När jag var liten....

Hade sån där flashback igår kväll om vad man gjorde när man var riktigt liten.
Det man kommer ihåg! Lite axplock av bilderna som rullade i huvudet igår natt...

Leker fjäril ute på baksidan med alla mammas spetsgardiner
Gräver runt bland hennes smyckesskrin..antar att jag förstörde en del
Sitter bak i volvon omgiven av lådvis med jorgubbar som jag matar Ludde med. Tror på allvar att alla vuxna ser att han minsann är en riktig hund! Köper matskål & koppel till honom. Alla tycker han är jättefin.
Grannens tjej gör underbara klippdockor, ett helt stall fick jag, höjdpunkten var när hon & kompisen kom hem med den riktiga hästen Ofelia & jag fick rida runt kvarteret på den. En RIKTIG häst!
Plockar lingon med morfar & som säljer han dem på torget i västerås, Morfar jobbar som skräddare & det var så spännande att smyga in i hans syrum & pilla på alla trådrullar med andan i halsen för påkommen ville man inte bli därinne. Med mormor fick man åka till en riktig skola & de hade jätteskojiga "hoppa hage" grejer på sin skolgård.
 Hos mormor & morfar finns också världens roligaste lekplats med vattenrutchkanor! Det var så STORT! Idag om man kikar på det så är det en liiiiiten kulle med banor i. Tyvärr finns inte vattnet kvar i de små bassängerna.
Hos min gammelmormor Helga finns det en skojig tupp i garderoben som man kan skrämma syster med. Det var nog där hon fick sin fågelskräck haha... Utanför Helga finns ett konstigt vattentorn där det bor rymdvarelser, speciellt som lekparken har Ufo:n så måste det ju vara så.
Hos farmor går man spänt ner i källaren & knycker en glass, grön med vanlij inne & så var det gnuggisar med den. (Päronsplitt?!)Ibland fick man sitta med henne i hennes kiosk & hade man tur fick man bläddra i alla serietidningar. På vinden bor det en otäck tomte. Farfar har jag nästan inga minnen av de få är att hunden Ludde (den riktiga) bara lyder honom. På farmors & farfars tomt finns det många blåa blommor när de & alla snödroppar kommer vet man att det är vår.
Jag sitter i farfars knä vid hans skrivbord i hallen han busar, en annan gång ligger jag brevid honom på sjukhus i hans sjukhussäng. (här ramlade jag visst ner & fick hjärnskakning men det kommer jag inte ihåg)
Farfar går bort 1984 (tror jag det var) minns inte så mycket av det  men jag & kusinerna övade på en sång till hans begravning länge i mitt rum på en liten bandspelare - Kan den heta slumra in?
På pappas jobb får dockorna pälsar. Man går lätt vilse bland alla rum & ställningar med lite småotäcka djurhudar.
Det var en LYCKA när man själv hittade ner till sömmerskorna som jobbade ett plan ner. Och gå i den "hemliga" gången mellan Greens klädaffär & in till pappas jobb.  (för er som är unga så hade Greens hela huset i hörnan & andra våningen var också klädaffär, man kunde gå bakom klädställningar in till "Modepäls" där pappa var körsnär sen ner i trappor till Greens skinnaffär) I källaren jobbade en grek med en hund som var helt vild.
Hos mamma i salongen fick man sortera spolar & diska byttor. Det luktade starkt i salongen & ända in i huset som hennes chef bodde i.
Nedanför vårt hus i dungen kunde man fiska flundror när vattnet stod högt under stora stenen. Man tog en pinne & satt på den stroa stenen & fiskade upp massor flundror....Mums! (Aspblad)


ooOO Ludde OOoo



Visst var det härligt att vara liten! Kan känna lukterna av allt detta bara man blundar & drömmer sig bort en liten stund!

Vill du säga mig nåt?
Postat av: Monixx

Mysigt att sätta sig och tänka tillbaka. Det är nog bra att göra det ibland så det inte faller ur ens minne...

2008-12-02 @ 11:10:17
URL: http://monixx.blogg.se/
Postat av: Sussi

hahaha.. vilken rolig memoar!! Jo ibland får man flashbacks som heter duga, men även bara ett 10-tal år tillbaka i tiden.. jisses så mycket hyss man har hittat på i sina dar..

2008-12-02 @ 16:35:55
Postat av: Yster

Känner igen det mesta här, drömma sig tillbaka vad mycke man gjort!

2008-12-02 @ 18:56:23

Härinne skriver man nåt braigt:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Din mejl: (bara för mig)

Har du någon blogg?:

Skriv nåt trevligt::

Trackback
RSS 2.0