Soppa på en spik...

Jag är väl inte direkt känd för att laga mat enligt recept & oftast blir det "man tager man haver" varianten.
Vilken brukar lyckas ganska bra.
Klart det finns rätter jag tillagat på det viset som bättre passat i en BajaMaja men ja, oftast blir det bra.

Just nu står i ugnen:

Bröstkycklingfile delad i itu med ett lager av hemmagjord pesto emellan.
(Oj jag har kladdat honung på fingrarna..måste tvätta mig, är som klister..)
"Peston" är gjord av fetaost, mandel, svarta oliver & vitlök.
Till det ska vi ha rotgrönsaker, sötpotat, morot & min lilla söta älskling rotis Herr palsternacka.
Såsen får sambon stå för & det blir rödvinssås idag.
Jag har to gjort efterrätt, men enligt recept :) Har upptäckt att efterrätter & bakning går inte tjoffsa i lite vad man haver i. Då går det illa.
Det blir hemmagjord chokladmousse. Recept på det kommer kanske senare. Det är bara ägg, råsocker & choklad i den så superenkel att göra iallafall.


Är det nån som är intressad av en spårhund på rådjur kan ni ju höra av er! Baloo & jag var i "stadsskogen" bakom sjukhuset innan, jag såg ett rådjur hoppa förbi ganska långt bort, när Baloo kom dit där rådjuret varit blev han helt blockad & bara spårade som en tok.
Där sprang föst en stenad berner, sen en matte i halkan efter som en galen tok & skrek i snön.
Baloo lyfte inte ens på öronen utan hade nosen nertryckt i snön & drog iväg genom snår & annat. Tog en väg & en bra stund innan jag hann ikapp han. På väg tillbaka såg jag att han gått precis efter rådjurets spår.
Ja lite rådjurssadel hade ju inte suttit fel, men om vi verkligen hunnit ikapp rådjuret hade nog lille Balutten pipit ivög illa kvickt.

Dags att kolla köket!

En dyr paparazzibild!

Inte visste jag att jag var en sån kändis att jag blivit smygfotad.
Inte heller visste jag att det är brukligt att man själv får betala 2000kr för en urkass bild som man helst önskade aldrig hade tagits.
Sen ska man dessutom skicka en bekräftelse på att det fula fotot föreställer just en själv.
Funderar på att skicka med en faktura till dem istället på det dubbla för att det var en så ful bild. Lite styling kan de väl erbjuda innan de shoootar iväg blixten.
Ser ut som jag hade en riktigt dålig dag & 80 år gammal.



Dagen jag körde förbi märkte jag ju att det blixtrade till lite från bussen som stod parkerad en bit fram, men eftersom de inte kom nån blåsiren efter trodde jag att det var 50 där jag körde. Men det var 30 & att köra i 39km/timme kostar alltså 2000kr.
Urk vilka sura pengar!
Ska jag verkligen erkänna att det är jag som kör runt där ;0) ?!
Jag tycker det ser misstänkt likt min syster, som också är lite glad i gasen ibland.
Sambon undrar mest vem som sitter brevid som de har klistrad över..det undrar jag också.
Kanske har jag ändå en hemlig älskare nånstans därute, och det kostade många tusen att få de styrande i Kiruna att stryka över den personen.

Sjukt mätt...

..efter en god hotellfrukost. Åt som en häst & gjorde både amerikans macka - rostbröd med sylt & jornötssmör samt en smarrig våffla med både sylt, hallon & grädde. Vi hade frukostmöte på ett hotell idag med jobbet.

Sjukt nyttigt eller hur!!!
Minnet är kort, men var det inte en hälsvecka jag hade planerat mohaha....kommer rulla fram snart istället.




Nu är det redan lunch & ingen som ville byta till sen tid med mig idag.
Får ta en stadsvandring med min skoskavda fot, stela leder inkl träningsvärk & shoppa en almenacka.

Äta min medhavda nyttiga GI-lunch får jag nog göra på eftermiddagsfikarasten istället!


Tronsemlan...

Med tanke på kronprinsessans & blivande prins Daniels förlovning tror jag det nästa år kommer dyka upp semlor med namn som "TronSemlan" "VicktoriaSemlan" "Drottningsemlan" eller nåt åt de hållen.
Kan tänka att V & D för evigt kommer fira sin dag med varsin smarrig semla eftersom det var på Fettisdagen de deklarerade sin förlovning.
Jag funderar över ringen också.
 
1. Vad kostade den?
2. Har Daniel valt den helt själv?
3. Har Victoria själv valt den & sagt deet till honom?

Hoppas vi får svar på frågorna. :o)
Det var iallafall på tiden att de slog till. Tittade på dem på tv igår & slogs lite av att Victoria flera gånger tog över samtalet, samt så tyckte jag nog de kunde hållt om varann. De verkar så otroligt präktiga :o) Skulle vara kul & se dem flippa ut bara liiiite iallafall.
Men stort grattis till KronPrinsesseParet!
(Essie konstaterade förresten snabbt att det inte alls var en prinsessa...)

Ett annat program jag hann spana lite på igår var det där "Rätt åt Rosing". Vilka udda killar som gick vidare. Eller jag tror de gick vidare, var ju lite stök härhemma under den tiden men han som körde karategrej på toan...
hm...påminde mig starkt om ett gammalt "ex" som dök upp hemma hos oss efter en festival, han var på toa säkert 2 timmar sen när han kom ut städade han som en tok med min mamma. Misstänker att det inte bara va en lång dusch som gjorde han så pigg.
Sen han från Brasilien, hade han opererat kinderna tro? Han var också lite småskum men de två kan ju bli roliga att titta på lite mer. (om de är kvar..såg inte slutet om de gallrade mer sen)

Fortsättningen på TV-kvällen var när jag nattade Olle för andra gången, Essie låg i våra sängar & tittade, bläddrade bara fram nåt program & tog "Bilen är min älskarinna", på de andra kanalerna var det CSI & annat som inte är lämpligt för en treåring. Men jag vet inte om bilprogrammet heller var så lämpligt....de hade ju verkligen bilarna som sina partners på flera sätt. Särskilt den äldre mannen som liksom gick hela vägen med både sin egen & andras bilar.
Herrehimmel, det finns folk till allt. Som tur var tror jag inte Essie fattade vad de gjorde, utan för henne var de bara på en vanlig bilsemester!

Nu blir det ett par timmar hemmadag! Ska städa lite, ringa lite samtal, kolla över räkningarna osv.
Ikväll blir det hoppla häst igen.

Vissa dagar blir man nästan galen.

Jag har sprängande huvudvärk inte ens Treo hjälper.
Och två glada barn sitter på golvet & leker med Duplo. Såg fram emot en myskväll i soffa men det satte barnen stopp för.
Essie höll precis på att somna hos mig i soffan när mistluren givk uppe i Olles rum.
Han vägrade somna om & var bara helt hysterisk ledsen till Essie kom in. Då blev han solen igen & fick följa med ner.
Sambon är på innebandy så vet inte riktigt hur jag ska lyckas söva Essie innan Olle...eller tvärtom för hon är rätt tröttspeedad nu men får väl försöka mata Olle igen & få henne att kolla på tv i vår säng.
En försmak att vara själv med barnen 12 dagar när sambon åker till Kinaland kanske. **PUST**

Nä, nu har Essie tappat ner alla Duplo i toan....

Innan kvällen har jag iallafall haft en kalasbra dag trots huvudvärk!

Saker på L

Fån Monixx & Helens blogg ( mammas blogg)

Regler:

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug. Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.


Lycka till!


1. Vad heter du? Lindha
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lins
3. Flicknamn: Laila
4. Pojknamn: Love
5. Yrke: Lindansare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Lappkläder
8. Mat: Lammgryta
9. Sak i badrummet: Lavemang (ja inte i mitt badrum...men hade ju redan skrivit lins)
10. Plats/stad: Lidköping
11. En orsak att vara sen. Lathet
12. Något man skriker: LURAD LURAD Kalle kalla koskit.
13. Film: Leon
14. Något man dricker: Läsk
15. Band: L-band radiofrekvensband som sträcker sig från 390 MHz till 1550 MHz
16. Djur: Leopard
17. Gatunamn: Lindvägen
18. Bil: Lotus
19. Sång: Love
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lasta en elefant


Always Monday.

Ja, ibland känns det faktiskt som måndagen är den eviga dagen.
Vi har inte gjort sådär nåt speciellt idag, tansläkarn ringde på morgonen & frågade var jag var. Ja jag kommer imorgon sa jag.
Blivit nån missuppfattning för jag har skrivit imorgon i kalendern & sagt till sambon att han får åka senare til jobbet.
Men vem försöker inte med alla medel skjuta på Rotfyllning Del 2??!!
 Ber & hoppas bara tanden är helt stendöd nu så det inte gör sådär föda-barn-jag-kan-det-ploppa -ut-en-unge-ur-tänderna-ont.
 Inte nån lön för det onda får man ju inte heller. Bara ett stort hål i plånboken...sen tror jag att i förra gångens dimmor av rädsla sa han, tandläkarn, att den stora tanden som gått sönder lite också behöver rotfyllas. Funderar på att dra den istället isåfall. På tal om tänder, tandblekningen ja...funkar den?
Jo jag tror det, men har ju bara gjort två gånger än sålänge, tänkte höra lite imorgon vad de tror också. Jag tyckte det isade ganska mycket dagen efter, läste på förpackningen att det kan va så men en hel dag? Nja...kanske blir äkta löständer iallafall till slut :o)
Men är det ok så ska jag fortsätta ett par dagar till.
Monixx frågade om den, köpte det på www.tandblekning.se  & det kostade runt 400kr.

Varit på "nya" ÖF idag med barna, fina lokaler men inte så bra anpassade till barn....& då ska ju familjecentralen vända sig just till barn.
En tvillingvagn kommer inte ens in i huset, vagnarna får man inte ta med in utan ställa utanför. Kul om an ska på kontroll med sin lilla bebbe & den sover, bara att väcka den & hoppas på att få gå in i tid.
Tror de flesta helst vill att bebisarna får vara i sina vagnar så länge som det går. Man vill ju att de visar sin glada sida hos BVC-tanterna. Nu kommer de se hur kinkiga små bebbar kan va hehe...
Annars var det rätt ok lokaler men ganska litet. Så fullt lär det bli när alla kommer.

Imorgon kommer bebisgänget hit, det är ju Semledagen så får väl ordna fram några kaloribomber för sakens skull.
Jag kommer troligtvis vara så bedövad så jag kan nog ändå inte äta nån. Men på semledagen MÅSTE man äta en semla hur mycke man än ska leka hälsosam. Men några hembakta blir det inte, det lovar jag.
1. kan inte baka
2. har inget recept
3. har inget att baka på
4. hinner inte handla saker att baka på ifall jag nu skulle få det ofantligt otroliga infallet att tro jag skulle fixa det.

Baloo & Jackson hann med en dejt idag också ute i skogen. Det är ljust ute nu när sambon kommer hem! Så skönt att kunna ta en skogsrunda med balutten då. Lite svårt nu att komma ut men barnvagn om dagarna förutom på vanliga tråkiga gångvägarna.

Varit & ridit också, blev Zerona idag. En såndär snygg "perfekt" häst. Rätt liten men helt perfekta propotioner. Brukar gå som en drömm att rida henne men idag var det faktiskt katastrof! Mina ben har nog vuxit typ 1m på löngden & slog i hennes stackars sida på hennes framben hela tiden. Fick ingen koll på spirorna alls.
Galoppen gick helt okej & tillslut fick jag tre runder i förvänd galop iallafall. **Pust**
Vill hemskt gärna ha henne på ondsag oxå men det blir det nog inte. Det är en av nackdelarna att rida på ridskola, man får sällan samma häst två gånger i rad, vilket jag tycker behövs för att hitta knapparna.

Gonatt på er! Nu ska jag ta en tur till fåtöljen.

Vilket väder...

Hemma igen! Skönt!
 Essie har funderat hela eftermiddagen på vad Olle kunde hitta på hemma. Hon gissade på att han byggde med lego & alldeles rätt satt han med Duplolådan & rev runt när vi kom hem.
Tur att han var vaken för hon har pratat om honom hela dagen.
En annan som nog gillade att komma hem var Baloo, han har gått sin runda & verkar nöjd med veckan som gått.
Gizmo såg sådär lite förolämpad ut först men sen sög han efter för att kontrollera att Baloo verkligen var på plats.
Söta Schatzi hade varit här på förmiddagen med en nyfångad Gädda!
Så den har sambon tillrett nu i ugnen. Innan luktade det päck av gäddan men nu luktar det jättegott. Det tyckte Gizmo också & blev nog bra sur när vi slängde tom den lilla fisken som gäddan åt till middag igår.

Vägen hem körde mamma, det gick bra men vilket konstigt väder....vi har åkt i snömodd, dimma, regn, isgata, snöflingor stora som bollar & jag vet inte vad. Men nu är vi hemma iallafall.
Nu blir det packa upp & sen ska jag läsa bok i soffan innan sista promenixen.
Imorgon ny vecka & nya tag med mitt liv ;)  Nu är det slutglufsat på några veckor.

GRATTIS KAKAN!!!!!!!!

Glömde ju skriva GRATTIS till min numer RINGMÄRKTA allra sötaste Sara!
Min barndomskompis & Essies gudmor.
Fick ett mms imorse med en bild på en hand " så var man ringmärkt" , trög som jag är fattade jag inte först.
Men där glänste den ju,  guldringen!

Men du får  inte gifta dig innan mig ;o) då får jag ju skämmas....eller kanske sambon ska skämmas som inte gör nåt åt mitt tomma ringfinger!

Tjuvar & Banditer.......

Efter alla morgon bestyr, bullar, riktigt grötfrukost & promenad med Baloo var det dags att ockupera stan ett par timmar.
Kommer ut till parekringen & då påpekar mormor att jag glömt stänga tanklocket igår efter tankningen.
- Nej säger jag & drar i tanklocket som  är låst men ser öppet ut.
Visst att jag säkert spiller en del även när jag tankar, slabbas som jag är, men inte så det rinner å hela sidan av bilen.
Sen tror jag knappast jag lyckats parkera så hjulet hamnade i perfekt position till det som runnit.
Låser upp bilen & öppnar tanklocket.
Och jajamensan..där har de dumma tjuvarna lämnat spår av en trädgårdslang!
Gick inte få den hur mycke jag än drog i den.
Startade bilen & bensin fanns kvar, nästan allt faktiskt så mer än 5-10l kan de inte fått upp. Men den där slangen var ju ett bekymmer. Kan ju inte fylla på mer med den där sen funderade vi på om den kunde "lura"  taken så bilen trodde den hade mat i magen.
Åkte til en mack & hade sån tur att deras verkstad var öppen. Söta & hjälplösa som vi va alla fyra generationer va så plockade de in bilen direkt & vi hämtade mormors bil för att göra staden lite.

Shoppade mest till Olle idag, hann inte med så många affärer jag tänkt pga bilstrulet.
Men detta har jag köpit mig idag som tröst!

Buffy Peeling från Lush


Helt underbar. Såg i tidningen sen att de även gör den som hård bodybutter. Synd att jag missade det.
Den runda bajjakorven är en badbomb  med kaffedoft som kan skumma också.

Name It kläder till Olle


Gillar både kvaliten/färgerna/mönster/priset på deras kläder. Tyvärr var det så utplockat så fanns inte ett plagg  i 104 som jag fastnade för, så Essie fick inget :(
Till Olle köpte jag jeans/tröja i 86 & en skojig mössa. Han har 74/80 nu men det fanns inte & tyget var tunt så blir bra till vår/sommar.

Vincent skor till båda.



Vincent skor   Söta eller hur! 

Dags för lunch & då åt Essie  12-14 köttbullar...fick vanlig portion först med 6st, sen frågade hon om hon fick fler, då kom de in med ett helt fat & varenda en slank ner. Hon charmade personalen totalt så hon fick en chokladboll av kocken också. 
Åkte hemåt & stannade på verkstaden. Mekanikern visade slangen, 2 m lång & han hade fått skruva loss nån slang som leder till tanken för att få bort den. 1,5 timme hade det tagit.
Såhär fint stavat kvitto fick vi. Men jag stavar ju så korrekt själv ;o)

Mekanikern kunde knappt nån svenska men var så himla snäll & shysst som fixade det så fort ändå!
560kr gick det kalaset på, sen är det lite skador på locket/lacken också.

Tillbaka hemma med bilen i behåll tog jag & Essie med oss Baloo & gick till Morfar.
Slappa i soffan är man väl värde efter denna dagen? 



Baloo blev poppis bland gamlingarna när vi var ute i samlingsrummet & Essie målade fina teckningar till Olle. 
Vi tyckte hon kunde rita till de boende, men icke. De skulle Olle ha!
Själv ritade jag såhär snyggt när jag var liten: 





Picasso eller hur ;) 

Nu gott folk blir det äntligen melodifestivalkväll! 
Hejar på BWO som vanligt. 
Bilen är inlåst i garaget & chipspåsen inköpt. Essie kommer leva loppa ikväll för hon har sovit 2 timmar snart. 
Baloo & jag har jagat snöklot ute jättelänge & tränat lite också så han är också nöjd & belåten. 

Saknar sambon & Olle litegrann, men de har säkert skoj hemma på middag hos vänner! 

Lägeskontroll precis just nu:






 

Hollywood Smile....

Inget vin på en vecka nu. Det ska nog går bra.
Har ont i hela baksidan av munnen...det var inte så enkelt som jag trodde att tillverka tandskenor.,.
Ja jag köpte ju blekmedel till tänderna för ett tag sen & tänkte att det passar ju bra nu när jag ändå är i V-ås.
Essie springer runt & frågar varför jag inte kan prata vanligt...ja det kan jag inte förklara för jag har fullt upp med att bita ihop så skenorna inte sticker iväg. Jaja...får väl se om det funkar. DÅ har jag ju testat iallafall!

Resan upp gick jättebra & gissa om jag har en GLAD Baloo här. Men har är ändå oväntat lugn & verkar haft det hur bra som helst. Han är så bunden vid mig så jag tror det varit bra för hans självförtroende att varit borta ett par dagar!
 
(Gah..hur ska man kunna ha dessa grejer i käften 90 minuter???? idag bara 30 men ändå...20 kvar...)

Matutmaningar jag fått:

Marlen:
Inälversmat: Ja blodpudding är gott, levergryta som sambon gör ännu godare. Har en gång på Kreta ätit typ alla delar på ett får, men hjärnan & kulorna var inget vidare faktiskt. Konstistens som äggpudding...
Surströmming: Har aldrig smakat, men gillar det säkert.
Sylta: Ja på julbordet & macka
Sniglar: Så supergott OM de är gjorda på rätt vis. På samma Kretamidadg som den ed fåret fick vi även sniglar för jag hade sagt att jag älskar det....dessa hade de  nog hittat i soporna för de smakade ungefär som en rutten soptunna under högsommaren.

5 saker jag inte äter:

Skolmatsfisk
Skolmatspasta
Skolmatspotatis
Rödkål
hm...kommer inte på nåt mer men skolmat står inte högt i kurs alls. (var veg i skolan för då fick man lite godare mat, sen åt jag typ 8 hamburgare när det var det)

Marie:

Här kommer 5 saker som jag "äcklas" av:
1. Musslor Älskar musslor!!
2. grisfötter- låter ju äckligt.
3. Pölsa är gott
4. Bruna bönor - nje..
5. Sniglar - se ovan

Vet inte om jag fattat dena utmaningen faktiskt..me utmanar alla som inte fått den ;0)

Nu ska jag ta ut de här förbannade skenorna & se om man kan göra om den undre på nåt smart vis. (den vek sig & fäste ihop av värmen när man skule forma dem, nu skaver det bakre ttänderna...)

Imorgon blir det morfarpåhälsning, en runda på stan & förhoppningsvis Ikea också.  På kv'llen får jag äntligen sitta ner & kolla på melodifestivalen!!!!!

Sista stunden..

Varför gör jag alltid allt sista stunden?
Om jag packat igår hade vi kunnat vara ute nu i det underbara vädret!
Nu måste jag lägga Olle, sen packa sortera berget med tvätt. Sen när Olle vaknar ska han äta mellis så ut kommer vi nog inte innan 11-11:30 Och då ska vi nästan in direkt för laga lunch.
Sambon kommer hem 15:00 & då ska vi susa vidare till Västerås direkt.
Baloo möter upp oss där runt 19:00 så vi får tuta & köra.
Essie är så rolig. Hon har sagt till Olle hela morgonen att bara tjejer får åka till Västerås. Pojkar får vara hemma.

Missar en trevlig middag imorgon kväll hos vänner till sambon. Tråkigt.
Igår ringde en av mina närmsta vänner & frågade hur det blir med tjejkvällen på lördag. Hade helt glömt bort, trodde det var nästa lördag. Kände mig jättedum. Vi bokade om två veckor framåt & hoppas de andra kan då istället!
Sen skulle jag hemskt gärna vilja träffa svägerskan & maken lite innan de får sin bebbe. De bor ett kvarter bort men har inte träffats sen nyår. Tror vi träffades oftare när de bodde i Göteborg än vad vi gör nu. Hoppas det blir lite oftare nu när hon kommer vara hemma med sin lille Fridolf!
(Fridolf har namnsdag på den beräknade dagen...tror inte de kommer döpa honom till det ;) )
Ja sen har vi ju Trullsan ute i skogen som jag bara träffar på ridningen nuförtiden. Blir inte heller alltför ofta att vi ses utanför det. Men man har ju fullt upp nuförtiden så jag är ändå glad att mina vänner finns där iallafall!
Vi ses om 15 år när barnen klarar sig ensamma hemma...

Myskväll!

Eftersom jag ska åka bort i helgen beställde jag specialmat av sambon & lite mys med ett glas vin ur en flaska som blev över från helgen.
Ett gotigott rödvin Koonunga Hill Cabaret/shiraz från Austrailen.
Fortsätter på den häslosamma linjen med grillad kyckling & potatsallad.

Har haft en mysig dag med barnen. Varit på babyfikat, lunch med mamma & mormor & sen hem & lekte Krokodiler under matsalsbordet. Olle försökte dock smita hela tiden så jag & Essie hade välsiga bekymmer att få honom stanna hos sin krokodilfamlij!

Börjar få lite värme i kroppen, sista dagarna har nedervåningen blivit kallare & kallare. Idag gick jag ner i skåpet & höjde tempen. Det var varmare i källaren än uppe...sen upptäckte att jag vardagsrummets element var helt avstängda! Säkert nån som tyckte det var för varmt i lördags. Men lite skillnad på att vara 27 i huset mot 4. :)
Nu eldar vi för fullt för nån ved det hittade jag inte heller idag. Men det fanns utanför källardörren.

Olle fyller snart 8 månader! Tre dagar kvar.
Såhär såg Essie ut när hon var åtta & nån vecka:


Lille skalleper :o)


Om jag inte minns fel var det just den dagen när hon är ute som hon gick sina första steg helt utan stöd!
Gåvagn kunde hon redan gå med sen ett tag tillbaka.

Olle är bra mycke rundare men börjar komma upp han också!



Övre bilden från idag, undre ett par veckor sen.


Underbara små!

Fick ångest nu över kycklingen...när jag letade fram bilden på Essie så var det en bikinibild på mig & syster.
Gah...jag hade bara ett litet veck på magen.....ingen kebabasrulle där inte!
Jaja..nästa vecka........

Underbara morgon!

Så skönt att ha ett hemmapass nu!
Tycker jag jobbat h-n av mig sista veckan så det ska bli skönt att mysa!

Idag står det babyfika på schemat, Essie får följa med & passa smågrabbarna. Hon är fortfarande lite kruppig så hon får vara hemma tills tisdag.

Sen ska jag fixa lunch till mormor, inte bestämt om vi kanske ska äta ute istället.
Imorgon ska vi susa upp till Västerås. Det blir mormor, mamma , jag  & Essie. Fyra generationer alltså.
Sambon får vara hemma med Lillprinsen & de ska ha sektkväll.
Hörde att Melker också skulle få vara med. Lite tidigt att introducera två 8 månaders till spelvärlden :o)

Ser iallfall fram mot en lugn helg uppe hos mormor & längtar såklart efter min Balutt!

Kvällsnöje...

Kikar på Greys & tänkte slänga in ett litet inlägg i reklamen...
Bara det att datorn tar tiiiiiid på sig att ladda upp en endaste liten sida. Så trött på den.
Vill ha en bärbar nu & slippa denna dunderburken.

Tänkte visa mina nya stövlar, jag bytte de snygga med klack mot ett par snygga, men mer gåvänliga utan klack i mocka.
Lite lustiga, bendelen är fodrad med världens lenaste skinn, fötterna däremot är inte så fodrade = kalla.
Satt med min obligatoriska värmefläkt på under skrivbordet på jobbet.
Fötterna blev lite halvljumna, vaderna blev typ grillade innanför sitt kaninskinn (ja det är nog inte kaninskinn, men lika mjukt.) Det hade nog varit smartare att fodra dem i fötterna....får ha raggsockar!
Nu ska de tryck-impas med spray för att klara sig ett par veckor iallafall! Ni vet ju hur mina skor brukar se ut...



Snygg stövel,snyggare på!


Hade en kvart kvar på lunchen så strosade in på JC/SISTERS/BROTHERS Outletten som ligger innanför JC.
Hittade en jättesöt skjortklänning men det fanns bara stl 36. Men skam den som tror på storlekar.
In i hytten & den satt hur snyggt som helst. Lite tajt i armarna men får väl ha den på svettfria tillställningar!
Den ska säkert vara megaoversize, på mig blev den helt normal skjortklänning. Och en lite kofta till!
Fint va! 75kr plagg! (Skjortan & västen går nästan till knäna, ser kortare & mindre ut på bilden)



Nu måste jag nog hitta ett nytt jobb snart här hemma i bya, det är dyrt att jobba i stan & "fynda" varje dag! ;)

Efter jobbet åkte jag upp till föräldrarna & åt middag med mormor & pappa, sambon kom med barnen. Imorgon ska jag bjuda mormor på lunch, vet inte vad jag ska hitta på. Kanske äta ute istället?
Babyfika också, men är osäker på hur snorig Olle är. Får checka han imorgonbitti! Tror folk varit tillräckligt sjuka överallt så snorar han stannar vi hemma.

Längtar efter Balutten, bara tröstäter ännu & kommer mig inte alls för att gå ut i kylan!
 Dagens GI bestod av en GI macka, resten stavas STORT FUSK!
Förresten har jag hittat den skyldiga till alla wertherskolor! En kollega som har kassavis med såna hemma. Igår kom även Toffifee-askar fram. Har säkert ätit två askar själv.
MEN "Man har så kul med Toffifee...."
Nästa vecka är det Back to the rules igen. Då ska jag vara duktig på maten & motionen igen!
Annars bjuder jag alla på.......
                                                                      Werthers Kola!

Essie är en riktigt fotograf & fotar oss i alla möjliga poser...idag var det denna fina bild som fastnade:



Och med det tackar jag idag för mig & ser fram mot en vecka med ungarna hemma!

Vilken är dyrast?

Sånt här är alltid skoj tycker jag! 
Vi är ju många som lägger kassevis med slantar på barnprylar. (Även om jag själv numer inte alls är märkesfixerad utan går på hur kläderna sitter) 

http://www.alltombarn.se/familjeekonomi/budget-eller-lyx-vad-tror-du-1.22199


 Jag hade 9 av 10 rätt. Missade på den sista, vilken inte föreställde barngrejer!


Slänger in denna också...

http://www.alltombarn.se/familjeekonomi/har-du-koll-pa-vad-vardagsmaten-kostar-testa-har-1.18727/1.18728

Där hade jag 5 rätt....men det är mest sambon som handlar hos oss & jag kollar nästan aldrig på priserna på mat :)

6 saker jag är beroende av...

ja en utmaningigen, vet att det varit andra nu idagarna, men hinner inte leta upp dem!

Så jag är beroende av:

- Kaffe direkt på morgonen
- Veta vart mina nära & kära är nånstans
- En titt på barnen innan jag går ut nånstans
- En dusch på morgonen med vacker sång
- Egentid på kvällen
- Sova jämte min Honungsbulle, sover kass utan han

Ja, sen finns det säkert censur saker också som inte släkten behöver få veta haha...

Sticky & Sweet!

Pratade med min käre vän Kakan idag & hon berättade att en annan kompis fått biljetter till en av världens absolut största artister....ja gissa.....
Inte för det är min största iol, men att kolla på den konserten hade ju varit skoj tänkte jag.
Och vilken tur jag har, för så tänkte min syster också & har bokat 4 st (kanske 6st) biljetter till konsert på Ullevi den 8 aug.

                                                ooOO MADONNA OOoo

Madonna kommer till Ullevi 9 augusti.


Det ska bli skoj att se & höra henne! Så nu har jag nåt att se fram emot i slutet av sommaren.

Essie är fortfarande inte bra, hon fick gå till dagis idag men fick åka hem igen efter två timmar. Ville men orkade inte leka. Hon hade sovit nån timme på eftermiddagen, så nu är hon pigg & go som vanligt.
Världens goaste gladaste lilla unge.
Ja liten är hon, knappt ätit ok en enda dag  på en vecka, gör ju en liten tjej ännu mindre. Men på bättringsv
gen så äter nog snart med sin vanliga aptit igen.
Olle har jag knappt ens sett idag - tog upp han 6:30 när jag gick upp, bytte blöj & klädde han sne var det dags att åka till jobbet.
Kom hem 18:30 idag & då hade han redan somnat gott i sin säng. Längtar inte tills det ska vara såhär oftare. Så vis är det bra att Essie iallafall orkar leka när man kommer hem!

Förresten..mina nya stövlar av den dyrare sorten, (fast det var rea) tycktee visst jag behövde banta.
Klacken lossnade när elefantjag skulle ta av dem i hallen. Så imorgon blir det byte. Kanske ska kräva de snygga i mocka istället som jag egentligen ville ha!?

Fått liten Baloorapport på MSN & han verkar trivas & de med honom. Jag saknar han jätteycke & räknar ner dagarna till fredag!

Hela långa veckan lång...

...ligger framför en nu!
Ibland är det skönt med en helt vanligt vardag! Fast härhemma är det faktiskt riktigt tomt....saknar Balutten jättemycke. Så på ett sätt är det tur att han är för långt iväg för att bara åka & hämta.
Föredelar/ vs Nackdelar att vara hundfri:

Jag slipper gå ut på morgonen tidigt      - Jag går inte ut på morgonen & vaknar till
Det blir inte så hårigt överallt  -  Inget hår inget städa = annan riktigt smuts
Jag slipper en kall nos i ansiktet i ansiktet kl 3 på natta - jag vaknar ändå vid den tiden

Man kan ställa mat på bord & bänkar utan att det förvinner - det blir smulor kvar UNDER bordet 
Gizmo får lite mer underhållning - Gizmo tycker jag är elak som skickat iväg Baloo.

Essie konstaterade fort att Baloo var  "hunn-temetter" med Pepsi. Då fick inga barn vara med uta bara hundar som ska busa hela dagarna!
Verkar gå bra i Dalarna iallafall, när jag pratade med dem ikväll låg han & Pepsi nos mot nos & sov som stockar.
Sötgrisen!!!

Nu ska jag spana lite på reasidor efter kläder till barna & kanske en matta till till mig. :-)

Idag köpte jag snygga stövlar med klack på Nilson till mig.
Målet var billiga GÅ stövlar på Din Sko utan klack...men fötterna drogs med tvång in på den andra delen. Vet inte varför... ;)


Ordning på torpet!

Äntligen sänker sig friden över huset igen!
Varit i full gång sen fredagsmorgon fram till ja precis NU!
Men det har varit en så lyckad helg så det var klart värt alla förberedelser & fullt hus!

Släkten invaderade hemmet kl 17:00 igår.
Pappa har ju fyra syskon så de är ju en del med respektive, så mammas syskon & två kusiner varav en hade sambon med sig.
Vi började med snittar med smaskig bål, sen blev det köttgryta med ris.
Efter middagen körde jag & mina syskon rundlekar, lag som fick gå till olika stationer för att lösa lite problem.
Efterrätten blev budapesttårta. Sen drog festen igång med singstar & så klassikern Bosse Bulldog!
Gick alldeles utmärkt att köra det gamla hundskrället med de flesta 50 plussare.
Vid 24-tiden gav farmor & hennes gubbe upp (nej de var inte med & spelade Bosse..... 85 & ca 93 år gamla....)
Efter det trillade gamlingarna ut för att åka till mina föräldrar på natta mat.
Vi "ungdomar" var kvar här & fixade lite pytt i panna. (mina syskon med respektive samt kusinerna sov här, fullt i alla rum tom i källaren.)
KL 03 fick bror min för siug att inviga vår bastu. Tur att jag var uppe &  hindrade påhittet.
Att basta i en bastu som inte är använd på 25 år känns inte så bra när det ligger barn & folk i hela huset & sover.
Men jag lovar Vi SKA inviga den snart. :o)

Essie vaknade strax efter åtta idag då kusin steg upp. Rätt ok. Småtjejerna "smög" ner & härjade runt de stackarna som sov i vardagsrummet. Olle bodde hos farmor & farfar inatt, han är inte sådär glad i när det är livat när han sover så han mår bäst av att få sova lugnt i eget rum på sina tider.

När vi fått upp alla idag åkte vi till föräldrana för att inta lite lunch & vinka av mammas bröder.
Då fick Borlängefamiljen ideen om att de ville låna Baloo en vecka.
Njeeeeeee.....tänkte jag först, släppa iväg honom så länge så långt bort. Men samtidigt fanns det ju tillfälle nu så det blev så att stuvades in i deras bil ihop med all packning & deras lilla hund Pepsi.
Han impade verkligen på alla igår med sitt trevliga sätt & lugn. Stolt över honom & Essie också förresten som trots sjuka hela veckan orkade med hela kvällen med kusinerna! Guldungar alla tre!!!
Så på fredag följer jag med mamma & mormor upp till västerås så hämtar jag BaluttenPlutten där.
Tomt är det hemma iallafall, mmen det ska nog gå bra.


GRATTIS PAPPA PÅ 60ÅRSDAGEN!!!!



Dukning, servetterna var vikta som solfjädrar sen.


Alla 27 st vuxna








Essie & Agnes sötingar!



Emil i sin fina kostym

Idag har vi mest ätit & städat. Tog en tur i pulkabacken med Emil & syster, Olle var på babysimmeet med pappa.
Olle kan stå rätt stadigt nu, & i veckan bytte han rulltaktiken till framåt släp. Är precis på G till riktigt krypande nu!


Olle trajar i soffan


Hnn förresten få mitt kap från Ellos i fredags, så nu är äckelpäckel-jag-ska-äta-upp-dig ryammattan ute!
495:- iställett för 1795:- eller nåt sånt! Helt ok pris & kvaliten verkar jättebra. På ellos bilden var den bra mmkt mörkare men snygg iallafall!


Ny matta, ser lite konstig ut på bild.




Min snygga Baloo igår under snötur! Hoppas du sköter sig i Dalarna nu!

Lägesrapport...

o Djurö var kalasbra med bommullsmadrass
o Tänkte simma om mornarna men sov hellre en halvtimme till
o Har säkert gått upp 3 kg, potatis är gott!
o Tåg hem försenat. X2000, har bara en motor & orkar inte upp för backarna längre.

o Hemma har Essie varit sjuk sen i måndags
o Trött sambo!!!!
o Överlycklig hund
o Syster & jag plockar runt inför helgen
o Olle hungrig
o Förvänta er ingen uppdatering förräns kanske immorgon sen kväll eller söndag kväll! Utmaningar undanbedes därför tills dess! ;)

 o Pappa fyller 60 på söndag, festen ska vi ha här på lördag så har en del att fixa!

Kramen på er!!!!!!

Olles lilla rum....

ja, ni vet ju historien med det böljande gräset...det blev inte riktigt så , men fint fick han till slut iallafall.
 Nu ska jag vänta ut rea på en riktigt gosig grön matta lite större. Och sen komma på nåt kul tema istället för rymddjuren.
Tycker de är lite tjejiga egentligen men får duga sålänge Olle är bebis!

Inte de bästa bilderna, men med tanke på helgens bravader med den kameran, är det under att det överhuvudtaget överlevt!





Lite mörk den sista bilden, men men!

Nu ska jag iväg & hoppa häst, sen packa väskan för en tur till storstadaen ett par dagar!
Gissa om jag ska SOVA gott på hotell! (Och äta mat so definitivt inte kommer vara GI)

Saknar ni mina matlistor? Jag har kommit av mig så nästa vecka kanske jag sätterfart igen! Efter tre dagar på Djurö komer jag väl väga 1110kg eller nåt när jag kommer hem igen!!!

Bjud på dig själv...



Utmanad av Monixx...bjud på dig själv!
Snygga va, hemkomna efter ett bröllop i juni den regniga sommaren 2007

Sjukstuga...

Essie pep rätt bra i rösten igår & mamma sa att hon haft det lite jobbigtt på natten, så vi var ganska beredda på en lång natt.
Vi tog in henne till oss & hon hostade torrhosta & pep som en liten hundvalp. Fick i henne lite ventoline & inhalation så det blev bättre ett par timmar i stöten.
Som tur va sov Olle hela natten så vi slapp bli dubbelväckta iallafall.
Olle är inte heller på topp, näsan rinner i dubbla filer på han. Baloo tycker han är en stor godisbit :o)

Skulle fikat hos Mia idag men det får ju vara. Blir en runda till affären sen kommer mamma i eftermmiddag & hjälper mig med vår röriga hall. Måste packa & tvätta inför imorgon också, ska ju åka till Djurö på kurs.
Bara hoppas Essie blir lite bättre för att ha båda ungarna sjuka på nätterna själv är ingen hit!

Pratade precis med Smullan som kommit hem från Thailand, så får väl se om vi hinner ses idag eller så får det bli på fredag.
Nehe..ska mysa med mina trollungar nu & se om Olle kan sova en stund!

Hemma igen.

Igår skeppade vi ut barn & hund på olika destinationer för att själva ha lite roligt uppe i Norrköping hos våra vänner!
Lina passerade de tretti & det måste ju firas med lite fest!
Essie åkte med Sara på kalas hos Allie, Olle & Baloo tog mina föräldrar hand om.

Vi hade sån tur att vi kunde åkamed C som skulle hit med sonen för barnvakt. Uppe i Norret var det bara att göra sig klara för avfärd till roddarklubben där vi skulle vara!
Lite spännande var det hur det skulle bli med maten, istället för paket hade Lina beställt mat från alla.
Alla skulle ha med sig nåt att ställa på buffebordet så egentligen kunde det ju bli 30 ostar av samma sort.
Vi gjorde vår goda blomkålsröra. Buffen blev jättelyckad med massor roliga rätter. Så den ideen ska vi absolut knycka till nästa storfest!
Kvällen blev låååång med massa god mat, tårtor, singstar & allmänt roligt!



Grattis Lina % Tack för en trevlig FEST!!


Mina fina röda skor! (eller Kakans röda skor)



Imorse vaknade jag kl 11:20 det har inte hänt på år att jag vaknat så sent! Men behövde väl sova så länge.
Det fick bli överbliven tårta till frulle...nyttiga va! Lina & sambon hade redan varit nere i roddarklubben & städat klart när vi andra gick upp. Flitigt värre tyckte vi.
Sen åkte vi till bya igen, skönt att slippa köra vill jag lova då de skulle hämmta hem Wille igen kunde vi ju åka med dem hem också.
Nu ska jag ta en Baloorunda, sen äta lite stekt ägg. Finns ingen hejd på hungrigheten idag!!!!

Tjohooo...

Så var det fredag igen!
Sambons motto ekade i örat på eftermidaggen "fredagspulsen slår som hammare" vart hittar man ett sånt motto tro?
Hm...
Dagen sprang förbi i 210 som vanligt.
Gick halvägs runt sjön i morse sen kom jag underfund med att snömodd med is under ÄR jobbigt & vek av för att gå den bekvämare vägen vid vägen istället. Lite kortare men ibland får det bli så.
Egentligen hade Baloo behövt gå lös & bara strosa, men gå i skogen kl 06 i beckmörker, Nej Tack! Lilla Buben har varit åtsidosatt denna veckan & det märks rätt fort, då han inte får hjärngympa blir det barnens saker eller annat som ligger utspritt över huset som får sätta livet till för en rastlös unghunds tänder.
Kom i veckan på att det är störande att ha honom i hasorna i lilla hallen när vi klär på oss ytterkläderna så har börjat sätta han utanför i "stora" hallen istället (där datorn är) & ja, imorse så satt han där så sött & väntade när jag drog på mig överdragsbyxorna. Så söt & otroligt duktig! Då vill jag ha tid & mer TID att bara vara med min älskade Baloo & bara gosa & träna!

Jobbet gick som vanligt alldeles för fort, tänk att man är där mellan 8-16:15 men det känns som kanske 4 timmar. Men så länge det är så är det ju bra! Idag blev det lite övertid, men det skadar ju ingenl
 Missade därför en AfterWork med Veronica & Tobbe, trodde jag, hon ringde halv sju & hon hade badat istället & undrade om de skulle koma förbi med lite mat från Guldgaffeln.
Vi skulle egentligen fixa & packa för imorgon, men lite besök är ju alltid trevligt & äta måste man ju.
Så kommer de med berget mat!!!! Shit! Jag som ändå om jag inte kört recpet denna veckan varit duktig chockar väl kroppen med 5 kg tills imorgon haha...



Ja det var en del! Tips för er byabor, halva priset på alla mat där nu tom 10 febr tror jag det va. Mumma vart det iallafall! 

 Så en UTMANING IGEN!!!!!!!
Tyvärr har datasnillet jag inte lärt mig länka i inlägget utan kör enkelt......jag utmanar alla som läser min blogg som har en blogg att göra utmaningen!
För de som inte är länkade kan väl sula in en kommentar att ni gjort den! ( Så vet jag att ni läser min blogg & kan ju länka till er också....)

Så till det roliga då....

Regler:

1. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.

2. Länka sju personer i slutet av ditt inlägg som du vill ska anta utmaningen. Vet inte hur man gör...

3. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade. Hinner nte susa in hos alla ikväll- helgen!


Sju sanningar om mig:

1. Jag får tok utbrott om jag inte får kaffe på morgonen.
2. Jag går på nästan all reklam, & köper nästan bara reklamprodukter.
3. Jag kör nästan alltid för fort, håller jag hastigheten är det för jag inte kommer om en bil, eller så är det snorhalt ute
4. Jag är rädd för hästar & andra stora djur
5. Plöjer en bok rakt av om jag får tid att sitta, älskar att läsa & kan inte sova utan några kapitel i en bok. Vad jag läser spelar mindre roll. Kan vara Essies sagobok eller sambons fantasy om inget annat finns.
7. Måste matcha bh/trosor, finns inte hela setet i lådan måste det iallfall stämma i färg -helst med de kläder jag har över också.
Nu har suddaknappen börjat äta bokstäver igen & hinner inte kolla vilken knapp som åtgärdade det.....så 6:an får komma nu istället.
6. Jag är sjukt avis på alla som har en egen husvagn! Oavsett skick!



Så, nu är ögonen trötta & behöver vila ordenligt inför morgondagen! Natt natt!
Jo...titta vilken fin lykta Essie & sambon byggt till mig idag!
Essie  så stolt över den!


Lite småtrams


Dagens uppgift från Helen. Mammas blogg!


Hur bor du:
VillaVillerkulla i vitt tegel med bästa utsikten!
Brukar du komma i tid: Ja nästan alltid 10 minuter för tidigt. Speciellt till transporter sitter jag där & v
ntar i timar innan ..nästan!
Hur lång är du: 1.74
Kan du laga mat: Ja, ganska bra på att svischa ihop en soppa på en spik, men kass på recept.
Vad jobbar du med/pluggar du: Skadereglerare på sakskador Folksam.
Vad har du på dig just nu: Plyschmjukis & ful-tröja
Har du någon fobi: avskyr rester av tuggummi & när nån tar i mina fötter
Hade du en bra kväll igår:  Var & fikade hos Plättan med familjos, sen målning när barnen sov
Vilket är ditt senaste inköp: Skjorttröja & scarfs från Vila
Din favoritdryck på morgonen: KAFFE!!!!!!
Var fick du dina senaste pengar ifrån: FP från försäkringskassan
Har du sovit i din egen säng inatt: Jepp
Vad hade du sönder senast:  En grej till Olles rullgardin Gismo rev ner min fina vas idag ""Snyft""
Vem snackade du med senast: Sambon, eller försäkte, han tittar på film.
Varm favoritdricka: KaffeLatte en sån som sambn gör på helkgen till mig
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten lite ljummet
Alkoholhaltig favoritdricka: typ allt haha....nä men ett riktigt mustigt vin eller en iskall SOL
När gjorde du senast något riktigt dumt: det vet jag inte jag gär aldrig nåt dumt.....eller.....
Saknar du någon just nu: Tänkte på Smullan innan. Är van att prata med henne minst en gång/dag . KOM HEM NU!!!
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Med de närmsta kan stubinen vara kort ibland då räcker det att det ligger smulor på bordet. Men i regel tycler jag det är trist att vara irri så blir sällan det.
Någon jag stör mig på: Ja det finns det faktiskt men det är hemligt  på vem! (Och ingen av er)
Intressen: ha roligt, pyssla, fixa hemma, leka med barnen, träna med Baloo, rida, partaja lite ibland & massa annat!
senaste person du kramade: Olle när jag nattade honom
Senaste person du ringde: Hörcentralen i ett jobbärende
Senaste person som ringde dig: En kund på jobbet. Konstigt men telefonen har varit TYST härhemma ikväll!
Vad drack du senast: Vatten lite ljummet
Vill du ha barn:  Har Essie 3 år & Olle 7 månader. Vill kanske ha ett till, men inte än på några år.
Längtar du till din nästa födelsedag:  Ja, och jag önskar mig Smartboxar!
Har rakat dina ben någon gång: Nä, jag gillar att vara luden *fniss*
Är du sugen på något nu: att frågorna ska ta slut så jag kan sova!!!
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag:  Oj, det kan jag inte hålla räkningen på. Säkert alldeles för många (räknar i huvet....ca 5-10)
Använder du hudkräm: Varje dag
Attraheras du av män med skägg:  Nje....
Micro-pop eller poppa själv: Poppa själv, vår micro gillar inte påspop utan eldar upp dem.
Brukar du baka: GI bröd & kladdkaka
Röstade du i det senaste valet: ja, jag är röd sosse (men inte så aktiv som jag skulle vilja)
Är du nöjd med ditt liv som det är nu:   Jag är lycklig & tacksam för allt jag har!!!!
Vilken låt lyssnade du senast på: Ingen aning.
Har någon annan sovit i din säng inatt:  Vi har en 160 säng & där sov jag, sambon, Essie & säkert en katt också.
Vad tycker du är äckligt: Avloppsvatten, hundskit & massa andra saker
Har du pengar på mobilen: Har abonnemang så det antar jag.



Pust & fräs....nu utmanar jag alla som läser denna blogg att göra denna också!

Kram på er!

Så möe att göra!

Som man utrycker sig på ren småländska ;)
När jag har jobbdagar blir det ju inget skrivet under dagen, håller mig undan internet så gott det går där. Och kan lova att jag knappt hinner glutta på bloggarna  för det är ofantligt mycke att göra!
Eftersom jag är borta en vecka i stöten så är det ju en del att få undan när man jobbar. Annars får stackars kunderna en evighet i handläggningstid vilket inte är så roligt för varlken dem eller mig.
Nu blir det nog att jobba extra på måndag eftersom jag ska åka på kurs tre dagar nästa vecka. Men det fixar sig nog!
Olle går ju ta ed överallt, han rullar nöjt runt där man lägger honom. Essie kan nog också sysselsättas på olika stationer.
Olle ja, hann rullar för fullt härhemma på golvet så frågan är om han hoppar över krypandet. Han kan stå lite mot spjälsängen-bord bara man är beredd bakom, för sätta sig det vet hans små ben inte hur man gör.
Sänder ofta tankartill ovan vilka underbara ungar jag har! Älskar dem så & är så stolt över min stora Tuss & min lilla Knåttis!

Ikväll flyttade Olle tillbaka till sitt fina rum!
Nu ska det köpas bokhylla, rensas i knäppogarderoben & sätta upp nån hylla/tavellister att ha grejer på. Tema har jag lite svårt att hitta just nu så för ett tag får det vara rymdtemat från Åhlens.
Såg förresten igår att de nu tar fullpris för den serien när de reade ut den för ett par dagar sen. Iallafall fanns det fleecefiltar i stan för 50kr i förra veckan, igår tog de 175kr för samma här hemma!
Sen när jag hittat rätt grejer blir det nog stadtema, djungel eller bara utetema. Barn ska ha barnrum tycker jag & inte vara klippta ur en inredningstidning.

Såg ett av "mina" hus ute till försäljning nu. Vi kanske kanske går & tittar men nja, tror inte jag orkar flytta & greja. Sen var det fel uppvärmning & lite annat som kostar pengar. Vet inte alls vad vårt hus skulle värderas till idag, men husen brevid har gått för ungefär samma pris som detta jag kikade på nu ligger på (1,8 milj.) Och de har haft mer att göra på än vårt & lite sämre läge. Men samtidigt skulle vi låna upp till det priset på detta vi bor i skulle vi kunna bygga om  precis som vi vill & lite till. Men nepp...inga fler lån nu, snart är topplånet borta så då kan vi spara mer istället...om sambon får bestämma. emn i hemlighet är det ju vi kvinns som bestämmer ;) 

Just det, nu kom jag på...har ni sett Blutsaftreklamen?
De säger nåt typ
 "" När vi kvinnor kommer hem efter en lång arbetsdag finns det alltid mycket kvar att göra." Sedan nämnde kvinnan en del uppgifter och en textruta visades bredvid henne med ord så som: "Hämta på dagis, städa, tvätta, laga mat..." Efter detta sa kvinnan "Och för att orka med allt detta behöver vi lite extra energi, då är det bra med Blutsaft."

Gah! Avskyr såna reklamer. Även om det är lite sanning i det hela så behöver man ju inte driva på det ännu mer.
Googlade lite & det var inte bara jag som reagerat, hittar dock ingen länk till själva reklamen. Men ni får väl hålla span på tv:n.

Nu ska jag sy en stund så Olle får lite gardiner också...eller kanske ska vara så jämställd så sambon ska få gära det mohaha.
(han har faktiskt varit en bra husfru idag, letat upp sitt pass på eget bevåg & HITTADE det, tvättat 4 maskiner, lagat middag tills jag kom hem, varit i pulkabacken & fixat duschen i källaren. Sen lämnat/hämtat på dagis & tagit hand o Olle såklart men det är ju det nån av oss är hemma för) Undrar förresten om han somnat igen uppe hos Essie, la henne samtidigt som jag nattade Olle....1 timme sen snart. Bäst att kolla läget däruppe!

Utamanad.

Jag har blivit utamanad av Anna & Monixx.
Man ska plocka fram 6 mappen & 6:e kortet.
Efter som jag blvit utmanad av två st så tar jag 6:e & 7:e mapp/kort.

(Jo anna jag har mappar, en för varje år & den en för varje månad, sen lite fulmappar, husmappar & annat. )

6:e mappen är "huset" bilder från huset, renoveringar & pyntbilder.
6:e bilden var denna lilla bild på Essies dopklänning som hängde i hennes rum innan.


Visst är den söt! Den döptes jag ockå i & den har min gammelmormor Helga virkat!

7:e mappen är januaribilderna 2009,  7:e bilden var på Essies kompis.


Så....Då utmanar jag: (ska försöka ta er som inte blvit utmanaderedan)

Camilla (du får ta det när du kommer em från Uppsala såklart)
Ida
Jessica
Helen
Marie
Sussi & peter
Smullan

Alla läser ju varnadras bloggar så säkert flera av er som redan blivit utmanade ;o)
har du blivit utmanad redan ta ett kort från nästa mapp osv...


Idag blir det lunch med bebisgänget på stan. Sen lite måla ikväll igen. Blev riktigt bra med bården igår. Såg att syster skulle kolla wallies så får slå en pling till henne innan jag gör nåt i onödan ;o)

Har helt glömt att jag ska på kurs tre dagar på Djurö nästa vecka så måste kolla igenom garderoben efter lite trasor & så också. Ska till Norrköping i helgen också på 30-årsfest så måste fixa kläder & present till det också.

Lite allt möjligt idag!

Tack för era ideer om målningen.
Ikväll ska jag ge det ett försök igen. Igår hann vi inte då vi åkte upp till mina föräldrar för att hämta barnen & äta mat.
Mamma hade gjort fläskpannkaka utan mjölk & mjöl. Recept hon fått av Carro & så supergott.
Det var ägg, keso, grädde & bacon. Kanvarit nåt mer. Ska ta reda på hela receptet & skriva det här för det måste ni prova!

Känner av kroppen idag, först all målning & sen ett ridpass igår. Hade Windfee, lite udda häst känns som en blandning mellan travare & ponny.
Gick jättebra i början men efter lite galopp blev hon hoppetossa & visste inte alls var hon skulle göra av sig själv. Helst vill hon bara kasta sig in i galoppen efter ett varv i slängtrav. Det vill inte jag så jag blev sur & hon blev också sur så vi studsade runt innan jag tillslut tog hem matchen & fick  till ett par riktigt fina fattningar till slut.
Vi körde en rolig övning med bommar, trava över tre, fatta galopp över en sen trav igen över nästa serie. På andra långsidan var det koner vi skulle rida öppna/sluta. Jobbigt men riktigt kul.
Nästa gång är det hoppning...gah...blir alltid nerväs för det fast jag egentligen tycker detär jätteskoj, en beror ju helt påvilken häst man får. Men när jag tänker efter är det bara två jag absolut inte kan tänka mig, så sån otur kan jag inte ha?!

Idag har vi varit hos doktorn på morgonen. Vi ska pricktesta henne om några dagar för div alleriger & smörja med kortisonsalva. Mamma köpte nån aloevera igår, läkaren tyckte jag skulle ta kortisonet först för att läka det sen prova aloevera. Jagvet inte riktigt hur jag ska göra så ska forska lite i ämnet under dagen. Kortison är ju ändå en medicin, men hon har ganska mycke eksem.
Är lite nervös förr allergitestet...tänk om det ÄR djuren som är orsak? Men läkaren sa att då borde hon haft mer bexvär av astman & rinnande ögon & det har ju inte haft alls. Astman var jättelängesen vi överhuvudtaget märkte av.

Nu blir att rensa i hallen ens tund, sen ska jag till Anna & Sigge på lunch. Måste ner på stan med & ämta salvorna & ta en kik på Åhlens efter band till Olles gardiner. När  sambon kommer hem ska jag träna med Baloo nån timme själv. Kan behövas. Han är som en hoppig känguru & vill inte alls bli inkallad längre. 
Men problemet är ju inte när man tränar, då kommer han alltid, utan när han är lös på tomten det är då i vardagssituationer han inte kommer utan bara hoppar runt & biter/skäller på skoj i luften. 
Ok för mig som är van, men andra tycker nog han är lite läskig när han håller på så. 
Så nån övning får jag hitta på för detta. 
 En annan grej jag funderat på med Baloo är att han står lite utåt ed framtassarna. På utställningsspråk heter det fransyskt. Han står inte lika mycket så som innan men kofotad är han. Är det nåt man borde kolla upp?
På bilden står han med framtassarna som han brukar, (bakdelen behöver ni inte kika på, så brukar han inte stå :-) ) 
men är han inte väldigt "rak" i frambenen sen liksom utåt med tassarna.




Nehe...nu ska jag kolla till Olle i vagnen & fixa till lite innan jag ska gå iväg igen!

Vem är DU?

Detta är jag, hittade det i Monixx blogg, så var ju tvungen att testa mig!
Vem tycker ni att jag är?!


Din personlighetstyp:

Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.









Tips: Placera musmarkören på rubrikerna för förklaringar av begreppen



Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.












Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.












Testet hittar du här:

http://se.41q.com/

Den gräsliga ideen går i stöpet....

Jag har ju NOLL tålamod. Funkar det inte direkt så funkar det inte alls.
Var tvungen att sätta mig här en stund, annars hade jag kastat den gröna färgburken i väggen & fått ett kanske trevligt mönster på både väggar tak & golv! Det kan liksom inte bli värre en det jag påbörjat.
Hur svårt ska det vara att måla dit lite gröna grässtrån?!?!
Nu har jag provat med stor pensle liten pensel gjort en liten mall tejpat, men det ser fruktansvärt gräsligt ut. Inte alls vackert böljande som var tanken.
Blir så trött på mig själv & mina knäppa projekt.
Nu blir det nog bara rakt gräs. Alltså en grön rand längst ner på vägger. Det borde jag väl klara....men vågar knappt testa det heller.
Jag har varit bakom dörren & kluddat så det går att rädda. Nu får jag vänta till sambon kommmer hem så får vi klura ut nåt.
Annars har jag ide ett kvar, det var att måla ena väggen randig i grönt/rött/svart/blått. Men då måste man tejpa & vara så supernoga som varken sambon eller jag klarar av att vara.
Då får vi ringa hans mamma. Hon har tålamod att pilla med sånt. Eller syster & hennes sambo, men de bor ju för långt bort för att rädda mig idag.
Här ser ni själva mitt GRÄSLIGA projekt....(ser ut att vara längre än i verkligheten är det ca 40-50cm)



Inte bara målat gräs som är utsatt i vårt hus. Vår fina palm får ikväll lämna oss efter en hårdhänt behandling av tre gräsätare.
Både Gizmo, Baloo & Olle tycker det är väldigt roligt att dra av den stackarn bladen & sen äta upp....den är inte giftig men vass. De har nu demolerat 99% av hur vacker den än gång va.


Nu ska jag googla lite & se om jag hittar nåt bra tips på hur man målar gräs på väggen. Bye bye.....Återkommer med
resultat, förhoppningsvis snart!


Oj vad tomt..

inga inlägg på hela helgen. Men har haft fullt upp så inte suttit vid datorn ett endaste dugg. Kollade bara lite juldagsfoto i lördags som Hasse visade.
Vi håller på & målar Olles rum.
Gissa om jag hatar vävtapet just nu. Finns ingen hejd på hur mycket färg den äter upp. Men idag äntligen ser det ok ut så ska finmåla lite i kanterna & sen blir det skojiga att försöka måla gräs längst ner mot golvet.

Sitter & väntar på att barnmmottagningen ska ringa, måste kolla upp Essies eksem som bara blir värre & värre. Säkert inte dit jag ska så kommer nog få ringa runt halva dagen för att hitta rätt. De ska ringa upp efter 9 så får väl se om vi får kommma dit sen.
Nehe...mer senare, måste ta tag i dagen nu!

RSS 2.0