inte hon var det. Hon träffade Jackson också förra veckan men då hade han nog inte börjat smitta, ska ringa vetten om en stund bara för att kolla av rutinerna.

Annars har natten varit lugn, sovot med Essie jämmte mig så mysigt när R är borta att gosa med henne. Hon är ju pappas flicka så jag brukar inte duga om han är hemma.
Olle vaknade två gånger & fick mat sen hörde jag honom snacka därinne 5:30 men då gick jag faktiskt upp & stängde dörren lite & drog täcket över huvet. Så tidigt stiger jag INTE upp!! Det hjälpte för jag somnade om. Sen hörde han 6:30 på lite högre & gladare nivå så då var det bara att hämta gladbubben & gå ner!
Igår var grabbarna här, Melker & Oliwer. Stora de börjar bli nu. Än sålänge ligger de ju fint på golvet så mammorna kan fika & tjöta lite men snart är det nog slut på lugnet när vi träffas!

Oliwer Melker & Olle

Nehe dasg att dimpa ner i lällaren ta lite tvätt & duscha. Äta frukost gå ner till Apoteket med flocken.
Kakan komer sen & käkar lunch här. Sen blir det kanske en tur till bibblan med Essie i eftermidddag. R kommer nog inte förräns vid åttatiden ikväll så jag får förbereda morgondagen själv.

Håll tummarna för att Baloo inte blir sämre så vi får en välbehövlig barn/hundfri fest imorgon i Götet!

Ja man har en smart liten tjej...

Hade amerikanska Home makeover på tv i efteriddags. När de rev huset skulle jag skoja med Essie så jag sa
-Titta de FÖRSTÖR huset! Nu blir de som bodde där ledsna.
Det går en liten liten stund, sen tittar Essie på mig med tröstande ögon
- Mamma, det var gammalt så de mmåste riva ner det. Det bygger ett nytt hus! Ett fint hus istället!
Hm....jaha..gissa om min treåring är tv-skadad som helt klart visste att i just det programmet så byggs det upp nya fina hus istället!

Hade lite roligt kvällsnöje & plåstrade lite med bilder, Olle blir ju redan 5 månader på lördag! Vart tar tiden vägen..
















Söta eller hur :-9


Det är galet skoj....

...att rida på hästapopparna! (Hästapopp det är min pappas fina ord för häst..jag har tagit över det nu.)
Nyss hemkommern fråjn stallet & är så nöjd. Vi hoppade idag, Knep perfekta Zerona.
Vi hoppade "runt runt" på tre hinder. Inte alls höga utan mer för att få rytmen igen. De flesta av oss har j inte hoppat på över ett år!
Så hopp tre galopp hopp två galopp & hopp. Perfelt för att årefå hoppintresset & det var så roligt!
Tyckte lite synd om Sussi som misssade det...men du är snart tillbaka ju :-)

Sambo R, Honungsbullen har läst min logg för första gången...den fick godkänt.
"-Sidan var öppen" sa han...(och ja, annars hade han nog inte fattat hur man kommer hit haha...**puss på dig**)

redan onsdag...

shit vad veckorna rusar! Vet knappt vilken dag det är längre!
Har lämnat viltuss på dagis & tränat en tur med Baloo. Missade ju träningen igår för tyckte det var viktigare att fixa håret. Mamma åker till mormor imorgon så hon kunde bara igår, ikväll har jag ridningen & missade ju den förra veckan.
Håret blev jättebra, lite ljust kanske så får se imorgon om färgen sitter när jag tvättat det. Mitt hår är så sprött så ibland fastnar inte färgen eller får konstiga nyanser så det kan rinna av imorgon & bli rosa :-)
Men då är det ju bara att lägga i en ny toning själv.
Det är nåt tjall med inställningarna på min kamera, alla bilder blir suddiga. Vet inte vad jag gjort, höll på & trixa förra veckan & nu vet jag inte hur jag ställler tillbaka..grrr...alla bilder blir mörka & lite suddiga.

Ester hjälpte till med lite Makeover på eftermiddagen...måste ju vara snyggt sminkad som en hund också...


Sen på kvällen blev det såhär då:



(varför ser man så konstig ut när man tar kort på sig själv????)


Ska på systers pojkväns  30-årsfest på lördag, vet inte alls vad jag ska ha på mig.
Har bara så tråkiga trasor i gardeoben & har 7 kg kvar så vill inte shoppa nåt nytt heller. Eller kanske ska kika på nån klänning eller nåt som ska sitta lite löst för då gör det ju inte så mycket!
Kom i ett par av mina "normala" jeans nu.
Visserligen brukar de sitta rätt löst & baggy men ändå. Det går att knäppa utan problem! Har gått ner två kilo på en vecka utan att gjort nånting. Så nu tänker jag inte ge mig utan ska ner de sista med!
Kan  inte tro att jag gått ner över 20kg sen i juni men så är det!
(fast jag tycker inte alls det känns så...varför gör det inte det? Är man aldrig nöjd?)
Men borde träna ryggen & magen så får nog börja med min Abslide på allvar ;-) bara att Baloo tycker den är så rolig så han hoppar på mig & biter i den när jag ska köra.
Powerpromenader funkar ju också & nu kan Baloo hänga med runt sjön iallafall..fast inte i det tempo jag brukar gå men lite motion blir det ju iallafall. Vill spara hans leder så länge han växer så inga "riktiga" snabblångisar förräns nästa år efter röntgen på han & när han är färdigväxt i benen.


Dagen blir nog rätt lugn, ska städa i köket innan jag hämtar Essie igen, sen tänkte jag åka ner till bibblan med henne i eftermiddag, granntjejerna brukar vilja leka lite också. Igår var Alma här & hon fick mata Olle med Puree. Har aldrig sett han äta så mycke så hon får nog komma in & mata varje dag :-)

Makeover.....

Ska upp till mamsen ikväll & göra om håret. Blir nog rötott igen men kan inte riktigt bestämma mig.
När jag är blond vill jag vara röd & när jag är röd vill jag vara blond.
Kanske ska ta halva huvet rött & halva blont?
Hittade en bild från förra året när jag bytte till vinterfärgen...Vad tycker ni?
(har ungefär samma frisyr & längd nu som den blonda så resultatet kommer bli nästan likadant)



Fortsättning följer var nog att jag sen klippte hellugg igen. Det blir det nog idag också.


Ska städa lite nu & byta matta i vardagsrummet, Ikeas ljusa mattor är helt värdelös när man har barn & hund! Den ÄTER verkligen allt bös som flyger omkring & man ser allt!
Vet inte om jag ska ta upp den äckliga lurvmattan igen eller bara lägga en gammal grön trashank under soffbordet tills jag hittar nån jag vill ha. Skulle vilja ha nån grön tjock matta som inte drar åt sig all skit & absolut ingen rya igen som blir så snuskiga med smulor & annat gegg som fastnar i den.
Det blir ju ettt & annat skärpbös med hund & två barn :-)

Om 40 minuter ska hostOlle gå till doktorn för hans rossliga andning. Lille Bubben!

Ekorrarna...Piff & Puff

Glömde ju visa de söta Ekoorarna som inte vågade komma när vi var hos Sussie häromdagen. Men när vi åkt hem vågade de sig fram & fick dessa bilder:



Visst vill man ha en egen sån hemma!

Lätta frågor....

fastnar ibland för "Sanningens ögonblick" som de flesta andra kan jag tro :-)
Men VEM berättar dessa så dumma & pinsamma saker för de som gör frågorna?
Som tjejen som ar förra veckan som hade betalat ett trasigt bord med oralsex, använt assistentpengar till resor & gu vet vad de visste om henne. Hon svarade dock glatt på allt & tyckte att Gårdinger såg dryg ut när det var nån fråga om utseende.
Ja, det är väl upp till var & en att vara mmed på sånt men vem är så elak som berättat alla saker för programmet?
Sen är det väl inte riktigt rättvist för det är ju egentligen rena ja/nej frågor? Klart du "vet" helt säkert om du jort såna grejer!?
Efter henne var det ju Linda Rosing, & hon fick ju jättelöljiga frågor. Inte alls sådär farligt personligt som de andra får
Hon åkte ju ut igår på frågan från Micke (som hon blev ihop med i Big Brother) om hon nån gång ångrat att det tog slut mellan med dem. Minsta lilla tvekan registreras ju i en såndär lögndekektor, så egentligen räcker det nog att man tänker frågan lite för länge så blir det en tvekan.
Hon svarade Nej. Det var FALSKT, hejdå 75000 kr.

Skumt program det där! Skulle vilja testa men inte i tv..om jag skulle vara med...lova att bara berätta snälla saker om mig så jag framstår som värsta ängeln! (Vilket jag naturligtvis är)  

Dagen i övrigt förutom funderingar på knäppa program har varit riktigt barnslig..men det är skönt med såna dagar ibland! En vanlig måndag...

7:35 väcks till ordinarie "gåmårrånsång"
affe vaknar sakta till liv.
Matar Olle, läser tidingen i soffan & Essie leker med sina dockor.
Jag har en snäll dag & hjälper Essie mata dockorna & klä på TRE stycken. Letar reda på Ella & Pippi som är borta.
Tar med Olle ner i källaren & duschar, Essie säger att hon kan passa honom uppe. Jag svarar att det får hon göra när hon blir stor. Essie blir lite sur & säger att hon ÄR EN STOR TJEJ!
9:15 bestämmer att gå till ÖF idag.
Packar ihop min lilla flock. Olle skriker, hunden blir galet glad & skäller & springer runt, Essie gapar om att hon vill cykla.
Får styra upp det hela, ner med Olle i vagnen, ut med hunden, förklara för Essie att det är halt men vi kan leka halkaleken. Nöjd. Klä på sig själv & UT.
Gick en runda & klart jag lekte halkaleken (man halkar runt på is på vattenpölar) & halkade ett par gånger av misstag när Baloo också ville hoppa.
9:50 hemma igen släppa in hunden som inte alls vill vara själv hemma & surt protesterar, men med Frolic funkar allt!
10-12 ÖF idag gjorde vi fina snögubbar.
12:15 hemma packa in oss i bilen istället, har beställt lunch av Smullan ;-)
14:00 hemma igen. Matar Olle, plockar undan lite. Essie leker tomte & Lucia. Olle får en pepparkasmössa jag en stor tomteluva.
15:00 Bygger med lego på Essies rum. Superskoj. Gjorde små gubbar, hästar, hundar, hus & lastbilar
klockan springer iväg det blir nästan mörkt i Essies rum...klockan är redan över 16!
16:30 Sambo kommer hem, han fixar mat & jag går ut med Baloo till Lidl & shoppar lite mat.
17:15 hemma igen, vi borde städa lite & bära ner/upp mattor men det är roligare att rita i Essies målarbok.
Essie tycker jag & R målar så fiiiint & säger att vi är jätteduktiga. Så vi måste måla lite till.
18:15 Essie, Olle & R badar. Jag dammsugar.
18:45 Olle somnar (ja han har ju kommit upp ur badet....)
19:45 Essie somnar
Jag sitter här & filurar, R är på Innebandy.
En helt vanlig måndag i Esters hus!

Utställningsdebut!

Idag var det alltså dags för Baloos utställningsdebut. Ihop med Smullan, M & Jackson susade vi upp till Mjölby på morgonkvisten.
Väl framme i det stora ridhuset (jag som vart impad av "vårt " nya på klubben...detta var dubbelt så stort....) så packade vi upp våra filtar, kaffetermosar & äggamackor & förökte kika så mkt som mäjligt för att komma på hur det hela fungerar.
Det är 10 år sen jag höll på med sånt här sist så var riktigt ringrostig på regler osv.
Såg genast mina konkurenter & förstod direkt att nån vinst skulle det nog inte bli såvida inte domaren var helt såld på modell mindre berner. De andra var i mina ögon modell Bauta Biggos.
De tre som gick i min klass var exakt lika gamla så åldern kunde jag inte skylla på. Kom 2:a i min lilla grupp & fick jättefina ord av domaren som gillade Baloo men tyckte han var ngt liten i kostymen än men hoppades vi skulle komma tillbaka när han växt till sig! (Och ja, jämfört med de andra såg han ut som en liten pygme hihi...)
För att kunna läsa kritiken måste man vara extremt "gammeldagsskrivstil" kunnig (tänkte dirket på dig, mormor att du skulle läst det direkt!!!) samt veta vad som skrivs på utställningsspråk.
Hittade en dam som hjälpte mig översätta, lite har jag glömt nu men såhär löd kritiken:

Mjölby 081116 Domare P. Cederlöf
Hane med bra prop. Välform ögon. Korrekt hals & överlinje. Korrekt svans. Korrekt vinkl bak. Aning knapp fram.
Står för dagen en aning fransyskt fram. Bakställ korrekt. stati...nånting??? Rör sig väl från sidan. ??? bak.
Aning ??? fram. Trevligt temprament.


??? betyder att jag inte ser vad det står & inte kommer ihåg vad översättar-damen sa. Fransyskt betyder att han står med framtassarna lite utåt, har jag aldrig tänkt på innan, men damen sa att sånt ofta växer bort. Med tanke på att jag inte tränat  på själva uppställandet tycker jag det gick riktigt bra. Busig var han allt & skuttade runt en del men det var ok.
De andra bernarna ställde upp sig som de aldrig gjort annat & det flyttades på tassar & grejades utan minsta min från dem så nu blir träna på detta tills nästa gång!
De var fina men STORA. Domaren verkade gilla de kraftigare modellerna på alla raser han dömde vad mitt öga kunde se iallafall. Men mig gör det inget för jag vill ju ha en modell mindre av min Baloo så hoppas han inte växer tills sig alltför mkt & behåller den struktur han har på pälsen nu. Det är ju faktiskt vad JAG tycker är finast som är viktigast!
Om jag inte fattat reglerna fel så gick konkurenten vidare till Best in Show finalen. Skoj att en berner gick så långt!

Smullans Jackson blev BIR i sin grupp. (Bäst i rasen) men inte placerade mot de andra i den gruppen. en han skötte sig ypperligt & maken M kan nog bli en alldeles utmärkt "handler"

Bilderna blev nte alls bra, nån inställning jag pillat på & sen dog naturligtvis batteriet...grrr....så detta är vad som går att se.




Så var det med den premiären...dags att ta hand om LillOlle lite han vaknade igen!

Badhus idag igen

Så var lördagen snart slut..
Steg upp till vacker sång av Essie 8:45 Hör henne utanför dörren
-klara färdiga gå (dörren öppnas eller kastas upp kanske man ska säga...) så sjunger hon allt hon kan
-GÅMÅRRON GÅMÅÅRON HÖ PÅGLA PUNGA GÅMÅRRÅN GÅMÅÅRÅN I PÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!
Så underbart vackert....nä kanske inte men så sött! Vaknar gör man iallafall & för det mesta kommer R en halv minut efter med Olle & dumpar ner han brevid mig. Men mysigt är det allt.

Efter morgon bestyren tog jag med Essie & Balutten på en liten åktur ut till Sussie. Essie var spänd...kanske skulle vi se en Ekorre! Men jag hade noga frberett henne att det var inte alls säkert att de vågade komma fram.
Essie har ju visat ett enormt intresse för småfåglar & tittat på sin talgboll varje dag. Vi hälsar ocksp på en granne varje dag & kikar på alla hans fågelmatautomater. Men hos Sus finns det hur många som helst & massa ursöta små fågelhus. Gissa att små skogsfåglar & Ekorrar gillar att vara där!  (Sussie, glömde ju ta med kameran..sula över en holkbild så folk får se hur fint du har det på din fågelsida ;-) )
Småfåglar kom det men tyvörr inga korrar. Essies ögon lyste som solar när vi åkte hem med ett litet minihus på pinne, två talgbollar & frön till vårt lilla hus som vi hängt upp.Mysigt! Tack guman för de små grejerna!

Hemma igen gick jag en träningsrunda ed Baloo, sen dags för bad.3
Essie skulle hjälpa till, hon tyckte det var jätteskoj när vi badade Gizmo igår, men nör Baloo väl var blöt så tyckte hon att det luktade illa & gick ut så ingen hjälp där inte!
Nu är  det bara att klippa till öronen kvar  på honom & så blir det ju kamma massor imorgon igen.
Såhär fiiiin var Baloo när han badat.
I Ajax gamla Gock som var lite för stor & han kunde nog inte fatta hur jag kunde plåga han så...men med ett ben som muta så var det nog rätt gott därinne i gocken :-)
För er som har hund modell stor med mkt päls är det faktiskt perfekt med en morgonrock precis  när hunden kommer ut ur badrummet. Fortfarande blöt & håret är ju precis överallt. Sätt på gocken nån timme så torkar de till & massor med hår fastnar i gocken så slipper man hälften av allt i huset! Funkar kalasbra!

Det är så synd om mig!!!!!! Men med ett ben blev jag glad igen!


Och en sista rad idag...den som har pälsiga husdjur & eller barn...köp aldrig en ljus IKEA matta! Imorrn åker åbäket neri källarn igen! (Mattan alltså....)

Mellan raderna....

...eller mellan reklamen på Idol...
varför fastnar man så i ett program? Hur kan jag som inte kan ta en endaste ton rätt & tom sjunger falskt på "Blinka lilla stjärna"  få ha en liten åsikt om Idol fenomenet?
Det är ju egentligen ett så pinsamt program...men ändå sitter jag där som klistrad framför tv..eller vid datorn., bara jag HÖR hur de sjunger.
Älskar Alice röst. Hon är så bra! Och de båda Robbisarna är ju så duktiga på att sjunga men GÄSP...man vill ju se nåt skoj i tv:n inte en blyg pojke som står & dör för han är i tv. (gäller båda robinsarna..)
Hoppas på Kevin eller Alice!
Nog om Idol.

Haft frisörsalong här hemma ikväll med en SUR Gizmo. Han fick ett välbehövligt bad & kammat honom.
Han har gått upp ett helt kilo sen sjukan i somras & vetrinären ringde igår om de sista proverna vi tog i tisdags.
När vi tog proverna var de jättenöjda med hans viktuppgång så det kändes skönt.
Har glömt att skriva om det men det vetrinärbesöket var så jobbigt. Det var den tjejen som tog "beslutet" om min älskade Ajax. Hjärtat tog verkligen dubbevolt när jag såg att det var hon :-(. Jag sa inget för jag vet inte om jag klarat att hon sa nåt OM hon nu kom ihåg oss. Men hon är duktigt & supergullig så det va bara att koncentrera sig på Giz & bita ihop.
Sen ringde då Gizmos "riktiga" vetrinär som gjort de flesta undersökningarna.  Njurvärderna har gått från 500 till 300 (normalt är upp till 200) vilket han sa var riktigt bra!
Förra gången vi var sa han att Gizmo skulle äta medicin hela livet förutom specialfodret, men jag tyckte, efter att vi glömt medicinen tre dagar, att han åt mer & var piggare så han har inget fått på två veckor & de värderna han åt medicin för var normala nu så nu slipper han tabletterna också! (var nåt med blodet han hade en infektion när han blev sjuk)
Iallafall känns det bra att han är ok igen. De där värderna som ligger på 300 nu kanske går ner lite till men normalt blir det sällan när de väl har fått högt. Ska kolla detta till våren igen. Så katt är så mycket det nu går utsriven från provtagningar för ett tag framöver!
Han är fortfarande skitsur för badet, men tror nog han kommer & gosar om en stund!

Annars har det varit ganska skön fredag, ÖF på förmidagen sen kom granntjejen hit & lekte med Essie.
R kom hem 15 & då stack jag & Smullan ut i skogen med hundarna. DET är grejen med att ha hund, vara ute i skogen & spatsera!
Hann precis innaför dörren & då ringde mamsen & ville ha sällskap till en tantskoaffär & köpa vintergåskor med inbyggda isdobbar :-) Snygga var de faktiskt så fick klart godkänt!
Hemma igen susade jag ner till Ica, hem igen & bada katt ihop med Essie & sen har det inte blivit så mkt mer.
Skulle bada Baloo också men tar honom imorgon. De tär så skitigt ute så han måste ju vara tiptop till söndag!

Ollebullen somnade precis när jag kom hem från skoresan. Hörde honom skrika lite precis när jag var utanför dörren, gick tyst in & typ 30 sekunder senare kom R ner.
Han måste vara bäst på att lägga ungar! Idag tror jag han har nattat båda på 5 minuter. Varav Olle äter minst 4.

Ja Olle äter lika fort dom sin far & sin syster...de vet inte vad njuta av mat betyder!

Skithund....

När jag gick hem med Essie från dagis idag (med Baloo i sitt koppel, Olle i vagnen & Essie cyklande med dragkoppel...kul syn vill jag lova) så bar Bajslutten inte alls bra i magen. Hade redan lagt två högar på vägen dit som jag med nöd& näppe lyckades få in i påsen.
Men dessa slaskhögar gick liksom inte plocka upp utan hade bara gjort det hela vörre med utsmetat skit på gräset.
Förklarade för Essie att det där det var för Baloo nog har lite ont i agen. Stackars Baloo tyckte hon.
Jag HATAR verkligen när jag inte kan plocka upp, jag har säkert 10 påsar i vagnen så det inte ska kunna glömmas pga det.
Så ska jag fortsätta gå med min lilla flock så hör jag en spydig röst på andra sidan gatan:
- Ska ru inte plocka upp efter dig? Du har väl påsar eller har du skiiiiitit i det?
Vänder mig om & det står en kvinna & röker på sin trapp mitt över gatan.
- Det går inte han är dålig i magen.
- Men plocka upp efter hunden.
- Jo men det kletas bara ut i gräset då, kommer inte få upp nåt  i påsen. Klart att jag har påsar med mig ut!!!!!!
Sen hörde jag inte vad hon sa men nåt fult var det.
Människa, säger jag att hunden är LÖS i magen & hon måste ju själv sett att det var samma konsistens som piss samt att han såg underlig ut.
Höll på att svara nåt som jag inte skriver här men höll god min & förklarade fint för Essie att Baloo var lös i magen igen. Hon försökte också förklara för  kvinnan att Baloo hade ONT i magen...

Jaja..inte så mkt att göra åt saken. Kanske ska skaffa en vattendunk med slang eller en spade så jag kan gräva eller spola  upp skiten när sånt händer???
Eller har ni några bra bajjatips när det rinner ur rumpan på stackars hunden?
Jag & de flesta andra hundägare tycker väl också det är superäcklig med bajjor som inte är uppplockade eller den äckliga risken att ungarna kommer in med hundskit på kläderna? Men ibland går det inte hur gärna man än vill...

Det var dagens skithistoria...nu ska jag laga lite mat (ja Smullan...jag har ätit wokadeharicoverts idag också & det blir en omgång till )
Sen ut med Baloo, Jackson, Dixie & en hund till.

Ska bara....

...ska bara....innan jag börjar plocka här hemma i träsket...
Är rastlös & har tråkigt! Känner inte för att städa & inte för att gå ut. Så det blir lite blogg sen ta tag i allvaret!

Balutten har alltid gillat att ligga i vår trappa, bara det att han inte får plats på trappsteget längre så han sitter där istället...knäpp hund!


Visst är han tjusig min plutt:

på fredag är det storstädning på honom, bada, klippa päls & borsta fiiiiin till utställningen på söndag!

Nehe...nu ropar Ollebullen & vill ha mer gos!
Just det...

MAMMA!!! Söta snälla...jag vill bli rödtott igen! Kan vi ordna det sötemamsen nån dag innan jul :-)



Måndag...neeee....det är ju tisdag!

Ojoj denna veckan blir en luring! Redan tisdag!
jag har måndag idag & hela dagen varit upp & ner! Vi åkte till Ullared igår jag & sammbon ihop med hans föräldrar. Därför blir det ju konstigt idag när Essie skulle till dagis, för jag tänkte att det var måndag. 

Ullared ja, alla shoppingtokars drömställe eller är det bara hysteri!? 
Ja både och tycker jag. Egentligen är det inte så mycket billigare eller annnorlunda grejer än vad som finns på alla andra lågpris varuhus som varenda stad har numer. 
Städ, tvätt, schampo grejer, inredning & godis är inte billigare än vad det är på tex rRusta & ÖB. 
Barnkläder som overaller & regställ är däremot en bra invenstering...OM storlekarna finns! 
Jagade efter jacka & fleece till Essie men det fanns bara 86 & 110 grrrr...hittade en overall grå/svart till henne som var jättefin 269kr! 
Olle hade behövt en overall han också men där fanns det bara 68 & 86 grrrr igen. 
Pojkkläder överlag till bebbar var det dåligt med tycker jag. Så han fick inte mycke alls. 
Leksaker fanns det gott om, & det är väl där jag tyckte det var stor prisskillnad på "märkesgrejerna".
Och för den sm ska ha barn är det ju guld. Fanns allt till bebben :-)
Köpte en hel del grejer iallfall & notan slutade på 4200:- Men så har vi köpt en hel del både till oss & till barnen! En & annan julklapp slank också ner ;-)

Innan vi åkte var Hasse här med kameran, Essie var inte på humör riktigt ville bara fåna sig & Olle, ja han är ju alltid en glaskit men svår att få fin på bild tycker jag. Men många bilder blev det iallafall så nu ska de redigeras lite innan framkallning!

Idag på måndag har Gizmon varit på återbesök hos vetten också, så på torsdag ringer han & talar om provsvaren.
Tycker han är ritkigt sig själv igen & ska få sig ett bad denna veckan så pälsen reder sig igen. Vet inte om det är sjukan, medicinen & maten som gör det men han blir så flötig så ett bad behövs nu!

Baloo tränar jag nu för fullt inför utställningsdebuten på lördag...så lagom skoj tycker han...bara bus i honom nu så får se m han tänker stå stilla eller hoppa som en jojo...ska bli roligt iallafall & det var 7-8 st bernervalpar i hans grupp! Spännande!

Lite  bilder på ungarna då....

ModellEssie (lördag kvällen då hon poosade som värsta proffset)

Sån liten toka...

Gladprins i fönstret


Essie skulle bara göra konstiga miner & knep ihop ögonen hela tiden...Olle han bubblar!


Bara så underbara BEBISOLLE!! man vill bara pussa på hela tiden :-)


Dags för tisdags tv. Glömde ju att det är min tvkväll.
Imorgon blir tjejfest med alla glada på jobbet! Ska bli jätteskoj att träffas & få lite uppdatering! Är verkligen urdålig på att kolla av skvallret därinne nu när jag är hemma...men snart är jag ju tillbaka så kan gott vara helledig ett tag till!

Lörda

Har haft en så trevlig kväll här hemma med sambo, Essie, Hasse & Sandy.
Gjorde hemlagatr pizza & drack lite öla till. Tjötade allmänt om allt & Hasse snappade några fiiina bilder på Essie. (Olle sov redan när de kom) så på måndag kommer de tillbaka med kameran & ska shoooota några seriösa bilder på barnen & Baloo kanske kan fastna på npt kort också!
Essie var så rolig, hon poosade som hon aldrig gjort annat! Såg riktigt äkta men så vuxet ut när jag kollade i kameran.
Ja ni får kika på måndag.
Vi har haft en nyttodag här & sambo varot & hätat ved & tömt altanen. jag blev typ full av att rensa ur skottkärran på gamla ruttna äpplen ;-) & kraffsa upp 8 säckar löv. Det syns inte ens på trädgården att dessa löv numer är borta..men jaja...så går det när man har hus med så mycket träd & buskar! Skönt var det att vara ute halva dagen så ska inte klaga!

Smullan va här med bästa fördelsedagspresenten till Essie...en Talgboll! Gissa om fröken är glad & tur att det lite senare kom lite fåglar & åt också!! Hon har tjatat varje dag när vi gått förbi en granne som har en hel stad med fågelfröautomater. (ja inte som Sussi...men nästan ;-) Får nog åka ut & visa henne dina fina fågelhus )
Hängde den precis p ålagom höjd å inte Baloo kunde nå den.


Sen var det tvätthögen ja..bara två maskiner kvar sen börjar vi om på noll igen ;-)

UTMANINGSDAGS!!!!!!!!

De regler som gäller är:
- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Sju saker om mig:

-  
Jag äter Crabsticks som snacks! I vår familj fick vi barn npt gott när vi fyllde år som barn, jag valde Crabsticks, min syster prickig salamikorv & min bror som är den normale då fick alltid en After Eight.

- Jag är avundsjuk på de som har radhus men hittar inget bra till mig själv.

- Jag var med i kyrkan ganska länge & sjöng i Kefaskören

- Jag badar inte i badhus, inte för att jag inte vågar visa mig i baddräkt utan för det är vinterkyla där.

- Jag sover med nattlinne & sockar (blåa från början jättemmjuka numer urtvättade trådiga) & täcket över huvudet med en liiiten glugg för att få in lite luft.

- Jag har karusellskräck så åker på sin höjd Flumride & bergbanan. Nåt som går upp & ner får ingen mig att åka. Var rädd tom när Emil & jag åkte Sagoslottet förra julen.

- Jag vill ha fyra-fem barn, en hel hoper med hundar & nån häst också, men det vet inte samboR om. (Inte berätta det för han...han läser inte min blogg...hihi..)

Sen ska jag utmana folk också...HUR får man in länk här då...**funderar**
Jaja..gör såhär....


Camilla http://www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b79516.html
Sussi & Peter (Ni är ju TVÅ så det får räknas som två!!) http://schatzisfiske.blogg.se/
Smullan http://hittaringendoman.blogg.se/
Becca http://www.hajas.cybersite.se
Carro http://carolinenybell.blogg.se/  (gick ej kommentera hos dig så hoppas du ser detta istället)
Micka http://micka87.blogg.se/
Jenny http://grafiskformgivare.blogg.se


Så nu får ni skriva lite konstiga saker så jag får veta ;o)

Sen skulle jag vilja utmana SYSTER också som smyger runt här på alla bloggar men inte har nån egen! Kanske dags att skriva av lite av din Yber-energi på nätet :o)

Fick utmaningen av Monixx! http://monixx.blogg.se/

Hur förklarar man.....

....mens för en treåring!?
Nån som förklarat detta fenomen & hur sa ni?

Var på Statoil & inghandlade fredagsmys, chips, tuggummi (för det är ju inte godis..godis äter man bara på lördagen....) och tamponger då.
Essie frågade flera gånger därinne om tampongförpackningen var tuggummi eller gud förbjude en fredag kanske var det GODIS?
- Är det tuggummi mamma?
-nä, det är det inte!
- Är det GODIS? Är det LÖRDAG?????!!!!!!!!
- Nej det är inte godis.
Kommer fram till kassan, betalar köper varsin korv & går ut till bilen.
Essei vill hålla påsen. Gräver lite i den..
- ÄR DET GODIS MAMMA? LURAS DU?
Hon tror nog det är nåt gott eftersom förpackningen är gullig & en ask.
-Nej, det är inte godis, det är tamponger. 
 - Taaa...... (kan inte säga ordet..) jaha..Vad gör?
-Mammor har såna ibland.
-varför då?
Jag funderar HUR säger man att det kommer blod utan att hon blir rädd & HUR förklarar jag vart den ska sitta?
- Mammor har såna ibland.
Försöker komma undan detta ämne..
- Var? Äter man dom? ÄR det godis mamma, jag vill också ha????!!!!!
*pust* ¨ måste  visst förklara detta för ljudnivån höjs, Essie tänker visst inte släppa detta ämne.
- Ja man har dom i snippan, men bara vuxna.
Det blir tyst därbak, kör en liten stund sen säger hon..
- Jaha.....mammor bajsar på dom! Jag behöver ingen sån mamma, jag är liten & kan gå på letten! (letten=toa)
Sen var det ämnet slutdiskuterat så nu är tampongen nån form av blöja/skithuspapper  för mammor enligt hennes mening iallafall!



Ny toa kanske..

Det mste ju vara ett tecken eller nåt. Har tillbringat förmiddagen ute i hålan hos Loppan. Gick med hundarna på udden & Essie höll på att bli badad när hon "fiskade" & sammalgt typ 60kg hundar kommer ångande. **GAH** det var lite otäckt så Essie fick inte "fiska" med sin pinne mer.
Hemma hos Loppan fick vi somvnaligt "konstiga saker" idag var det varm äppeljuice med kanel & kardemumma. Supergott & passar perfekt idtället för the eller kaffe. Var knappt kaffesugen efter det så det funkar.
Loppan hade tagit upp ett miniakvarium till Alicia, inga fiskar i ännu men Essie tyclte det var lika skoj ändå.
jag tänker INTE visa henne i källaren att det står en hel hoper med gamla akvarium där för byta vatten & greja med det också har jag ingen lust till.
Hade en liten tanke att ta hem Smullans så godingar..men nej....Du får behålla dem i ett par år till ;-)
Iallafall nu när jag kom hem & stänger på datorn så dyker detta upp:
Själva fisktanken rymmer knappt tio liter, så små fiskar rek
En toastol med inbyggt akvarium...det vore ju så häftigt sen när vi får iordning på vårt...
MEN bara om det är självrenande förstås...Säkert bra pottträning också!

detta med tvätten....

Efter typ ett dygn nere i mörka källaren börjar jag komma neråt handukar & lakan bland den enormus tvättberget som har sin lilla bostad därnere. Sen ska allt upp igen sen, men den funderingen tar jag när berget är rent & fint.
Efter att lagt Olle ikväll så gick jag ner med den hög som måste samlats under dagen & gissa om jag blev putt när de kläderna var blågröna & just den maskinen av alla hundra var precis klar då...grr....så nu kommer de tröjorna & vad det nu va ligga lääääänge i sin korg eftersom blått/grönt är den mest minsta tvätthögen här.

Så nu i fortsättningen tänkte jag att vi kanske ska prova att leka lite familjen 80-tal & gå i likadana kläder hela tiden. Iallafall samma matreal & färger..enkelt smidigt, allt passar med allt & Olle kan ärva alla Essies kläder & när de blir stora kan de använda våra så då blir det ju ännu smidigare.
Kan ju också utöka det till att köra nåt kaftanliknande så blir det  "one size fits all" 
Ja.....gissar på den sista varianten. Alla kan ha allt & tvättas i samma tvätt & ligga i EN tvättkorg. 
Glömde ju..naturligtvis ska det vara strykfritt ;-)  

Underbara dagar...

...ute är det ju riktigt VINTER! I November. Tänk omm det får ligg akvar nu ända till mars! Då blir jag GLAD! Men hund i huset igen är höst/vintern rätt sketig. Så vit snö & kallt på promenaderna gör att det inte lortas ner så fasligt mycket.
Men det bästa är ju att det är ljust ute!
Konstigt att jag orkar vara pigg fast jag är så trött. Olle har inte sovit sådör superbra sista tiden & iomed flytten till hans rum blir det ju att han matas i sin säng eller i knät. Innan somnade jag ju med honom eller tog en quicknap nör han åt. Funderar på att sova i hans rum med honom istället?! Essie bökar ju mellan oss så oftast vaknar jag minst en gång/timme. Börjar fresta på lite. Men med bra väder & härliga ungar så fixar man det också.

Den stora skillnade på ett & två barn tycker jag är just sömnen OCH det eviga kånkandet. På med två par kläder, ut med vagn, dela vagnen in i bilen ut ur bilen packa upp vagnen osv...detta gör att undviker ta bilen en hel del vilket är bra. Med Essie gick jag överallt så åkte inte bil då heller men nu är det så mkt som ska pressas in på schemat varje dag så hinner inte gå i den omfattningen, dessutom får Baloo inte gå så långa promenader än så det beror lite på han också.
Ska Essie med också är hon ju på brädan & nja...tycker det går sakta & är tungt att ha henne på den så när hon är hemma & vi ska lite längre sträcka så blir det kånka ut hela flocken till bilen & köra till punkt B.

Ska snart iväg till Lotten & bäsarna. Hade faktiskt tänkt & gå dit & hem MEN då blir Balutten hemma själv lite för länge & jag hinner inte städa som jag tänkt...om jaghinner det idag ska iväg med Smullan & hundarna sen också innan Essie kommer hem.

Funderade på det här med tvätt igår...när jag bodde i lägenhet  tvätttade jag ju på in tid nån gång/vecka. Då var oftast tvättkorgen proppad & jag tyckte det var såååå mycke. Nu har vi FYRA tvättkorgar i källaren & en uppe för transporten ner & de är ALLTID överfulla! Nån gång/m¨nad KANSKE det är tomt i korgarna sp man komer ner till handukar & annat lite större...Gah! Men det blir ju så när vi tvättar en maskin/dag. Ska kanske införa tvättdag igen? Och då tvötta upp allt på en dag, köra 7-8 maskiner sen är det klart. Ja, ska nog testa den varianten ett tag. Och få kära sambon att ta hand om det igen. Innan skötte han all tvätt men vet inte om han glömt hur maskinerna funkar numer ;-)

Dags för en gosstund med pratOlle som vaknat i vagnen nu sen packa in oss i bilen!

Kändis javisst!!!

Ja Essie börjar bli en riktig kändis :-) Finns numer också på www.aneby.se på förstasidan!
Den där bilden kan nog dyka upp både här & där somsmåningom! KUL!

Har varit & lämnat en GLAD sprallig TREÅRING på dagis nu & hon har varit som en studsboll dit för hon fick ha med glass idag & skulle få en ny ballong på sin födelsedagstavla de har där! Gissa om de små sakerna kan göra en liten tjej lycklig?

Baloo har nu tappat sista vassa syl-tanden! ÄNTLIGEN! Känns som bomull nu när han bits.
Ska ringa Becca idag & kolla om vi kan träffas med hennes nya lilla Mixa. En 9 veckors BorderCollie.
Behöver också lite hjälp med Baloo för han har börjat vakta & javisst litegrann med ett skall att "nu kommer det nån" är ok. Men han verkar ha lite mer i sig än så av den varan. En annan grej är att när det kommer nya människor & hälsar så ryggar han bakåt & när en kompis till oss givk fram till honom hade han tom morrat i lördags.
 Detta gör han bara på vår trädgård, har inte sett det beteendet någon annanstans & bara med nya människor eller de han inte alls träffar ofta. Vakt eller rädd? Lite klurigt för så får det absolut inte vara. Så vi får arrangera att några okända går in & kastar godis till honom så det vakt/rädda går över till att det är skoj med nya folk!
Precis som det står i boken "Tänk KÖTTBULLE". Får väl ha en spann med Köttbullar uppe vid infarten haha..
Nu är det dags för frukost & sen ja..får se vad jag & Olle kan hitta på i detta fina väder! Mer ute blir det iallafall lite senare!

Pust.....

Äntligen  Måndag & niu börjar det rensa upp sig däruppe i huvudknoppen!
Gissa om det varit en aktiv men rolig helg!
Fredagkvällen avlöpte hemma & det var lugnt(tror jag...ärligt talat minns jag inte riktigt vad vi gjorde i fredags men tror att jag såg på Idol)
Lördagen var det upp i ottan & dags att förbereda kalas för Lillsnurpan, men så var det ju sååå underbart väder så det fick bli en förmiddag i pulkabacken först fast vi egentligen inte hann. Men hellre lite skoj med Essie & R än att ha jättestädat hemma - ungarna skulle ju ändå stöka ner trippel upp när de invandera huset :-)
Kl 13 kom Flocken med barn & vuxna. Nästa år får inga föräldrar följa med :-) Iår var det bara granntjejenra som kom själva men de är ju stora töser på 5 år!



Åtta små hundar hade vi härhemma!
Kakan målade de små & gjorde hundballongen Vovvov!!
Efter kalaset var det typ att kasta in Essie, Olle & Baloo med all sin packning in i blen. Kl 17 skulle vi vara hos V jag & R för att förfesta lite inför ROCKFESTEN!!
Ja det är ju bara låta bilderna tala för sig själva....KUL hade vi iallafall & det var nästan som på den gamla goda tiden när man var på lägenhetsfester uppe blnad studenthemmen haha..

ooOO ROCKFESTEN OOoo







Sen dog min kamera..nån som spillde Jack Daniels i den eller?!
(Lite andra bilder på FB så ni får väl kika där också...tar sån tis att ladda upp)
Vid tretiden hamnade vi till slut hemma i bädden iallafall så "gammal" som man är orkar man inte mer hehe....

Vaknade ju med liiite flor i huvet om man säger så, men men...upp & hoppa & plocka undan för famlijos som vill komma & fira R som fyllde igår!
Först blev det en middag på Italienarn med hans föräldrar, sen kom min familj & firade med marängsvisch. Essie fick också massa paket av dem & kusinerna var här & busade.
Sen när de skulle gå hem kom R:S familj på varma mackor & paket igen till R & Essie.
SEN var det lugnt & skönt på kvällen vill jag lova!


Idag fyller Essie tre år! kan knappt fatta att hon blivit så stor vår lilla stumpa!
För en gångs skull sov hon när R kom & väckte mig så vi kunde smyga ner i köket & göra frukostbricka till henne!
Sen stojade vi upp till vårt sovrum & sjöng ja Må hon Leva för hela kvarteret!

Knappt vaknat :-)


Visst är det härligt ser hur hon riktigt lyser i ögonen!!

Dagen har vi sen firat hemma. Vid lunch gick vi hem till mamma & fixade lite, sen fick Essie stanna med henne & gå på Mio & köpa klubbor till Salongen så gick jag Olle & Baloo hem & Städade efter alla bravader i helgen!
Städade iordning i Essies bombade rum & hon blev så glad att jag städat så fint, men sen fick jag en jätteutskällning för jag hade varit inne i hennes tält!
Ja hon fick ett prinsesstält av mina föräldrar som hon redan älskar & har som koja!
Lillebror får dock gärna vara i tältet!



Min Fina tjej som nu är TRE år!



GRATTIS LILLA SÖTTUSS!!!

RSS 2.0