Ny bebis på G...

..ja vi får hoppas att allt går fort & bra för nu verkar det som svägerskans lille plopp är på väg, kanske redan här?
Har inte hört nåt ännu men på BB är de iallafall & fick inte åka hem igen iallafall.
Usch, tycker det är så pirrigt när nån jag känner är därinne.
Jag hade ju rätt snabba förlossningar med båda, men vet ju att det tar längre tid för de flesta så det är väl bara vänta & se. (3,5 timme från första känningen med Essie hann vara på BB 45 minuter & 2,5 onda timmar med Olle, fast med han var vi BB från 03 på natten & han är född 18:50, blev igångsatt pga vattenavgång)

Speciellt när andra är inne & föder bebis kan jag längta tillbaka till det så mycket. Skulle kunna föda massor barn om man slapp vara gravid med dem & sen slapp efterdyningarna, eller om jag fick gravid utan att må peck...jaja..det är ju egentligen barnet man vill ha, hur det kommer ut eller hit spelar mindre roll.
Men just efteråt, snusa på dem, se hur h*n ser ut, första natten osv. man har fått en levande liten människa. Myspys!!!
Har iallfall tagit hem presenten & ska ställa fram den & lite annat plock som kan vara bra att ha när man kommer hem. Vet inte riktigt koll på vad de köpt, men vet att de ville vänta med det mesta tills liten är hemma!


Liten Essie nåt dygn gammal

Liten Knåtten Olle knappt 1 timme gammal & inte tvättad heller.
Var tvungen att kika lite på nyföddbilderna, tycker vi tog alldeles för lite bilder på båda två. Ändå tyckte vi att vi fotade hela tiden, men man hade väl ändå så mycke annat i huvet just då.


Här har det stressats idag, både på jobbet & hemma. Brukar sällan stressa upp mig för jobbet men nu, med bara en arbetsdag kvar har min hög inte minskat alls i den takt jag planerat. Nästa vecka jobbar jag ju bara torsdagen så det får nog bli att åka in ett par timmar så de snabbare ärendena iallafall får sina pengar innan påsk!
Annars är det bara skoj att jobba, dagarna svischar bara förbi. Vi planerar förresten en 70-talsfest. jag har redan min klädsel klar......shit vad snygg jag kommer bli! Men den klädseln kräver ju sin lilla diet så det är ju bra om jag håller mig på banan nu! ;)

Olle är nu ivägskickad för att skrivas in på dagis på pappret...känns sådär faktiskt. Min Knått får aldrig bli stor.
Men sånt är livet när man inte är miljonersmiljonär & kan gå ner i tid för mycket eller om man som vi bara trivs med jobben & faktiskt kanske inte vill vara hemma jämt. Men nån kompromiss ska nog gå att hitta.

Hm...det var nåt jag skulle berätta men huvet är tomt...
Det får helt enkelt bli ett vanligt struntinlägg så jag slipper ta tag i husbestyren ;)

Lyset var släckt...

..och vi stod uppe på altanen för att se om staden släcktes ner. Några hus var mörka med gnistrande små värmeljus inuti, men annars var utsikten densamma. Hade varit lite häftigt om de släckte gatlysena iallaflall fem minuter.
Gissar att det var en del folk på stan, för det var ovanligt många som tågade förbi vårt hus efter 21:30.

Vi hade en sån där sällsynt MYSkväll. Ja varken datorn eller tv:n var på! Inget ljud utan bara värmeljusen som lös upp huset både inne & ute.
Vi gjorde jättegod lax med bakad potatis igår. Essies älsklingsrätt bland många. Men just fisk & potatis kan hon sätta i sig kilovis av.
Gjorde även chokladefterätt - så gott!!

Vet inte hur man fotar så det ser mysigt ut, inte för ljust eller för mörkt...jaja..får gå fotoskola om jag köper en ny kamera!

Vi målade dockmöbler igår, & jag höll på att krevera när Essie kladdade & smetade alla färgerna överallt, blev inte riktigt det fina resultatet jag planerat med vit grund & sen lite blommor eller annat på fint vackert målat...
Men det är ju faktiskt Essies grejer så hon får väl ha som vill....
Ingen bebbe hos svägerskan än, men det var på god väg. De hade varit inne fredag natt & en sväng på lördag morgon men ville inte sätta igång sig så nu väntar de igen. Ja kommer ju ihåg hur det var sista veckan, gud vad man väntade & längtade!!
Ska fixa deras present till bebbe idag, sen är det simskolor i eftermiddag för barnen.

Skalman...

..ja tror vi ska döpa om Olle till Skalman. Hans mat & sovklocka, ja det finns nog ingen bebis som går efter sin klocka så som han. Vilket kan bli en fördel imorgon då när man ställer om klockan. Då kommer han ju sova till kl 7 istället för kl 6.
Som vanligt började han tjata inne i sitt rum 5:50, 6:23 höjde han nivån lite så jag kände att det var ingen ide att ignonera han längre.
Vill bara förtydliga att han ligger ju inte & skriker i sin säng utan sitter & småpratar, skrattar & ibland gladtjuter ihop md sina vänner tygtrasorna. Efter 15-20 minuter höjer han rösten & då kan det ibland övergå till ilskna ljud som ropar  på oss. Då har han i 99% av fallen bajjat så då är det väl inte så bekvämt att sitta & tala med trasorna mer.

Sitter & klurar på om Linas Bebbe kommit ut nu? Men de är säkert hemma i tryggt förvar. Övertid en vecka nu, vilket jag minns var en evighet med Essie.
Essie sa igår att "de har väntat så länge nu, men på söndag kommer han när jag är på simskolan"
Ja får väl checka senare idag & kolla!

Det är så många saker jag behöver göra hema som jag aldrig hinner nu förtiden.
Rensa bland alla kläder & leksaker, fixa barnens & våra foto!
Jag har inte framkallat bilder sen 2006 i början av det året. Gissa att det finns bilder! Kanske ska åka till OnOff idag & kolla på kamera. Är ju duktigt sugen på en systemkamera MEN då behöver jag ju lite tid att lära mig den också annars är det ju ganska meningslöst att ha köpt en!

Nehe...morgonstund har guld i mun nu ska jag surfa vidare & kika på roligheter som jag kanske ska boka ;)

Taget....

sett den här & där men snodde den av Mia!

3 saker du kanske inte visste om mig...


Tre jobb jag haft/har i mitt liv:
 1     delat ut tidningar ett sommarlov

  2.   Sifo undersökare

   3.  mässvärdinna där jag bara gav bort öl & hade otroligt skoj för ett mindre företag


Tre platser där jag har bott: 

 1.   Höglandet i  ett legoområde

 2.   Ett litet tält   

 3.   Ett fängelse (vet att minst två medbrottslingar läser bloggen ;)


 

Tre serier jag gillar att se på TV:

1.   Desperate Houswifes

 2.   Antikrundan

 3.   andra såpor såsom klassikern Glamour
 

Tre favoriträtter:

1.   LAMM

 2.   rostade grönisar
 3.  Flygande jakob


 

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:

1.  I sängen sovande!
2.   I skidbacken

3.  med sambon på kalajs


 

Tre länder jag besökt: 

 1.    Finland (ingen som skriver det så jag tycker  synd om finnarna!)

  2.  Legoland

  3.  Dalsland

Ni som vill får gärna göra den!
NU ska jag klämma ur det sista ur Lizas"livstid" (
vilken jag inte tycker var speciellt bra.) Sen SoVa!!!!
(ja, jag vet jag ÄR fixerad vid att sova!! Men finns det nåt skönare än att sova?


Räkfrossa!

Ja, idag var det ingen som ville hålla mig sällis ikväll & ska jag vara helt ärlig är det rätt skönt ibland att vara ensam med sötknottarna & Balutten.
Det var afterwork med en del ÖF föräldrar & ja, det hade varit trevligt, men samtidigt så stressigt att hitta barnvakt för ett par timmar, nja....hoppade det, men hoppas ni som var ute hade riktigt roligt!!!

Olle är ju faktiskt lite halvtråkig som lägger sig senast 19:30 & då är det verkligen sent för han.
Men han är vår lilla klocka & nu börjar han ju bli stora grabben!! Han ger ju oss ett par timmar Essie-tid & egen tid när han somnar så tidigt så vi ska nog vara glada över vår lilla "Skalman" !Essie & jag frossade i räkor från Kanonaden & hade så mysigt ikväll..
Baloo fick vara med & dansa & Gizmo fick två-tre räkor så han är rätt nöjd han me!

Essie har lekt fotodansmodell, hon är så rolig, så ska man säga olika miner, sur, glad, arg osv så poosar hon.
Dessvärre ser hon glad ut när hon är sur, men hon är så sällan sur så hon vet nog inte riktigt vad det är haha..
Lite bilder på gladingen:Räkfrossa! Så gott gissa om vi var mätta sen!


När man är arg ser man ut såhär (glad? )


crazy...tror jag sa förvånad, eller att hon skulle se tokig ut.Ja hon är för skojig min lilla toka!
Så säger man till henne att "jag älskar dig mest i hela världen" Då säger hon "Jag älskar dig mest....Och pappa, & Olle, & Baloo & Gizmo & Ella (docka) & ja, jag älskar alla mest, fast dig & pappa mest mamma!" Sen kan det börja om igen.
Klart man kan älska alla lika mycket!

Just det, hann inte igår, men jag är så otroligt besviken på hotellen numer. De bygger om så jättefint men till 99% plockar de bort badkaren! Jag älskar badkar! VARFÖR har jag sån osis att alltid få badkarslösa rum? Denna gången var jag nära att göra en "Åke" (nej inte min pappa) när det visade sig att de flesta fått dubbelrum MED badkar! (Hade nån fått bubbel hade jag inte tvekat, då hade jag hittat minsta lilla dammkorn - en Åke...)
Ja jag fick nöja mig med detta skyffet & en dusch som man inte visste var man skulle stå i!
Nästa gång ska jag nog ringa innan & flörta lite så jag får BADKAR!! (Nu har detta hotell varmbassäng uppe på översta våningen med tv & utsikt över globen, men när hinner man det? Förra kursturen var jag uppe & kikade , men då satt det ett kärlekspar däri så ville inte hoppa i & störa mitt i bolibompa...)

Rummet sängen & framförallt duschen är bra mkt större än på bilden, var längesen jag hade sånt bautarum på hotell!!!
Synd att man knappt är på hotellrummen. Man sover ju bara där i ett par timmar, fattar inte varför det ska vara så dyrt & noga med hur det ser ut egentligen för sova, det kan man göra överallt, bara sängen är ok & goa kuddar!?

På tal om badkar står hund/kattbad högt på listan....kanske imorgon? Baloo behöver verkligen duscha & ansa örona lite.
Då kanske han hör bättre oxå ?!
Idag klämde jag förresten hans svans i dörren....ajaj...liten stackare, men han var glad efter tre sekunder så tror inte jag klämde den helt. Eller det gjorde jag inte för dörren gick aldrig igen med klicket, men ändå, fick så hemska minnen från när jag klämde Ajax.
(Ni som känner mig vet att jag min förra berner Ajax:s svans i bildörren...det var inte trevligt!!!! Hans svans blev mer jättekrokig efter det missödet)

Sötaste Baloo, med normal svans fast viftande på bilden....nu kanske han får en kroksvans för evigt?
Undrar ibland om jag går otursfri en hel dag?
Det är få dagar jag inte råkar ut för eller ser tok saker, men så är jag väl en klumpeduns? Eller vad beror sånt på?


60 frågor

60 frågor!

1. Hur gammal är du om fem år? 36

2. Vem var den sista du träffade? Busfarbror Kent uppe i räkaffären. (förutom barnen som är runt mig nu)

3. Hur lång är du? 174 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Vet ej, lägger inte sånt på minnet. :)

5. Vem ringde senast? Camilla

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Var nog till min kollega om han var med tåget eller ej. Sen dog den & har ej ladddat den efter det.

7. Vad är helgens planer? Letar efter nån att äta räkor med ikväll, sambon på partaj, imrogon städa källaren, träna Baloo.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa! Blir mer & er anti sms.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? gifta

10. När såg du senast din mamma?  Ovanligt längesen. Tror det när jag hämtade henne på tåget i måndags.

11. Vilken ögonfärg har du? Bruna/gröna

12. När vaknade du idag? 6:00 ljöd Olle-alarmet i hans rum

13. Har du någon gång hittat en katt? Nje...minns inte det så troligen inte

14. Vilken är din favoritplats? I solen på semester!!

15. Vilken plats föredrar du minst? Vilse  ute i skogen när det är kallt

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? hm...kanske ett annat hus, en annan stad eller vad vet jag? Bara familjen e ed är jag nöjd (och vännerna såklart så det är många so får flytta till Skåne ;)
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mardrömmar & öronont

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? Ester när vi busade för en stund sen, sen vaknade Olle & då sa hon "Jadu, han sov inte länge mamma"

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nepp, Dr Alban var favoriten.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär

21. Sover du med eller utan kläder på dig? trosor linne eller kortare nattlinne

22. Hur många kuddar har du i sängen? 5 st

23. Hur många landskap har du bott i?  Sm¨åland & Blekinge

24. Har du någon gång spytt på någon? hehe...ja på en rektor faktiskt under en frisk ölhävartävling på Kåren.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota eller klackskor

26. Är du social? Ja, jag är en social prick, men gillar att kolla av ibland också.

27. Vilken är din favoritglass? Riktig hemmagjord vanliljglass.

28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? 1 miljon...det är ju knappt nåt men räcker j en bit på lite lån & så skulle jag åka nånstans till värmen!

29. Tycker du om kinamat? Ja, men hellre Thai

30. Tycker du om kaffe? Lever på kaffe

31. Vad dricker du till frukost? kaffe & vatten

32. Sover du på någon särskild sida? Vänster, alltid vänster. tom på hotell eller när jag är borta hamnar jag på vänster sida.

33. Kan du spela poker? Nej inte intresserad 

34. Tycker du om att mysa? Ja det är klart.

35. Är du beroendemänniska? Jepp.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja min kusin fast hon är  75:a

37. Vill du ha barn? Har två barn & tror inte det blir fler.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, kinesiska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej som tur är har jag sluppit sånt.

40. Föredrar du havet eller en pool? Havet såklart!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Betala böter & annan skit ;)

42. Äger du dyrbara smycken? Nje, mitt syckesskrin innehåller mest kraffs.

43. Har du någon gång testat narkotika?  Nje....nja....kanske.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? klementin

45. Vem är den roligaste människan du känner? Min sambo faktiskt.
46. Välj ett ärr på din kropp? Knäoperation vars ärr liknar ett hajbett på 30 cm
47. Vad har du för ringsignal? Feel like dancing borde verkligen byta!!!!!

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? Ja, det finns en del sötsaker.

49. Flirtar du mycket? Nej inte till vardags men visst är det skoj om man är ute!

50. Vart togs din profilbild? På tjejfest.

51. Kan du byta olja på bilen? Inga problem en gör det sällan. (Vilket gjorde att gamla audin skar & kostade 30000kr)

52. Har du fått fortkörningsböter?  ja tyvärr...den ska betalas nu. Yrk.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Sista Jouren, kriminalroman. Klipper minst 2-3 pocket i veckan.

54. Läser du dagstidningen? Ja hea eller på jobbet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Mama tror jag.

56. Dansar du i bilen? Nej, jag sitter i bilen.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Vet ej. Den som är i köket.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Anteckningar om interkulturell kommunikation.

59. När var du i kyrkan senast?   I lördags på Bröllop i Bräkne-Hoby

60. Vilka personer utmanar du: Alla som inte blivit utmanade!


Home again!

har en låti gammal cowboyanda i huvet, "and I`m Home Agian trallalalala....".
Konstaterade snabbt att det var lika kallt här somm i huvudstaden & snön har inte flyttat sig automatiskt. Typiskt!
Är rätt suddig i huvudet & det brukar man ju bli efter tredagars utbildning. Magen skriker KATASTROF & det beror inte påatt vi ätit äcklig mat utan att vi ätit i princip hela tiden!
Så nu har jag spridit ut ryktet att jag köper nyttomat på måndag & börjar om igen, för femtielfte gången!
Vistelsen i storstan var bra, utbildningen har hållt en bra nivå utan för mycke lull-lull.
Roligast var i tisdags när vi hade teater på riktigt! Det var så otroligt äkta, så får ni chans till sånt på era jobb, var inte rädda utan  kör hårt!
Såhär går det till:
Vi var en grupp på fem personer i ett rum. Alla sitter med ryggen mot dörren.
En person sitter framme vid dörren (ser bara de andra fyras ryggar) Det knackar på dörren & in kommer en skådespelare.
Så "spelar" denne kund & vi har ett telefonsamtal. Skådespelaren jag fick spelade "Bojjan" med en trasig tvättmaskin.
Alltså, att jag kunde hålla masken när han gapade på i äkta sydländskanda ska jag ha beröm för. Jag skrattade inombords så jag hoppade. Efteråt har man en diskussion om hur man bemötte kunden & hur denne kände sig.
Skådespelarna är riktiga, alltså en enorm skillnad mot när vi själva "spelar" upp scenario med nån kollega.
Det roliga var att när man vände sig om & såg personen live, var den ju "normal" igen & såg ju inte alls ut som man tänkt sig osv.
Helt galna var de iallafall & är glad att såna tokiga kunder har man bara nån gång ibland.

Lite shopping hann vi med, i sista minuten hittade vi en helt underbar barnaffär. De hade så mycket fina barngrejer så jag & Hanne blev helt tokiga därinne. Hade jag kunnat bära med mig hade jag köpt en stor trä -piratbåt. Har inte sett en sån innan . Men det var kanske lite dyr & Olle kan ju inte leka med den ändå ännu.
Köpte jättefina dockhusmöbler till Essies dockhus en rolig tandborsthållare med timmglas & en kjol. Affären heter Trullbarn. Tyvärr ingen internetförsäljning ännu men på G!


(ja bilden belv crazy, uppe till höger ser man det skojiga piratskeppet)Olle får nöja sig med regnbrallor från Lindex.

När jag kom hem väntade en stor posthög!

Mormor har skickat minnesmemorian till morfar & den blev jättefin. Lite ändringar i den text jag skrev här, men itne alls mycket det redigerat bort. Nästa helg är det begravning så då får jag träffa mormor igen & tacka för att hon ville använda min text! Skrev kanske om det tidigare, men det känns som ett så fint "Hej då" till morfar att så många fått läsa min & mina syskons bild av morfar.

Så...nu blir det natta, hittade en kul utmaning hos Jessica men nu ska jag fixa lite & sen sova i egen säng.

Men vilken snö!

Ja, idag ska tom jag som annars inte bekymras det minsta av lite snö klaga lite!
Det hade kunnat sluta illa, men blev bara en lårkaka snyggare!
Olle vaknade redan vid 5:15 jag försökte dra täcket över huvet, men han kuttrade på därinne hos sig & 5:30 höjde han styrkan till "NU FÅR DU KOMMA! HUNGRIG!!"
Vinglade upp & skulle gå ner för att värma vällingen, hall-lampan funkar inte, men den brukar gå sönder alldeles för ofta så tänkte inte på det, i trappan missar jag ett trappsteg i "halvdelen" Kadonk & där ligger man. Sambon rusade upp, men det gick ok. TUR att jag inte bar på Olle.
Så när jag kommer ner i köket...inte funkar lampan där heller eller micron! GAH!
Olle har nu ökat volymen ännu mer så nu vet jag att hursomhelst komer han inte sova mer.
Sambon kommer ner & då fattar vi att det är strömavbrott & inte våra eviga proppar som gått. Så himla typiskt, för igår var pulvervällingen slut så vi gjorde ingen termos med vatten. (Ja, vi är så lata att vi tar upp en termos med varmt vatten på kvällen att blanda vällinge i på natten eller morgonkvisten, en mest för vi har en hund som tror han får gp ut så fort man går ner oavsett tid...)
Det var bara att tända ljus & placera en bytta med välling över.
Precis när den börjar bli ljummen komer ju strömmen tillbaka!

Hade det inte varit för snön hade ju strömmen inte gått & jag hade sluppit slå mig...kanske!

Vi har varit på bröllop i helgen & det var jättelyckat! Alla var så nöjda & nöjdast var bruden, precis som det ska vara! Det var bara roligt att träffa "gamla familjen"! Skönt & himla roligt att prata lite med alla igen! En del av den släkten är det ju 10 år sen jag träffade sist. 

                                      ooOO Camilla & Jonas OOooVärldens godaste tårta! Camilla bakat alldeles själv, om nån friar till mig ska hon baka!!

Jag & Milla!

Maten hade Camilla fixat själv & det var buffe som var å lyckad! Lax, gratäng flera såser, rostbiff & kyckling med massa goa tillbehör. Glass & bär till efterätt.
Ja, det hade inte kunnat bli bättre!
Istället för tal körde jag & Rickard Ljussången. Jonas blev så rörd så tårarna kom. Då vet man att den gesten var helt rätt!Synd att bilden blev så ljus, det är så vackert, helt nedsläckt så bara ljusen i mitten framför brudparet.
Men den är fin så gör gärna den grejen till ett bröllopspar om ni har lite tunghäfta & men vill göra en fin grej!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klistrar in Ljussången så kan nu ju träna era ljuva stämmor! 

Ljussången
Melodi: Jag tror, jag tror på sommaren


(Efter första versen tänder vi ljusen med varandras & skickar/sätter i ljusstaken framför Camilla & Jonas.

 Under tiden ljusen sätts i staken
sjunger vi sången flera gånger)

  

Vi tror, vi tror på kärleken, med hyllningar från vän till vän.
Vi samlats här till bröllopsfest, där Camilla & Jonas bjuder var gäst.
När mörkret faller utanför, vad tror ni era vänner gör?
Jo, var sitt ljus vi tända vill, vad har ni annars vänner till!


En underlig present ni fått, - Vad är det nu? Ni undrar smått.
Jo, tänd ert ljus och det ska gå, fram mot vårt par som nu ska få,
en rolig kväll, en minneskrans här i de klara flammors dans.
Vi vill ni att ett minne ska få, nå´t glatt och ljust att tänka på!


Vi tror, vi tror på kärleken, med hyllningar från vän till vän.
Av våra ljus en krans har blitt, som alla här har sammansmitt.
När vardagen den tränger på, med himlen som ibland är grå.
Så stanna upp och tänk ett tag, minns ljusen på Er bröllopsdag......& igen till alla ljusen är tända
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Nehe...nu ska jag packa väskan igen. Åter dags att besöka storstaden för lite utbildning & annat skoj i dagarna tre!
Såhär mycke snö har vi härhemma nu, & allt kom inatt!!!!


(Essie som fotat)

Fixar lite..

...inför bröllopet imorgon!
Nu ska vi åka redan kl 10-11 har jag tänkt så vi hinner tjuvkika på bruden innan Körkan. Vet inte hur man skriver Kyrka på Hobyiska men nåt sånt.
De pratar som npn balndning mellan "redi småländska" & mest som nån kusin till den grovpratande skåningen. *fniss*

Nu blev det ingen fotogrej till slut, kom på att jag hinner inte fixa iordning det ikväll, men en annan liten överraskning har jag ju såklart. Bara hoppas ingen annan snott den ideen för då blir det att tala på fri hals om man säger så.

Kära Camilla.....jag kommer från ditt gamla liv då vi mest hängde på Hultfred, udda barer i Göteborg (såvida du kom in...) eller bara satt & tankade lite "saft" i Brunnsparken. De flesta (läs alla) bilderna jag hade har tyvärr dunstat bort i ångorna de utsöndrade efter vårt lugna leverne...men en & annan släktning dröjde sig kvar ett tag......

Ja, gud tror jag skrattade mig blå uppe i sovruet när jag spanade igenom gamla korten. Och faktiskt var de flesta på Camilla bara när hon hade sin gladaste skor på sig ;) Så tror jag sparar dem till en privatare tillställning!
Vet ju inte riktigt om blivande maken är av våra kaliber riktigt!
Men minnen är underbara & Milla var med mig under mina absolut roligaste år, på både gott & ont men slutet gott & det är ju huvudsaken!!


Glömde visst kameran i bilen hade några skojiga bilder på tokungarna från när vi var hoss Loppan idag. Men det får vara.
Essie har lite bekymmer med att reda ut detta med morfars begraving.
Han är ju upp i himlen nu, så hon får inte ihop att vi ska hejdå till honom när han ligger i kistan (lådan).
Sen var det stora problemet hur rullstolen ska komma dit! Vi ringde till mamma & hon hade nån bra förklaring för sen var det bra med det.
Ungar är ju som de är & döden är ju inte hemsk & ledsam för dem ännu. Essie konstaerar mest att man åker upp i himlen & där är Ajax & vår fågelgranne.
Igår sa hon att hon också skulle dit, då sa jag att det dröjer länge länge länge & först kommer pappa & mamma åka dit.
Då blev hon nästan förbannad & sa  - Men VEM ska bära Olle upp dit då?! Hon själv kunde klättra i en trappa.
Usch, hemska tanke, men barn tar ju upp det då & då & vad säger man då? Även om de är små så finns det ju ändå runt omkring dem på nåt vis då & då.

Nehe...nu ruskar jag om mig lite & skuttar ut på en promenad med Baloo!
Sen ska Sambon visa mig sina Kinabilder, han har med sig ett USB minne hem från sin kollega, ska bli skoj att se om han vet hur man sätter in det i datorn ;)

Vilken groda...

...pappa kommer hit & säger att ni skrattar åt mig på jobbet nu för vattenhistorien. Ja guldfiskminnet glömde ju att det finns kollegor som läser bloggen! Glöm inte att kommentera nån rad då & då när ni är inne ;o)
Får väl tänka mig för lite nästa gång innan jag skriver nåt som gör bort mig hehe...

Hmmm...har det hänt nåt skojigt idag då? Nje, faktiskt varit en ganska inte-hända-nåt-speciellt dag.
Hade planerat att tokstäda huset men kom av mig när jag lämnat Essie på dagis. När Olle vaknade 10:45 ville han inte alls sitta fint på den plats jag placerade honom så jag fick agera riktig mamma idag ;)
Vilken skillnad det är denna tiden när den lille knodden kryper runt överallt. Han har dessutom falkögon & registrerar allt jag gör. Fram till nu har han ju varit nöjd med sina leksaker som sällskap men nu är man stor pojke & måste leka med mamma hela tiden. Men det gör ju inget, huset står säkert kvar trots lite lort tills barnen blir typ 15 år & håller sig på sina rum.

Sambon ringde innan & hans affärsresa visade sig innehålla en kväll på Rondo & Jerry Williams. Lyx!!!!
Men det kan han ju vara värd efter 9 dagar i Kina...själv åker jag ju på kurs till storstaden på tisdag så när vi ska ses hemma ordenligt ja, det får bli imorgon kväll!
Vet inte varför, men jag säger ofta att snart lugnar det ner sig & vi kommer ha massa helger obokade.
Det sker nästan aldrig & de få gånger det inte är nåt så har man ju nästan svårt att slappna av & få alla saker gjorda.
Men det kommer säkert tid nångång för det också!

Pratade med mormor idag, jag blev så rörd. Min lilla text om morfar har skrivits om lite & komer användas i tidingen som runa (heter det så?) om morfar på lördag. Jag blev så glad när jag förstod att det var det hon ville använda den till, jag trodde hon bara skulle skriva ut den för att visa bekanta. Så nu kan man säga att jag får ett extra litet farväl till morfar fast från oss alla. Känns fint!

Nu ska jag invänta Olles kvällsmål, sen blir det bädden!
Ni andra med bebbarna....ger ni kvällsmål/nattamål fortfarande?

Men vart ska vi dricka vatten då?

Vi har en stor vattenmaskin på jobbet där an kan välja vanligt kallt vatten eller kolsyrat. Jag brukar blanda 50/50 & det är jättegott.
Nu håller de påatt bygga om i vår ljusgård där den står så en dag var den borta.
Jag gick där i korridoren & tänkte att jag måste ju hitta den, var skulle jag annars få vatten ifrån under tiden de ska bygga?
Tur jag inte sa det högt det till nån för efter en stund kom jag på att det finns ju faktiskt vattenkranar!

En annan knastanke jag haft nyligen är när jag skulle lära Baloo Klicker.
man har en liten grej som man klickar med när hunden varit duktig istället för ord eller godis.
Ja,han svarade ju jättebra på det & då tänkte jag
-Hur går man vidare nu då?
Är det olika "koder" för alla moment, tex två klick för sitt, tre för ligg, kanske ett + 2 + ett för sitt ligg sitt i kombination.
OM det är så tänkte jag kan jag ju lägga ner detta på en gång. Ska man stå med nån slags manual då för att komma ihåg alla tusen kombinationer det kan bli? itt minne kan ju likställas med en guldfisks.
Klickern åkte upp på hatthyllan sen frågade jag Smullan om detta. Gissa om hon skrattade & sen har ju hon skvallrat för Becca som skvallrat för John som säkert skvallrar för hela hundklubben.... HAHAHAHA....
Ni ska väl vara glada att ni har nåt skoj att skratta åt! Det bjuder jag på!!
Det är fiiiint väder idag. Vill bara vara ute. kanske ska ge mig på äppelträden i eftermiddag?
Sambon susade till Göteborg på kalajs med jobbet. Koer hem imorgon.
På lördag är det Bröllops dags i Hoby! Längesen jag var där nu så ska bli skojigt att "komma hem" till gamla trakter.
Älskar Blekinge & skulle gärna bo där igen. Ska ringa Camilla nu & boka upp husvagnen vi ska bo i utanför hennes föräldrar. Hon erbjöd sig att vi kunde bo hos henne men nej, nej, på bröllopsnatten får man inte ha gäster.
Hotellen var dyra & då måste vi åka 2 mil för att komma dit också, känns onödigt att lägga 2500kr på att sova & taxi.
Så det blir jättebra att bo i deras husvagn - jag var ju jämt ute hos dem när jag bodde där så det känns nästan som en liten familjesammankost för mig också!
Mitt ex & hans familj ska ju också på bröllopet & det ska bli trevligt att träffa dem också.
(Camilla är mitt ex:s plastsyster) Hoppas det inte blir "pinsamt" men det tror jag inte. (det är inte exets familj vi ska bo hos utan Camillas mamma)
Jag ska iallafall åka till Ronneby också & köpa med mig värdelns godaste Kinarätt hem, Chow san sin Special! Bara hoppas att resturangen finns kvar!

Hälsomännskan själv!

Gjorde hälsoprofil på jobbet idag & hade laddat med träningskläder & allt.
Så blev man mätt på alla håll & kanter & fick cykla i 12 minuter.
I början var det jättesmidigt men efter sådär 2 minuter steg både puls & mjölksyran i benen. Innan testet skulle man inte träna en dag innan, det är bara det att träningsvärk efter ridining kommer ofta två dagar efter...så också denna gången.
(hur jag nu kunde få träningsvärk efter det slöpasset i måndags, skyller på att hästen var så liten att det blev för mycke för mina långa ben)
Efter cyklingen fyllde hälsomännskan i alla uppgifter & innan hade vi gått igenom ett frågeformulär om hälsa/livssituation mm.
Jag fick ändå ganska bra resultat trots att jag aldrig tränar eller så. Egenligen har jag nog en stark kropp & de få gånger i mitt liv jag har tränat seriöst så svarar kroppen fort, så visst är det synd att jag inte sköter den bättre!
Det är ju egentligen som detta med vikten, egentligen har jag ju gått ner 25 kg utan att anstränga mig, det menar jagär en ganska duktig kropp. Med Essie var jag nere alla 28+ på fyra månader, men då var jag ute & gick bra mycket mer än denna gången & tänkte lite mer på vad jag stoppade i magen, men levde inte knapert på godsaker ändå & nån elitidrottare var jag knappast den gången heller!
Så idag tackar jag min kropp men ger mig själv ett minus i kanten för min misskötsel!Det som inte blev grönt på "kurvan" är tobak, alkohol & symtom - alkohol var en kluring för jag fyllde i ofta för även om det bara är nåt glas eller en öl på helgen så är det ju ofta!? Symtom är mina leder/rygg samt den där konstanta tröttheten som jag tror de flesta iallafall tvåbarnsföräldrar lever i. (när man inte kan synka att båda barnen sussar gott till kl 9 varje dag ;) ) 
Ett normalt viktspann till mitt skelett är 58-70kg. Det tycker jagär en ganska hög bredd, men så var det. Jag är alltså överviktig med hela två kg! Men det där tycker jag är individuellt, jag ser inte klok ut om jag väger under 65.  


Idag har varit en lång dag så längtar tills imorgon då min "ledighet" börjar!
Känns som jag knappt träffat barnen sen helgen. Måndags ridning,igår jobbade jag över sen tog jag med Essie till affären i vagnen, när jag kom hem sov Olle.
Idag efter jobbet var jag på styrelsemöte på hundklubben så har inte sett barnen sen i morse. Kom hem vid 21 & så ut  med Baloo. Vi har tränat lite inför kursen som börjar snart. Oj vad jag behöver hjälp med vissa grejer, men ska bli så skoj att komma igång på allvar.
Jag kan fega lite när vi tränar själva för jag är rädd att lära fel & att kanske förvärra hans beteende när man ska klappa han. Då blir han helt vild & tror han bara ska bli fångad så skäller & nafsar i händerna för att sen ta ett par ärevarv omkring en. Ja, en riktigt tok! Annars är han hemskt kontaktsökande & duktig så lite kan nog en berner impa på ledaren ;)

Nehe....natt på er!

Förresten nåt bestämt om bebbefika? Var? När?

Tack ni alla!

Har fått sån himla fin respons på mitt lilla inlägg till min morfar.  TACK!!
Ja, släkten min, klart ni får använda det vidare om ni vill! Skriv ut, eller maila vidare.


Jag använder ju normalt inte bloggen till speciellt  "tunga" inlägg, men morfar är ju nåt som berör många som läser bloggen & det var skönt att få skriva av sig lite också.
Mitt liv består som väl är inte av speciellt många tragedier & ledsamheter numer. Vilket jag är ohehört tacksam för.
Kunde man inte ana som tonåring/mindre vuxen att det skulle bli så bra.

Funderade just lite på skrivandet, när det blir lite på djupet så engagerar det ju fler människor.
En annan sak jag tänkt på ibland är gamla dagböcker...
Vad gör man med dem? Vissa perioder i tonåren & under turbulenta kärleksknasigheter så kan jag tro att mitt liv verkade fullständigt miserabelt under dessa tiderna. Vad ska den som läser tro om jag inte finns där att förklara?
Kanske ska skriva ett tilläggsblad i dagböckerna från gamla tiden att orsaken måste vara tonårshormoner :o)
Ja, inte vet jag men vad jag minns är de där böckerna ena sidan alldeles överlyckliga eller så är det bara katastrof.
Eller tonår & tonår..jag var nog iallafall 26 år när jag slutade skriva, det var när jag träffade den glada solen i mitt liv!
Och nej, sen jag träffade honom så har det inte varit så mycket strul eller osäkerhet att fundera på.
Hm..får nog ta en uppesittarkväll & spana igenom alla raderna med tankar man flitigt plitade ner innan datorns tid.

Vad gör ni med era gamla dagböcker? Är det nån som läst dem?


Ingen rädder för sprutor här...

Nä, inte jag iallafall. Mig kan de sticka sönder & samman utan att jag bryr mig nämnvärt. Visst kanske inte hoppar av lycka när det är dags, men nje, efter alla felstick i mina yngre dar blev jag härdad.
En annan i huset som inte tar det lika lugnt är sambon.
OM han nu mot all förmodan ska sprutas måste nån helst två vuxna personer följa med honom. Han bör absolut inte göra detta själv.
När Essie skulle vaccineras som liten så blev han vit som ett lakan & fick tas om hand innan hon kunde få sin lilla spruta. 
Efter det lovade jag honom att inte skicka han när det är sprutor på G med barnen, & kanske inte det mest pedagogoska att se pappa bli knäpp & tuppa av....

Idag var det dags för pricktest på Essie för hennes eksem (som inte blir ett dugg bättre trots alla salvor & skit) Jag läste om pricktestet & det skulle ju bara droppas droppar på huden....trodde jag! 
Det var visst så att de stack ett yttepyttelitet hål på huden så ämnet skulle komma in lite under. Det hade gått hyffsat bra, men inte helt okej....för sambons skull. Essie hade skött sig oväntat bra, men trevligt tyckte ju inte hon heller det va. 
De första pricktestet visade inget. Essie var mest bekymrad över att de skulle droppa den medhavda mjölken på henne, den ville & fick hon dricka upp istället. (de hade egen mjölk att droppa) 
Eftersom det inte visade nåt så blev de skickade till labb på blodprov istället. Tror nog sambon svajade redan då...bara ordet "gå till labb" fick nog igång hans fantasier. 
Nu tog de ju inget "riktigt" blodprov utan en sån där hylsa på fingret, men det räckte för plötsigt satt han med en sköterska som höll upp hans ben & en annan som baddade honom i pannan typ. 
Essie undrade ju vad som hände men då fick sambon tillbaka sansen & sa att han blev så trött på allt väntade. 
Puh! Tänk om han svimmat på riktigt....ja det blir inga mer sjukbesök för han nu framöver såvida det inte är 100% sprutfritt! 

När jag födde Essie så kom det en sköterska in dagen efter för att ta blodprov på mig, hon var så himla överdrivet pedagogisk & sen sa hon att
- Ja, det måste ju vara jobbigt att ha sån sprutfobi.
- Jo det är ju synd om sambon, sa jag, men han gick ju ut när du skulle ta den.
- Men du är väl rädd för sprutor? sa hon då. 
- Nej, verkligen inte.
- Nehe, det står det i din journal. 
Innan på sista bm besöket hade vi bett dem skriva in att de skulle "varna" innan de satte nålar osv på mig. För sambons skull.
 Men i journalen blev det jag som hade fobin inte han.
När jag fick veta det blev jag mest bekymrad över om jag missat nån skoig medicin under förlossningen, men det hade jag inte :)

Sambon har blivit erbjuden såndär Fobikurs, & jag tycker han ska gå på det. En sak att behöva hjälp när man själv ska ta, men ibland kanske man måste följa med när det gäller barnen. Men nu slipper han på ett tag :)

Det allergitestet de tog i fingret får vi svar på om 2-3 veckor. Det finns tyvärr misstanke för pälsallergi. Isåfall troligtvis inte så hög grad eftersom hon aldrig rinner i ögon/näsa. MEN vi har ju både hund & katt & båda är lika håriga.
Bara att avvakta & se vad det blir. Det kan vara "vintertorrhet". Vi har smmörjt henne 1-2 ggr/dag & idag sa de att det ska smörjas minst 4ggr/dag. Så det kan ju förhoppningsvis avhjälpas med med smörjmedel!

Nehe...nu är det soffadags! Har varit på ett urtrist ridpass, en häst jag inte alls tyckte var skojig & ingen instruktör idag.

Så är söndag igen!

Jag har "Patrick 1,5" kvar att se fram emot av denna helgen.
En & annan chipssmula kan också kanske slinka ner. Man kan ju för sjutton låta en öppnad chipspåse stå kavr i skafferiet ;o)

Idag har jag smitit från mitt hem, planen var att röja i källaren samt åka iväg med alla flaskor & annat som har sin boning på altanen.
Efter frukosten var vi sugna på promenad & givk till svärisarna, blev lunch där så ingen snabbfika som var tanken.
Hemma igen har jag haft tv eftermiddag. Det händer nästan aldrig så tyckte jag kunde unna mig det idag!

Igår var vi på 85-årskalas. Min farmor har den ståtliga åldern & det är så roligt att se hur pigg hon fortfarande är. Hennes sambo Lennart är 93 år & lika piggelin han. De är fortfarande aktiva dansare trots lite knarriga knän.
Men på kalaset var hela tjocka Svensson släkten.
MFarmor har fem barn, vi är 11 kusiner & så finns det hmm....tror det är 14 barnbarnsbarn mellan 8 månader & 9 år.
 Sen var det några vänner & Lennarts barn med familjer.
Tyvärr var det batterislut i min kamera men snodde några bilder från Frida:


Söta farmor med sin Lennart


Olle kan fortfarande ha sin lilla dopkostym, så supersöt var han igår!
Till hade han sina fina Vincentskor.


Essie fick en ny jeansklänning & söta strumbyxor.

Efter kalaset var vi här hemma & åt ostar som Veronica fixat.
Syster & hennes sambo hakade också på.
Kollade på melodifestavel & såklart vann min favvolåt!

Jag har ju skrivit om min tokiga Baloo när man binder honom...idag var det denna synen som mötte mig inne i videobutiken...ja vad gör man? HUR gör man? han e ju helt galet söt men ack så jobbig när han håller på sådär.


Sov Gott vår Morfar!

Så idag var tiden inne för min morfar Reinhold att gå vidare till sin himmel!
Jag hoppas & tror att den som dör går dit den hör hemma & till den man tror på.
Mormor & mamma fanns vid hans sida så jag tror att han kändes deras närhet! Mammas bröder fanns också i Västerås så alla barnen hann ta farväl av Morfar.

Jag känner mig ledsen & såklart gråter jag mina skvättar då & då. Mormor sa att det ändå känns värdigt & tryggt nu när det är så. Morfar har ju inte varit pigg på ett tag & kroppen & själen kan nog spela sina spratt när man är gammal.

Morfar Reinhold har iallfall haft ett långt liv, & som mormor sa , man får ta vara på alla år de fick tillsammans!
Morfar föddes 1921, minns jag inte fel så var de 11 syskon med honom inräknad. En av dessa 11 var hans tvillingbror Torgny. Morfar var skräddare &  ritade/sydde kläder.
Han gjorde mammas bröllopsklänning. I & med hans yrke flyttade & reste han en hel del.
Kikade på ett så fint fotoalbum mormor gjort sist jag var uppe & där stoltserade han med sina verk från bla. Bevells.

Mormor & morfar tror jag träffades via hennes föräldrar som hade en liten syaffär (?) de gifte sig & fick tre barn.
Tillbaka till fotoalbumet så var det flera foto från tiden de var nygifta & när mamma var liten.
Önskar jag hade bilderna här så skulle ni se hur stiliga & fina de var ihop. (ja stliga ihop var de ju senare också, speciellt morfar hade alltifd en speciell glimt när han var med på foto)
Det var bla. ett kort på morfar & mormor på en äng när mormor ligger i morfars knä...den bilden var så fin!!
Sen ett på när morfar sitter på toa med mamma i knät eller om det var brevid sig...ett sånt där ögonblicks-kort, helt underbart!

Finns så mycke att skriva om Morfar, men tror att det räcker att jag verkligen tänker på DIG morfar, & hoppas du väntar där du är med din goda Radiokaka & en spann med nyplockade lingon!
Tror du tar hand om dina syskon & vänner som gått före dig!
Mata inte Ajax med för mycke mat...

Morfars präst kom & läste över honom.  Pratade med mamma & hon sa att det var delar av psaltaren 139. Tror att han läste början, och den var fin:

HERRE, du utrannsakar mig och känner mig.
    Evad jag sitter eller uppstår, vet du det;
        du förstår mina tankar fjärran ifrån.
    Evad jag går eller ligger, utforskar du det,
        och med alla mina vägar är du förtrogen.
  Ty förrän ett ord är på min tunga,
        se, så känner du, HERRE, det till fullo.
   Du omsluter mig på alla sidor
        och håller mig i din hand.
  En sådan kunskap är mig alltför underbar;
        den är mig för hög, jag kan icke begripa den.

(ja jag är tyvärr inte så uppdaterad i bibeln, det skulle vara från "nya versionen" men det kanske inte denna är, får prata med mamma imorgon så det blev rätt!)

Jag har iallafall en fin bild på Morfar! När han sitter stolt med en nyfödd Ester i sin famn nångång i november 2005!
Jag tycker den bilden är fin på honom & Essie.

En ny genaration tar vid...Älskar dig Morfar Reinhold, finn frid & ta hand om dina nära så som i livet tills vi möter dig igen!


Sent, senare, senast.

Kl 21 skulle sambon komma hem, vilket var så massor senare än jag trott, tidsoptimst som jag är trodde han skulle komma kl 14:00.
Men så pratade jag med hans jobb för att kolla att jag hade rätt men fick fel.
21:08 skulle tåget tuffa in på stationen.

15:00 ringer han & sitter då fast i Helsinki, flygtrubbel. Detta gjorde att de med bara 10-15 minuter missar tåget hem.
Tyckte det var väldigt märkligt att det sista tåget till byahåla gick 18:10, men så var det.
Herregud...vi bor ju i järnvägsknuten, det måste väl gå senare tåg hit?
Men icke. Efter lite pussel i järnvägsspåren hittade jag en kombination tåg/buss till Tranås så får nån snäll kollega hämta dem där senare ikväll. Har vi tur är han hemma runt 24-01
Undrar jag om min chef skulle plocka upp mig 6 mil hemifrån när mitt tåg är försenat nästa gång ;)
Men de är så gulliga som ställer upp så för varann.
Imorgon ska vi ha myskväll! Då blir det bara mysa & äta god mat.

Min lilla mamma har också åkt mycke tåg idag, hon var på väg hem med ett tåg så ringde mormor (tror jag) & sa att morfar blivit dålig igen. Så då fick mamma åka runt för att kunna ta sig upp till västerås igen. Tror hon lämnade kl 12 & hade precis kommit fram nu kl 20:00 igen.
Så nu får vi avvakta igen & tänka på min morfar :( Hoppas för hans skull att han får sin frid!

Jag har suttit & matat in dagar på FK nu. Har jag räknat rätt & vi skulle ta ut 5 dagar i veckan räcker dagarna med den stora pengen i 47 veckor till.
Men vi har planerat att sätta han på dagis deltid efter sommaren så då kan vi vara hemma halvtid till nästa sommar.
Snålade ju i hästas på dagarna & kan snåla lite till nu i vår/sommar. Det är väl bara tills han fyller ett år man får ta mindre än fem dagar/vecka? Får kolla över det så jag inte plockar ut för mycke. Lever hellre lite snålare & är hemma med betalt lite längre. Men det där med fk är ju en djungel.
Eftersom Olle är född 8 dagar för tidigt får vi heller inte ta del av "dela lika bonusen". Så nu i efterhand hade jag gärna gått över tiden 1 ynka dag för då hade det blivit 1 juli. Ska ringa & kolla detta, men vad jag förstått får vi inte den.
Vi delar iallafall, även om vi förlorar några kronor på det.


En söt bild på Olle & polaren Melker i Melkers tunnel:

Olle är ovan & lite förskräckt


Melker vet precis hur man gör & jag hann knappt knäppa bild innan han var igenom!


Nä, ni, nu blir det faktiskt den där utmaningen Sussi delade med sig av.

MSN TEST!

Öppna msn, o du fuska inte!

Tycker du nummer tolv är snygg? Anders, vet faktiskt inte vem det är eller hur han hamnat där. Tror det kan vara nån från gamla spraydate tiden. Vi har inte MSN:at på flera år. Kanske ska sula iväg ett mess & fråga vem han e?


Skulle du kunna krama nummer sju? Em, klart jag kramar Emily varje gång vi ses!

Hatar du nummer 3? Niklas, min första stora kärlek ;o) har inte msn:at med han på ett bra tag, men läser du detta grattar jag till körkortet som du enligt MSN nu har fått!
Har nog hatat honom en tid för längesen, men sen ett par år efter tonårsförälskelsen konstaterade jag att han är en väldigt trevlig & kul person!

Känner du nummer fyra? Smullan, ja det är ju SMULLAN!

Skulle du pussa nummer tio? Diskett, Sambons kompis, nja, inte pussa på munnen direkt, men en slängkyss kan han få!

Har du träffat nummer tjugotre? Björn, min kusin i Borlänge ja han träffade jag för inte så jättelängesen.

Hur är nummer trettiotre? Freida - ingen aning om vem & hur denna kommit hit. Tror det är en sån där viruskontakt som jag eller sambon råkat adda.  Är bara grå & aldrig grön iallfall.

Har du varit kär i nummer arton? Jens, himmel vad ex jag hade på min MSN idag då.... Ja jag har varit  väldigt kär i honom. Vi var sambo 99-01.

Vem är konstigast av alla online-kontakter? De som jag inte vet vilka det är eller hur/varför de hamnat där. (som den där Freida eller Anders...nån som vet kanske?)

Haha...ja det var ju faktiskt ganska roligt! Nu har det under tiden ploppat upp andra så platserna stämmer ju inte längre. Men men...nu fick ni som inte känner mig veta lite annat också!

Jag hinner inte skriva in till er & utmana, men den var rätt skoj så gör den ni med!


Lite piggare..

Morfar är lite piggare!
Han har alltid varit en envis stark person, så verkar det vara även i slutet.
Det var nåt med hans insulin som gjort han så svag, men nu verkar det stabiliserat sig ganska bra vad jag förstod av mormor & mamma tidigare idag.
Så nu vilar han ut så får vi se hur det blir.

Essie är på dagis & jag har varit hos Lina en sväng & inspekterat barnvagn/säng/kläder.
Jättefina grejer, såklart man vill ha en bebbe igen ;). Men det är nog bra för vår del så får mysa med andra spädisar nu.
Ångrar fortfarande så mkt att jag inte köpte ny/beg vagn till Olle, eller att jag inte köpte en tvillingvagn fast det känns lite sent att göra det nu.
Ska snartköpa en ny sulky istället så får väl hitta nåt kul. Men det blir nog en helt vanlig Brio Sitty, liten & smidig.
Ester har ju en Cango, vilken jag var jättenöjd med i tre veckor, men sen höll den inte i ryggläget så den går inte ställa längre samt har den stått ute så tyget är inte särskilt fräscht längre. Den är rätt "ranglig" även om den hade fullt liggläge/bälte/suflett så nja, inte helt nöjd med den.
 Helst vill jag ha fullt liggläge/bälte/suflett. Sittyn har väl inte fullt liggläge?
Nån som har andra tips på smidig liten sittvagn?

Nu ska jag äta lite lunch, sen ta bilen till affären & köpa lite mat. Helt tomt härhemma & Baloo tjuvade åt sig allt bröd i morse.  Mage till glufsig hungrig hund har jag aldrig stött på. ;o)


Försök nummer tio att sitta vid datorn...

Ja, ungefär så.
Inte hittat nån "egentid" ännu idag, en nu kanske det kan bli en stund över.
Fast tror svärfadern snart plingar på för en runda med Baloo.

Barnen var ovanligt lättsövda ikväll, de fick bada ihop & det brukar ju trötta ut den mest piggelina :o)
Essie har varit på dagis & jag har varit hos Lotten & fikat, blev en långpromenad dit i snön så var värd en muffins ;)
Lina, svägerskan kom också med sin stora söta mage. Hon hade också varit flitig & gått hela vägen - inte dåligt med tanke på att hon är beräknad till den 20:e mars!
Baloo fick följa med idag också & skötte sig alldeles ypperligt.
Fattar inte varför han kan vara så otroligt lydig hos andra & bara vara i hallen, LUGN, men när vi är ute kan han inte sitta eller stanna bunden om så bara i lekparken härute.
Träna träna träna!!!!

Jag har iallafall haft jättebra dagar med proppfullt schema, så har knappt hunnit med att tänka på att jag inte träffat sambon sen förra måndagen.
Helgen gick jättefort, var på tjejfest i lördags med "gamla tantgänget" & det var hur kul som helst.
Fast det var två som körde bil så lite väl mkt rödvin fanns det till oss andra ;)


Snyggast (förutom mig själv då såklart), var Loppan i sin snygga kjol! Blev helt kär i den, men nja...passar nog inte riktigt min vältränade body just nu ;)

Trodde jag skulle hjärtinfarkt när telefonen ringde 9:10 på söndagen & svärfar säger att de kommer med ungarna.
Upp & svälja en redbull, treo & en dusch. Förvånad så gick det alldeles utmärkt så det gjorde inget att det inte blev nån sovmorgon. Syster & C sov här också så hade ju lite hjälp med barnen iallafall.

På måndagen packade jag & syster in oss & barnen i bilen & åkte till Götet. Där vankades det bus & tjo med kusinerna.
Vi päste hemma hos bror & C med kex/ostar.
Igår var C ledig så vi tog tag i det stora projektet att åka buss/spårvagn in till stan. Hade ju ingar stolar till kusinerna så vi knarrrade lite över att vi missat ta dem ur deras bil. (Vi har ju säten i vår bussbil)
På ditresan skötte sig barnen helt & hållet, på hemvägen höll det på att bli så att Agnes nästan blev kvar på spårvagnen bland allt virrvarr innan vi fick ut alla. Snacka om att bönderna reser till stan *fniss*
I stan var vi på Bushuset & jag tyckte nog det var lika skoj som barnen så eftersom Essie var så feg & inte vågade åka kanan själv fick man ju ställa upp & testa alla klättergrejer upp till kanan.
Olle var solen själv & har nog sällan hänt att jag hört honom skratta så mycket!
Underbara ungar!


Väntar på bussen!


Världens gladaste bebis!


Mina glasögon blev helt snea!


Pannkakor för lite mer ork! Emil var så varm så han var helt blöt!


Ser inte så brant ut som den var ;o)


C vilar efter ett hopp-pass, i studsmattan där åldersgränsen var 11 år...nedåt alltså.


Lite shopping...tänkte ha lappar & lite foton i dem.

När vi kom hem igen så sa min bror att deras bil med stolar & allt stått i garaget hela dagen...typiskt, men det var rätt skoj att åka kollektivt också!

Blev lite många bilder kanske, men kul för lilla släkten att kika på barnen ju.

Nu ska jag sätta mig i soffan en stund. Sitter & väntar på kanske tråkiga nyheter.
Mamma åkte från jobbet idag upp till Västerås, min morfar har blivit riktigt dålig så det verkar som han gör sin sista resa de närmsta timmarna/dygnen.
Jag är glad att jag var uppe där för två veckor sen & träffade honom. Tyckte ändå han visade lite glimtar till mamma & faktiskt till Baloo, nästan hörde han i tanken säga att jag måste ge hunden mer mat & han sträckte sig en gång efter honom.

Men nu kanske det är dags för honom att gå vidare. Man kan väl aldrig vara förberedd på att nån ska gå bort, men när man är i morfars ålder så är det ju en del av naturen. Kanske piggar han på sig igen litegrann? Men personalen brukar ha ganska bra kännedom om att det kanske är dags?


Skickar varma tankar till dig ikväll Morfar,
hoppas du hinner känna att alla som älskar dig är där hos dig nu,
både nära & i tanken!

Jodå jag är här...

men tiden räcker inte alls till för datorn när man är ensammamma!
har knappt varot hemma, & när jag varit det har det inte funnits en minut över för datorn.
Kom he från trevlig vistelse i Götet ikväll.
Essie sov hela vägen i bilen hem så hon är fortfarande uppe, jag är så trött så ska lägga mig med henne nu.
Det får bli lite mer dateljer imorgon & skojiga bilder på de söta små & kanske mig oxå.
Så imorgon ska jag försöka hitta en stund för mig själv!

SES!

Det var nog en anledning...

....till att Baloo var väldigt arg igår kväll/natt.
Skulle gå ner till stan & Essie ville cykla. När jag kom ut med Olle så satt hon var arg i en snödriva med cykeln brevid sig. JÄTTEARG!!!!!!
Först trodde jag hon själv tagit den dit, men efter en tanke så, nej, hos skulle inte fixa dra den över snön så långt.
Nån/några har tagit den lilla cykeln från vår husvägg & på nåt sätt har den hamnat i drivan mittemot över en pall med sten. Trasig! Så förutom det halva handtaget/pedalen & ringklockan som Baloo tuggat på saknas nu också ett stödhjul & cykelkorgen var alldeles sne & vin.
Gick inte laga stödhjulet heller så nu blir det cykelpaus för Essie tills vi får tag i en ny cykel :(
Jag är alldeles säker på att den stod vid husväggen igår kl 19:00 för då kom vi hem med bilen & hon visade mamma vad Baloo gjort med den.

Så trist! Säkert bara ett pojkstreck, men så onödigt att kasta grejer omkring sig!
Usch vad arg jag blev!
Nu har vi iallafall varit nere på stan & tröstköpt godis & en korv.

Gosmyspys ligga stilla tiden är förbi...

Krypa krypa, resa sig, dimpa ner, fastna i diverse sladdar & bakom soffan, ja det är Olles melodi nu.
Vaknar som alltid med ett skratt sen är det full rulle. Tom Essie tyckte han kunde försöka sitta stilla en liten stund iallafall, men inte Olle inte. ALLT ska undersökas & utforskas. Att man inte vet hur an tar sig ner från stående spelar mindre roll.
Man släpper helt enkelt, dimper ner & gör det ont kommer mamma & tröstar. Sen på det igen.
**Pust**
Efter en inte-sova-bra-natt för min del var det sådär lördagsmysigt att gå upp redan kl 06:10 då Olles skratt började övergå till argare stämma i sitt rum.

Vet inte varför men har så svårt att sova själv på helgerna. Kom i säng redan kl 22:15 men blev sen störd flera gånger,
telefonen kl 22:45 tyckte jag såg systers nummer men orkade inte vakna, Baloo vrålskäller nere vid lilla dörren vid 24-tiden. Tror nån gått utanför & skränat på gångvägen, det räcker för han, men han gav sig inte så jag var tvungen att gå ner & kika ut med knytnäven beredd..man vet ju inte...efter en trädgårdskoll lugnade han ner sig så det var ju inget.
Ibland är det nackdel att ha vakthund! Men tvekar inte en sekund på att han skulle skrämma bort diverse banditer då han är rätt vaktig av sig & låter som en hel flock dobermanns när nån är för nära. :o)
Sen vaknade jag lite då & då trots att huset var tyst i övrigt, vid 5 tiden gav jag Olle välling i hopp om att få sovmorgo, men så blev det alltså inte.

Jaja, en skönhetssömn mindre gör en väl knappast vackrare än man redan är hehe...
Ikväll blir det tjejfest så i eftermiddag lämnar jag flocken till svärföräldrarna & byter ut barna mot gamal tantgänget! Ska bli kuuuuul! Syster & svägerskan kommer från göteborg också för att gå på en annan nästan-tant-fest. (det är efter 30 man blir tant) sen sover de här så det ska bli skoj.
Nehe...Nu ska jag ner i min källare....  (Nu har jag ingetr ljud på min dator av nån teknisk anledning. Så o det är rätt låt har jag ingen aning om..)

Fortsättning kanske följer senare idag....

HEMMA!!!!

Borta bra men hemma bäst!
Kom hem till min lilla flock igår kväll & sen dess har det varit full rulle kan man säga.
Hann inte sätta mig en mminut igår kväll, Essie väntade glad när jag kom hem & sen var det telefonsamtal om kommande partajer & bröllop, nattning & pling på dörrklockan.
Det var Sussi som kom med en stor fet fisk! Mums!

Olle vaknade 6:40 & det är ju helt okej då han inte vaknat en enda gång inatt, iallfall inte som jag hört ;)
Sen har vi stressat runt härhemma, frukost, släppa ut hund, Essie vakna, frukost till henne, duscha - Olle kröp in i duschen - nytt ombyte på han osv.
In med hunden som var totalt genomlerig....hm.....kikade ut & se värsta gropen intill huset. Tyvärr är redan den sidan dränderad, men den andra sidan behöver jag grävhjälp så kanske ska låta han gå där istället så slipper vi gräva till våren ;)

Nu ska jag ut med flocken, sen BVC & efter det fika med bebisarna. Ikväll har Essie beställt pizza, precis som jag behöver det efter tre dagar med flötmat & dricka...men klart hon bestämmer.
En ensam mamma har väl ingen talan?
Sambon har kommit fram till Kinalandet & det verkar vara ok. Längtar redan efter han så mycket!!!!!!
6 dagar kvar tills han komer hem. *Pust*

Dags att gå till plikten!

Utmaningsdags igen

1. Ta närmaste bok & slå upp s.18 rad 4. Vad står det?

Två exempel på eksem på lår & skinkor

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Trappräcket


3. Vad såg du senast på tv?

Nyhetsmorgon i morse


4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?

19:30 & den var 19:36


5. Bortsett från datorn vad hör du just nu?

Tv  i bakgrunden


6. När du senast var ute vad gjorde du då?

Gick in från Essies drakgrotta i snöhögen


7.Vad tittade du på innan du började med denna undersökning?

Mina bloggkommentarer

8. Vad har du på dig?

Pyjmasbyxor med Snoopy & röd t-shirt


9.Drömde du något inatt?

Brukar komma ihpg men inatt var det tomt i sovrutan


10.När skrattade du senast?

Åt Olle när jag nattade han & han gjorde sina skojiga sovljud.


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Klocka, tavellist med några kort, två andra tavlor, fönster


12. Har du sett något konstigt på sista tiden?

Ja mig själv i spegeln

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Tidsfördriv när man har andra "måsten"

14.Vilken var den senaste filmen du såg?

Basic


15.Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?

Först bara multishoppa, sen bygga om huset, resa, ja det finns många saker!


16.Berätta något om dig själv som folk inte vet om:

Jag äter crabsticks som godis

17. Tycker du om att dansa?

Klart jag gör

18. George Bush.

Äntligen är han borta som president!


19-20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?

Har en flicka Ester skulle hon blivit en pojk hade det nog blivit en Karl
Har en pojke han heter Olle, hade han varit en flicka hade det nog blivit Ottilia


21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Ja, absolut!


22. Vad vill du att gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Välkommen & Skål!


23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?

Schatzi, Smullan, Monixx & Anna


Sådär. DÅ har man fördrivit lite tid man inte har igen.
Fick hoppa ridningen idag, har så ont i höftlederna så jag dör. Dags för kiropraktor/läkarbesök med den där gamla kroppen igen!?
Får se om jag kan fixa nån barnvakt på fredag så jag kan skutta lite pålle då istället. Är ju sjukt surt att missa massa gånger. Har så svårt att hitta tider att rida igen också & det kostar ju ändå 160kr/lektion.
Tre veckor framöver har vi fri ridning för ridskolechefen ska på semester - kan de gott behöva så hoppas de vilar upp sig!
Jag ska rida Pommenprinz två gånger & älsklingsRatino sista gången.
Hade jag haft råd & tid hade jag köpt den hästen på en röd sekund!!

Tänkte förresten på dig Monixx idag när jag skummade igenom Schatzis blogg, finns en pålle i Lövhult som är trevlig men speciell som heter Palett. Kanske nåt för dig? Vet att de ska byta ut henne/sälja. Hon klarar inte riktigt ridskolemiljön men var så himla trevlig tidigare innan hon gick på lektion.Framåt madam & jag tycker hon är rätt snygg att titta på också!
Vad tror du Schatzi?

Nu ska jag packa lilla reseväskan igen för en tur till huvudstaden imorgon i dagarna tre!
Är det inte badkar på mitt hotellrum ska jag leta efter dammkorn & klaga så de får byta upp mig till ett med bad!
Det verkar som de flesta hotell byggt om till dusch nuförtiden, det gillar inte jag! Finns inget bättre än ligga i badet sent på kvällen med massa bubbel & en liten dricka till innan man ska sova!
En fd kollega till mig hade som system att alltid hitta "fel" på sina rum så han fick ett bättre. felen kunde vara:
- vattenstrålen i badet/duschen var för svag. (han hade inget hår att tvätta så inte så mkt att klaga på)
- det var damm i lamporna (hotell har ju ofta upplights, dem tittade han i)
- sängen var för hård/mjuk
Men oftast var det städningen eller nåt annat lustigt han kom på. Han fick alltid ett större rum & flera gånger fick han bo i sviter. Jag ör för feg för att köra sånt, så lite avis var jag allt. (vi gjorde en kampanj & låg ute på hotell hela veckorna på olika ställen under 6 veckor, & jag lovar att han "bytte" upp sig 50% av gångerna)

Är det inga aktiviteter imorgonkväll ska jag ringa min morbror & inspektera deras våning eller gå på bio, vill se "Män som hatar kvinnor". Kanske lite shopping kan man klämma in också
.
När jag kommer hem på torsdag blir det ensamt, ja barnen kommer vänta på mig men sambon flyger sin kos till Kina på onsdag så han ser jag inte förräns nästa torsdag. Segt!!!!!!
Men den som väntar på nåt gott....(Läs fina flodpärlor.....)

nehejsansvejsan...dags att packa!


Bara Baloo                     ooOO Måshumlans Nowhereman OOoofick just denna på mailen av syster. Visst är han väl underbart söt! Ca 9-10v gammal

Mars redan.

Nu är det redan vårmånaden, men det märks inte ute iallafall. Kom nyss in från kylan efter en kall promenad från mammas salong med nyförgat & klippt hår. Skönt!

Fullspeckad dag som vanligt har det varit. Tänkte bjuda in oss på lunch hos föräldrarna men de bjöd hit sig istället så vi gjorde lite korvgryta till dem som vi bjöd på. Jättegott!
Sen fixade vi lite logistikuppgifter till mamma & pappa inför eftermiddagen.
Olle badar kl 15 & Essie kl 16:10 Baloo behövde gå ut på promenad & jag skulle ju på årsmöte på hundklubben.
Jag tog pappas bil till klubben, pappa tog Baloo & gick hem för kolla på mer skidor, mamma stannade här med Essie & sambon tog bilen med Olle till badet.
Sen kom mamma dit med Essie & tog Olle när Essie skulle bada.
Jag mötte upp mamma på badhuset & väntade på Essie & sambon, mamma  tillbaka hem till dem deras bil.
Vi åkte & tryckte i oss en semla hos sambons föräldrar, sen skjutsade han mig till föräldrarna så jag kunde bli friserad.
Och ja, så var dagen till ända & jag sitter här igen.

Kikat runt lite på nätet på vackra svarta flodpärlor  som jag hoppas sambon köper till mig när han åker till Kina på onsdag.
Kanske i en ring **BLINKBLINK**

Funderar på en kamera också, teknik ska väl vara billigt i Kina? Är så trött på min lilla digitala som inte hänger med riktigt i svängarna. Men duger ju som vardagskamera, men hade varit kul att a en riktigt & lära sig lite mer.

Skulle ta fina matchbilder på barna idag, men blev ju gryniga & kameran hänger inte alls med i deras fart :o)Söta i sina kläder iallafall! Älskar den blå färgen på Olle!
SÅ en ståtlig Baloo! Så synd att den bilden inte blev klar för tycker han va så fin på den.
Han är förresten 9 månader fyllda nu & väger  ca 35 kg. "bara" 15 kvar upp till 50 som Ajax vägde ;)

Jag är så trött på rena lakan!

Att lägga sig i nytvättade täcken & lakan ska ju vara det bästa & skönaste som finns.
Och så var det även i vårt hus för ett tag sen.
Men nu...är så trött på den rena doften & bytandet av lakan/täcken.
Kom på att jag skulle skrivit om detta för ett tag sen, sen läste jag om rena lakan känsla hos Jenny.
Svaret på varför jag är så antinyalakan just nu heter Gizmo.
Den lille rackarnhar tjurat länge nog nu & fått för sig att nåt vi gör är fel.
När nåt enligt honom är fel, så pissar man i våra sängar! Blir helt tokig på han & tyvärr hänger hans liv på en skör tråd just nu pga detta.
Vi städar lådan varje dag & försöker förstå vad felet är. Jag tror han helt enklet blivit lat & efter nån tjurighetsperiod för ett tag sen när vi bytte kattsand (för han duger bara EverClean som kostar rätt mkt, pga hans njursjuka kissar han mer än normala katter också..) så orkar han inte gå ner när han ligger däruppe.
Det enda "positiva" är väl att just sjukdomen i njurarna gör att kissar mycket & utspätt så det luktar inget. Men ändå!
Hur surt är det inte när man ska gå & sova & få gå ner i källarn & byta täcke lakan för tredje gången den veckan.

Ja lilla Gizmon....nu får du läsa detta & förstå att du ligger lite illa till just nu!


Tiden står still

Var på en intressant utflykt inatt.

Jag & Kakan träffade på gamla vänner från en annan stad & hängde med dem i deras lilla vita Fåårrrd. (Ford)
Av nån anledning skulle de hälsa på i sin gamla skola som de gick i när de växte upp.
Vi kom till skolan & skulle gå in till deras klassrum. Killarna gick in & vi smög & satte oss längst bak, Så stod de där & berättade vad de gjort sen de flyttade osv. Hela klassen tyckte det var så spännande.
Sen susade vi vidare i den lilla Fåårrden till en stuga i skogen & fick motorstopp. (vilket faktiskt har hänt poå riktigt med dessa personer)
Kl 6:20 när jag är nere i verklighetens kök & värmer välling till Olle slås jag av att vad konstigt, alla klasskompisar till killarna var ju typ 30-35 år de också, men hade alltså gått kvar i småskolan under alla åren.
Haha...ja ibland står tiden stilla!

Igår åt vi grekiskt på stans nya Akropolis. Varför har grekresturanger alltid samma namn?
Vi åt blandade förätter till förrätt, och det var helt gudagott perfekt grekiskt! Inte alls ofta man stöter på så "riktigt" i Sverige.
Huvudrätten provade vi grillfatet & den var också sådär helt perfekt grillat med riktig grillsmak.
Det blir definitivt fler besök dit!
Essie höll låda för personalen & ritade fina streckgubbar till dem. Olle han satt med sin vattenflaska & sina rån & skräpade ner golvet.
Olle kan ju vara lurig att ha med kvällstid, men hans sovklocka började ringa precis när vi var klara så det funkade perfekt!
Hemma igen kom Smulis & sambos bror med fru för att kika på melodifestivalen. Inga superbra låtar igår.
Svägerskan var rund & go nu, hon besätller sin lille bebis till på tosdag, men vi får väl se! Beräknad är hon om tre veckor.
 
Idag är det full rulle igen, ut med Balutten snart när sambon ska upp, plocka i källaren, åka på styrelsemöte med hundklubben sen semlefika hos svärisarna. Ska ordna med badhjälp till sabon så båda barna kan få plaska idag.

Ses senare!

RSS 2.0