Goda tandfen!

Så nu är jag bara 3800kr fattigare...och då betalade jag ändå 1900kr förra månaden också. 5700kr kostade det alltså att fixa en rotfylklnad & två lagningar.
Borsta på tänderna därute så ni slipper sånt! USCH!
Tog massa bedövning fast det kanske inte behövs, men blir helt paralyserad därinne så lika bra att vara ordentligt smärtlindrad.
Jaja..så råkar det vara & bara att betala & smila med munnen.
Nehej..nu ska jag på möte, jobba sen hundkurs direkt efter jobbet så inget slappande idag inte.
Idag är sista arbetardagen. Ska bli skoj att vara hemma en vecka igen sen!

Förresten, tänkte ni som kan & vill ska vi ta en bebifika imorgon? Vilka kan? Sms:a eller skirv en rad här om ni vill fika lite i trädgården eller nåt.
Jag ska ta en tur på torget direkt efter lämning av Essie kl 9 men efter det kan jag.

SES!

I`m in love!!

Ja, jag faktiskt inte få nog av den lille prinsen som bor ute i stallet. Vilken lycka att jag fick hoppa honom idag, han brukar vara poppis att rida & jag har ju haft han rätt mycket. Men så var vi bara tre när Piven delade ut pållarna så då fick vi alla välja.
Gissa vem...Ratino den lilla ödlan såklart!
Vi hoppade rätt många hinder & kombinationer& när jag väl hittat takten så bara flöt det på.
Han är liksom sådör lagom glad, man får jobba järnet, men ändå sådär lagom, man honner tänka på nästa steg.
Snälla nån , ge mig massa tusenlappar & tid så skulle jag inte tveka en sekund att köpa honom på studs.
Kanske blir det en annan affär för en annan Skatt, men vi får väl se. Får försöka köra operation "du hinner visst jag kan hjälpa dig litegrann...." Och jag kan vara  rätt riktigt tjatig när jag är på det humöret. ;o)

Tyvärr bor vi en knäpp snål kommun som inte satsar på ridsporten, så det kan bli så att den stora fina anläggningen kommer stå tom. Det vore verkligen synd om de inte satsar lite nu när det äntligen, efter alla år, finns en helt underbar instruktör med bra hästar. Grrrrrr blir så arg! Ja vi får se vart det leder om nån vecka eller så.

Nu blir det räkningdags & se var Smullan tagit vägen så hon kan få sitt liv på papper. ;)
Inga bilder idag heller, jag är ju bara för tråååkig!

hm...ska se om jag hittar nån ful i mapparna...

En kärleksbild på Smul & mig för vi firar 10-år haha...


Se där jag..blond var jag där också...kanske ångrade mig gårdagens röda nu?!

Bad, kläder, klipp & jubileum!

Det blidde inga bilder igår, dagne kom lite i otakt & klockan den går ju ändå.
Åkte till badet med Olle men det var inte poppis från hans sida. Han satt som en liten ledsen bläckfiskbebis klamrade på mig. Nu var det fyra veckor vi badade i simhallen & tror det är lite långt uppehåll. Dessutom badar han & Essie ganska varmt hemma så det kan varit en kallchock för plutten. Hemma älskar han bada & ligga & flyta i vattnet.
Nåt förkyld eller annat knas var det inte heller. Det var inte så många på simmet som det brukar.
Oliver & Noah stannade hemma ifall de smittar vattenkoppor, men de har inte vad M sa igår fått några ännu så jag tror inte de blivit smittade. Vi träffade dem i tisdags så ringde för säkerhetsskull till sjukvårdstelefonen för råd om vi kunde gå & simma. De sa att de va ok eftersom Olle inte träffat nåt barn under vattenkoppstiden. ( Oliver & Noah har träffat Liam som hade kopporna för ett par veckor sen under tiden han hade dem) Klurigt värre det där.

På Me&I partyt hittade jag en klänning till Ester i blått med massa mönster på & fototryckta hundar. Supersöt på henne så är nöjd med det inköpet. De flesta av deras klänningar sitter som nattlinne på henne så det är bara en modell som är fin tycker jag, och det var denna.
Olle fick en "vanlig" molntröja i rött med blå kant. Den roliga banantröjan som jag bestämt mig för började naturligtvis i stor stl. Grrr...blir så less när jag bestämt & så finns det inte.
Byxor & tajts köper jag inte där för 220kr & uppåt, hur bra kvalle de än säger det ska vara är. De tajts/mjukbyxor jag köpt  där har inte hållt bättre än de man köper på Lindex. Däremot är Canvasbyxorna guld värda pengarna, men de har Essie två par av som Olle kan få sen.

Efter simmet susade jag upp till Mamman för att bli fin i fågelboet. Kunde inte med att bli blåst blondin igen så nu är jag röd igen. Eller som Essie konfunderat sa när jag kom hem,
-Nej mamma, det ÄR inte rött! Det är Orange!
Alldeles riktigt  orange & fint blev det.

Med massa tid kvar på kvällen, tyckte jag, satte jag mig vid datorn för att skriva ihop rekommendationsbrevet till Smullan & hennes man. Vad svårt det är att skriva om sina vänner! Men hoppas vi fick ihop det till slut & kl 23:00 släckte jag ner datorn. Får läsa igenom allt idag & sen skicka över till Smulis så de kommer ett steg närmare sin lilla som kanske gror där borta i landet redan
Kom på när jag skrev att Smulis & jag faktiskt firar en form av 10-årsjubileum på vår långa vänskap.
Vi har känt varann & umgåtts i perioder sen högstadietiden, men för 10 år sen började vår vänskap bli djupare.
Jag bodde då i Blekinge & man kan säga att det var en rätt turbulent tid för mig.
Men med många långa samtal & vistelser ihop med henne så fixade sig den jobbiga tiden också till slut. Sen dess har vi haft i princip dagliga samtal & träffats så mycket det gått.
Tack lilla Smul för alla dessa år!!!!

Nu blir det till att jobba. Börjar om 5 minuter så sen kommer dagen vara slut knappt innan jag hinner tänka.
Hoppa häst ikväll blir det & såklart promenix med Baloo.

Ha en underbar varm dag & sänd en tanke till mig inne på mitt kontor!

Sådär bra söndag...

Hoppas på en bra dag full mmed aktiviteter som vanligt :o)
Har varit på promenad/träningrunda med Baloo, om jag gär rätt vet i smen men nu tittar han på mig & vill ha leksak/godis när vi möter andra hundar. 80% ungefär är jag roligare än den mötande hunden. Bra!
Har gjort en stek & satt den i ugnen i såndär keramikbytta. La i morötter, lök, kanel & olika kryddor så får vi e om det går äta senare under dagen.
Kl 11 ska jag till grannen på Me&I party, har glömt & fråga om nån mer vill haka på, isåfall har ni 45 minuter på er att komma hit!

Sen blir det trädgårdsgöra, rensa & fixa & kanske hinner vi göra klart vår stenmur vid ingången, ska bara kolla om vi stjäla Smullans stenmjöl som de hade kvar. ;)
Igår var vi ute hela dagen & hann en tripp till Hultarps utemöbler också.
Hittade möbler till runda uteplatsen så med födelsebidrag så blir det den. En liten soffa i konstrotting & två fåtöljer till. Vi sitter mest där & fikar & bara är så det räcker, blir vi fler kan man lägga dyna på muren & sitta på. Ska e om jag kan ta en bild på uteplatsen senare. Vi hittade massa fint därute, men vår altan är ju inte som vi vill ha så dit köper vi inget förräns bygget är gjort & det blir nog inte förräns nästa år. Sambon ville slå på stort & hittade en möbel dit för bara 15900kr & då var den nedsatt från 19000kr. Men snygg var den ju men så stort vet jag inte om jag vill ha där sen ändå. Långt kvar dit så inget att klura på iår iallafall.
Skulle vilja kolla på växter idag också men det hinner vi nog inte.

Ungarna ska bada på sina simskolor & sen ska jag frisera min vackra man (haha....) Funderar på att bli sommarblond igen...
Vad tycker ni?
(letat jämförelsebilder men hittar inga så ni som känner mig får fundera... :)  )

Tangentbord

Mitt tangentbord hemma pajjade igår mitt i ett inlägg så därför är förra inlägget så skumt!
Nu ska jag jobbajobba & vara effektiv så mina kunder blir glada (förhoppningsvis ;)

Ha en kalashelg i sola, det ska jag ha!!

Så var det kväller...

...det var en grej på jobbet ikväll som jag skulle varit med på men kände att jag hinner inte. Tyvärr. Det brukar vara rätt skoj när det är många inne & jobbar för sama sak ett par timmar!
Men jag kan ju påminna er här istället så läser ju kanske lika många som jag skulle ha hunnit ringa ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För dig som är privat arbetare & har avtalspension:
Varje år, från det att du fyllt 25 år, betalar din arbetsgivare in pengar till din tjänstepension, SAF - LO. Du väljer själv var pengarna ska placeras och i vilken sparform. Mellan 2008 och 2012 kommer pensionspremien att höjas stegvis. Ett aktivt val gör stor skillnad.

Iår är det obilgatoriskt omval för alla inom detta avtal. Vilket betyder att du måste välja om igen även om du redan valt en annan gång! Viktigt viktigt & kan ju ge en bättre pension!
Så nu go vänner kolla upp vad ni har & välj!!
Kan ni inget om detta så säg till mig så fixar jag nån somm ringer er & hjälper er!

Mer att läsa om detta finns på www.folo.nu
Så nu har jag ju jobbat lite iallafall! Bra va...hoppas ni hade skoj Sussi & att tårtan var god!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag & mamma har varit ute & gått en promenad...tänk att det finns gator ganska nära mig som jag aldrig ens gått på. Trodde allt jag varit på alla platser i hela staden, men det var fel....
Imorgon är det redan fredag igen...sambon har sin sista hellediga helg på 7 veckor så nu blir det att försöka fixa till lite i djurparken härhemma!

Vad har ni förresten för fondation? Idag skulle jag köpa en ny, likadan som ja varvat med 0en


Nya mössor...

Köpte söta Geggamojamössor av grannen. Tyvärr ska hon sluta sälja, fått hem sista leveransen nu.
Sen kommer de finnas i grannstaden så då får man susa med bilen dit för att shoppa dem.Idag fyller förresten Olle 10 månader & Baloo fyller 11månader. Hurra hurra!!

fösökt städa lite bilder på datorn & hittade gamla trädgården, oj vad mkt grejer & land vi hade!  *saknar*^
Nån gång ska jag ha det igen med massa grejer i!!Tyvärr var vi tvungna att gräva upp hela högerhörnan för det fanns ingen uppfart för bilen innan.
De som bodde innan var rediga & ställde den i garaget, men det ligger i "berget" utmot vägen & det funkar inte alls för oss att ha den där.

Nu ska jag & Essie äta glass!
Hej svejs!

Liten nattpratare..

Hu vilken natt det varit.
Essie började fågelpipshosta redan vid 21:30 så fick ligga hos oss.
Sen höll det på varje timme hela natten. Stackars liten.
Sen mumlade hon en massa i sömnen, ena stunden var  hon ute & andra inne. Pendlade mellan arg/ledsen/förtvivlad & glad. En gång sa hon "Kom nu Saga, nu går vi ut till gungan".
Jag pratade/pratar själv mycke i sömnen så vet hur det kan va, men jobbigt att höra henne svamla mellan hostattackerna.
Så idag blir det inget dagis utan försöka få henne att vila lite.
Tror ni man kan hoppas på att synka Olle & Essie att de vilar samtidigt så trötta mamman också kan få en quicknap?
Det tror inte jag....


Så mycket skit....

..ja det är riktiga sketdagar.
Olle använder sin blöja som jag vet inte vad, inte ovanligt med en 6-7 bajjablöjor/dag.
När jag nyss lämnade Essie på dagis luktade det misstänkt om vagne, trodde först jag glömt en Baloopåse under mmen nej då, det var Ollerumpan som gjort stora A för tredje gången idag.
Tänder på G? För han är ju som vanligt utöver det.
Sen igår så råkade  Essie göra A:t i trosan, Olles hade liksom spritt sig över hela han & så körda jag ju naturligtvis vagnen genom en hundbajja....
Ja inte Baloos för efter honom plockar jag alltid upp såvida han inte är superlös i magen. (vilken jag fick skäll för av en sur tant en gång. Vadå, ska man ha med hink & spade ut ifall hunden råkar bli dålig i magen....& kanske skottkärra med?)

Nehe..dags att byta  på Olle, sen åka & titta på badrumslampa, vår pajjade helt totalt igår så måste fixa en ny & nån som kan sätta upp den idag.
Efter det blir en tur till M & träffas lite med de andra knottarna.

Blandat dravel...

Åh tänk en makrillmacka med Jossan-the till. Fy vad gott det hade varit!
Men nåt sånt har jag inte hemma så det får väl bli en vanlig mackis md prickig körv eller nåt. Eller ingenting, kanske lite onödigt att äta 21:30.....eller en kinderäggchoklad...slurp!

Nyss hemkommen från ett j o b b i g t ridpass. Körde markarbete idag & jag knyckte till mig Zerona, en av mina favoriter.
Ser ut att vara jättelättriden & ja, hon går att "åka" med på & kanske lura ett otränat öga. Men jäklar vad hon kräver för att verkligen krulla ihop & trampa på med bakdelen. När man får ihop henne så ärhon sådär flygigt underbar.  Med lite bommar & småhinder tänder hon till rätt lätt med så idag blev det en pangkick i väggen. Men skoj var det iallafall så jag är trött men nöjd!

Essie, jag & Olle har varit halva dagen hos mamma & mormor idag! Mormor fyller år så Grattis igen!!! Essie fick baka med mamma & pratade en hel del med farbrorn som bytte deras dörrar. Charmade han totalt så när han fikade lunch tiggde hon till sig en macka också av honom.
Jag passade på att åka & handla när barnen ändå hade lite passning. Skönt att få det gjort under dagen istället för att köra som tokar till affären när sambon kommer hem.

Tänkte på det igår hur lite vi ses härhemma. Ibland funderar jag på att skippa hästarna men jag vill & behöver ju det.
Måndag: jag rider åker 18:15, sen spelar han innebandy direkt när jag kommer hem.
Tisdag: han spelar innebandy 20-22 (iåförsig rätt ok, för dåhar vi nästan 2 timmar att hinna fixa nåt på)
Onsdag: Jag hundkurs 18-21:30
Torsdag-Lördag inget bokat men det blir alltid nåt nån/några dagar ändå.
Söndag: Sambon jobbar de flesta söndagar nu 10-15 sen Olle bad 15 & Essie bad 16.
Sen vill han ju gärna sektspela nå¨n gång varje vecka, vilket jag ständigt försöker minska till var tredje vecka...
Baloo tar ju ganska mkt tid också, även om jag försöker ha han "klar" de dagar jag är föräldraledig tills sambon kommer hem.
Pust! Ibland blir jag knäpp på oss ;o)

Jag har ett stort måste imorgon & det är att skriva referensbrevet till Smullans adoption. Så nu skriver jag det här så det verkligen åste bli gjort!! Jag tänkte att jag skriver det under dagen immorgon så kan sambon kolla igenom vad jag skrivit.
Sen ska vi på nån liten intervju också lite senare så då får man väl svara på konstiga frågor om deras sänghalmsliv haha..

Em var här i dag & fikade lite, hon tyckte Olle var en underlig enkel liten knodd (hon frågade om man beställer såna....) som inte behöver så mycke uppmärksamhet. Han kryper mest runt till sina olika mål, stannar upp 10 minuter & bara plockar med det han hittat. Jag har ju skrivit det innan, men ibland blir jag också förundrad över hur lite han bryr sig om mig......behöver ungen ingen mamma?
När han slår sig grinar han lite i en ghalvminut, sen ska han ner igen på golvet & forsätta sitt pyssel.
Essie var ju överallt hela tiden när hon var lika gammal. Hon hade verkligen inte heller tid med oss föräldrar men hon var ju klätterexpert så den lilla donnan satt inte & pysslade med nåt.
Hon hade inte behövt en endaste leksak innan hon var åtminstone 1,5 år, för hon har aldrig rört "sina" grejer som bebis. Tycker det är rätt intressant att de kan vara så olika, men ändå på ett sätt så lika.Såhär snyggt klättrade Essie i augusti -06, 10 månader gammal. Det är ungefär 40-50cm upp till den hyllan i min garderob
(minns jag inte fel var det lite tidigare hon klättrade in i BVC-tantens bokhylla & kissade.......

Hm....kanske har konstiga föräldrar eller nåt. ;o)

Nehej, nu ska jag hä,ta min chokladbit (ligger stadigt på 70,4kg nu sen ett par veckor tillbaka, så ite mellanchoklad får man allt unna sig...)

natti natt på er folks!

Jag vann!!

Tänk att jag var en sån 70-tals specialist.....
JAG vann tipsrundan igår om 70-talet på jobbet. 9 rätt av 10 det är inte illa!!
Lite sur var allt chefen som faktiskt levde loppan just den tiden ;o)
Kul var det iallafall & alla var så roligt utklädda. Värst oigenkänlig var nog kollegan Malin. Hade faktiskt inte kännt igen henne om jag bara stött på henne på stan.
Hon såg verkligen ut som en ....tant...& det gör hon verkligen inte annars!
Lite bilder bjuder jag på sen ska jag ladda upp resten på facebook till kollegorna så de kan kika på hur snygga de var!


Kent, Carro jag & tantaMalin


Anns snygga brillor! De hade hon när hon gick i skolan & de är sååå snygga!


Pizzamiddag!


grabbarna snyggos

ja skoj vart det!
Nu ska jag efterlysa min sambo som skulle skjutsa Essie till ett kalas. han åkte 10:10 & nu ringde de undrade om inte Essie skulle komma?! Var har de tagit vägen då? Vilse uppe i handskeryd antar jag....

Här vare tomt....

...i kylskåpet.
Passade på att städa det idag nör det ändå var så skralt på matvaror.
För det mesta brukar det ju vara assor för gamla grejer men här var det faktiskt bara lite fishsauce, nån bortglömd hemmagjord olja/vinäger med blad som typ växt till ett träd & en geleburk från -07 som behövde kastas.
Inte så farligt.
Nu har vi fakstiskt sällan helt fyllt i kylen, men det finns alltid god mat att laga på en spik ändå.
just det , en hostmedicin gick ut i februari, men den funkar säkert ändå. Enligt min mammas gamla medicinskåp duger det gott med några år på nacken på medicinerna. Eller vad tror ni när medicinen gick ut nån gång 1984? hihi..


Idag har jag vallat mig runt staden iallafall så känner mig riktigt duktig. Gick till gamla hultet & tränade med Balutten efter Essies lämning på dagis. (där jag glömde B:s bajspåse, men hämtade den ikväll för att kasta)  

Gårdagens träning på klubben gav mig flera tips som funkar alldeles ypperligt på min lilla hm..hur ska man säga...okoncentrerade plutt? Jaja, kul att verkligen få valuta för pengarna kursen kostar! (1400kr)
Hemma igen städade jag på tomten & inne. Sen ringde BVC & vi hade missat tiden där för Olles 10 månaders kontroll.
Fick en ny tid kl 14:00 så hämtade Essie lite tidigare & traskade ner med flocken till stan. Attans att de flyttat BVC, innan tog det bara 3 minuter dit.
Allt var finemang med Olle han vägde 9300g & var 74,5 lång huvud 46
Kurvmässigt ligger han strax under "medel". Han har dippat en del sen 6 månader men så som han rör sig så är det inte konstigt. har aldrig sett en bebis krypa så fort som  han ;)

Jag tror BVC-tanterna undrar ibland, idag hade jag bråttom ut till Baloo som väntade, (man vet ju aldrig om han kanske blivit tokig & gnagt av sitt koppel...men när vi kom ut stod han helt tyst & lugn) så hann inte prata så mycke därinne.
Men egentligen har jag inte så mycke att säga heller. Jag har ju inget att fråga om när det gäller Olle. Försäkte hitta nåt men nje...han sköter sig liksom själv enligt sin mat & sovklocka. Tycker det är lite underligt ibland att vi fått såna trevliga små knoddar :o) !
Fast just idag har han faktiskt varit rätt pipip, bara glad nör han fått äta så antingen var han bara extra hungrig & trött idag eller så kaske han börjar bli sjuk? Får se imorgon.


Olle nästan 10 månader taget på påskdagen i Göteborg.


Essie nästan 10 månader, första gången hon springer på riktigt. 
 (taget nån gång i augusti 2006  Saras stuga, har tyvärr inte daterat de bilderna)

Olle går inte själv än, men med gåvagnen & Essies dockvagnar är det full fräs framåt.

Just det...tror faktiskt det är Helens födelsedag idag? har inte kollar hennes blogg ännu, men minns jag inte fel från skoltiden så ska det vara 16 april!
GRATTIS!!! (hoppas nu det är idag ;)

Imorgon blir det massor att göra, köpa hundmat, kattsand, handla lite mat till det tomma kylskåpet, fixa med min roliga utstyrsel, skjutsa barnen till farmor för att hinna med tåget till jobbet. Vi ska ha 70-fest där imorgon & det måste man ju haka på såklart!!
Sen råkade ju Essie se att det är tivoli i stan så nu har jag ju "lovat" att nån ska åka karusell med henne. Men tror sambon får ta det med henne när han hämtar dem hos farmor & farfar. Så kan Olle vara där en stund när de karusellar.


Duktig Svenssonfamilj!

Började dagen med en promenad hela familjen. Vi gick upp till Smullan & tittade på deras fina trädgård & tog en snabb kopp kaffe.
Baloo & Jackson fick busa av sig lite, men ibland är det lite väl hårda tag. Baloo är ju dubbelt så stor som Jackson & ångvältar ner den lille skiten. De stänger ju av öronen när de busar så inte så ätt att förklara för 40kg Baloo att sådär får man faktiskt inte göra!!!

Hemma igen blev äntligen vår julklappspostlåda uppsatt så nu blir nog tidingsbudet glad på morgonen när de slipper den snea gröna plasttunnan som alltid ramlar ner från sin provisoriska pinne.
Räfsade massa skräp i rabbatterna & lade upp storslagna planer för vår trädgård.
Hm...det ÄR en del som behöver göras på vårt hus ute också, men då behövs en fetare plånka & ganska mycke mer tid.
Planen i stort:

- nya räcke, alla altaner & balkongerna, samt bygga ut altanen nere. Men till det krävs bygglov så tror inte vi hinner med det. Nån somm vet, räcker det att själv skissa upp ungefär hur det ska bli?
- stenläggningen ner bakom huset, murar & annat som ska fixas
- måla den höga vindskivan. Nån som vill leka spindelmannen?
- ta bort häcken & sätta upp staket
- Carport
- förråd
- lekstuga

Ja den där listan tar aldrig slut så det får bli lite då & då!
Efter träfgårdsjobbet åkte vi ut till Skåne & bytte däck på bilen. Essies grannkompis följde med & Essie tyckte det var så skoj att visa alla roliga saker. Mest skoj var ju den lilla dammen....bara väntar på att hon ska drösa i när hon fiskar löv i den. Den är inte stor men lite otäckt är det ändå. Barn & vatten ska man aldrig lita på.

Jag passade på att lägga lite spår med Baloo. Var jättelängesen vi gjorde det så det var lite spännande.
La två i granodlingen & ett längre på ängen.
Han tog alla tre helt perfekt! Tog lite tid att hitta spåret på ängen, tills jag kom på att vi stod 15-20m fel åt sidan.
Direkt när vi kom fram där ag gått så tog han det direkt....och vill aldrig sluta!
Får nog ta lite mer träning på spår då han verkar fatta den grejen!


taskig matte som lagt en godis bland myrorna! De små rackarna anföll stackars Baloo så han blev faktiskt rädd för dem!
Här gäller inte "äta myror"


Min fina vackra Balutt Skrutt!Hopp i luften!


Hemma igen tog jag en tupplur i soffan sen var vi ute & jobbade igen.
Olle skötte sig som vanligt alldeles utmärkt & satt & pillade med intressanta saker utanför källaren.
Tjejerna rullade i slänten & det var han ju också tvungen att testa. Söt söt söt!
Han har stått två gånger utan stöd nu, men gå nja...det går fortare att krypa så han väntar lite med det!
Förundras varje dag över hur tokigt underbara ungar vi har!
Tack för ni finns mina små Knoddar!

Nu ska jag hoppa upp i Bingen & läsa lite bok.  Har precis läst Eremitkräftorna & den var verkligen bra!
Missat första delen Berlinerpopplarna men imorgon ska jag be mamma skicka med pappa tredje delen.
Den hade ju sånt slut tvåan så man måste läsa trean! Me like!!

bara en påskdag kvar !

Vi kom hem från en så trevlig vistelse i Göteborg för ett par timmar sen, så nu laddar vi om för lite grill ihop med två vänner ikväll.
Egentligen hade det var trevligt att stanna i göteborg men rätt skönt att komma hem också & greja.
Schemat har varit okspeckat hela helgen...men säg när det inte är det för oss?

Torsdag - Påskmiddag hos sambons föräldrar. Tyvärr utan brodern & svägerskan, men de väntar lite att träffa vår flock med William, han är ju bara en vecka än så länge.
Gott var det iallfall & trevligt hade vi!

Fredag - Trädgårdsstök & sen grill med vänner här på kvällen. Årets första riktiga grill & detr var GOTT!!

Lördag, susade till göteborg kl 10:00 en timme efter planen eftersom vi lämnade Baloo ute på landet & lite annat att greja med innan vi kom iväg.
När vi kom fram grillades det korv, satt ute & bara mös. Skäms nästan men det för VARMT att sitta på brors uteplats så vi fick flytta in lite då & då.
Sen fick barnen leta påskägg & på kvällen åt vi världens påskbuffe.
TACK C för all god mat!!!! Hoppas det blir tradition!
Idag var vi ute & tittade på alla vitsippor som blommar i backarna hos dem & fikade i lekparken. Mysigt!
Sveriges "snyggaste" påskskjorta......eller??!!


Gott i sola!


Letar ägg i skogen, Emil tyckte de hittade äggen alldeles för lätt igår, så vi fick göa dem bättre idag!

Så nu blev han nöjd & glad!


Nehe..Nu kommer grillgästerna alldeles strax så ska fixa lite i köket. Är så grymt sugen på hemmagjord beasås....
Undrar om vi har ägg så det räcker så ska sambon få vispa till det....Underbart gott ju!!

Oj vad skoj...

...nåt kul händer iallafall & om två veckor berättar jag det skojiga roliga....eller så berättar nån annan vi får se hur det blir med den saken! Det händer sällan nåt spännande nuförtiden & hemlisar har jag dåligt med på lagret så nu har jag faktiskt en! *stolt som en tupp*

Och så går vi fint över till tuppar & hönor istället.
Fick tummen ur ikväll & påskade liiiiite iallafall. Ska ordna lite blommor imorgon till stora bordet i vardagsrummet, får se om jag hittar nåpt billigt skoj inne i staden.
Nu vet jag inte alls om stora fönstret får vara ifred för små klåfingriga Ollepluttis händer, men la dukarna längst in mot kanten men nja...tveksamt om det går. Det blir förmaningar på sambon ikväll att kontrollera det under övervakande ögon.
Når Olle får sambon ta bort mina dukar. (Helst byta hela den fula stenskivan...men hur gör man det då? :o)  )
Olle är en nyfiken liten pillig rackare som kan krypa i supertempo så tror inte han börjar gå på ett tag för det är lättare & snabbare att krypa. Men jag gissade på 14 april första stegen så det får jag väl stå för då.

Såhär pyntig blev det iallafall.Ja, så blev det, inte riktigt nöjd, men har inte tid att fixa mer.
kanske ska flytta stora orkideen & gräsväxten i de stora vita krukorna? Eller ska jag ha allt kvar?
Essies snygga tupp får självklart vara kvar, det är väl sånt pynt man får stå ut med nu i 10-15 år haha...

Faktiskt för ovanlighetens skull är både jag & sambon hemma ikväll...så ska nog ta en tur Baloo nu sen bara sova!
Tänk om jag hinner i säng innan 23:00??!!

Ojoj..nu förlorade HV71...det var ju tråkigt. Sambon ropade & sa att min farmors sambos sonson just flimrade förbi på tv i den ledsna HV-klacken.
För min del kvittar det...då kanske de inte ställer in Desperate mer iår!?

Spottkobra...

Jag tycker inte vi har tillräckligt med husdjur så nu har jag skaffat mig en spottkobra också.
Den är inte framme jämt, men allt oftare dyker den upp.
Den är väldigt lik Essie, men har liksom ihopknipta ögon & lilla munnen ihopsnörpt & tvi säger det så komer det spott!
Jag gillar verkligen inte den spottkobran, men vet inte riktigt hur man gör sig av med en sån?
Antar att de är ganska vanliga i hem där det bor 3,5 åringar.
(Det kan ju också vara djur som pitbulls som bits, myror som är överallt, nattugglor som vägrar sova eller andra trevliga husdjur.)

Hm....idag är det påskfest å dagis så har precis skickat iväg en söt lite påskakärring med höckle, kvast & hela kittet.

När vi kom till dagis & gick in blev Essie lite nervös för vi såg inga andra barn som var utklädda. (festen är vid 11:00) så sa hon - På Lingonet, därinne är de pås-källingar. -Ja det ör de! Sa jag. TÄnkte inte på att tänk om ingen var det???
Men vi hade tur & bästa kompisen satt med höckle & röda kinder precis innaför dörren!

Igår tog jag tag i HerrSmutsig! Baloo...
Duschade han i källaren med Olle utanför draperiet i sin gåstol. Olle tyckte det var hemskt kul att dra undan draperiet & kika in & köra på mina fötter & Baloos tassar med gåstolen.
Baloo skötte sig faktiskt oväntat bra. Ajax, min förra hund fick man bära in i duschen & sen hålla fast stenhårt hela tiden.
Visst, Baloo hoppade inte in direkt men stod helt stilla & var jätteduktig. Efter badet fick han ha den rosa morgonrocken på & torka sen var det en lycklig hund kan jag lova.
Tyvärr inget batteri i kameran, men den ligger på ladd nu så ni får se hur fin han blev nyklippt. (Ojämmt, men har en så slö sax & inte en villig hund...mamma..snälla.....har du nån avdankad frisörsax till Baloo?! *blink*)


gammal badbild på Baloo.


Nu ska jag försöak påskpynta lite, såhär sent har jag aldrig komit igång med det...känns inte som nån ide, men lite får det väl bli.förra årets påskpynt


Jag hinner inget jag måste göra längre. Känns iblande så stressat. Andra dagar kan jag tänka att äsch, det är inte så viktigt. Men så sunkar huset ihop & då är jag där igen. Strular sen barnen på kvällen så är det kört då med.
Vi kanske skulle försöka vara hemma lite mer på helgerna? Jag tror vi har haft två obokade helger sen innan jul.
Det som behövs/måste göras är:

Huset:
- rensa garderoberna sortera kläderna. Både mina & barnenskläder är helt i oordning & jag har massor som borde kunna sälja på Tradera eller ge bort.
- hallen, k a t a s t r o f..ett under att man hittar en sko eller en jacka bland allt som samlats där.
- leksakerna, måste ta upp alla leksaker & sortera.
- putsa fönster
- kasta skräp - har massa gamla mattor, trasig asaker mm mm. som måste bort.
- källaren städa, kasta, sortera.
- fixa garderob i hallen uppe, har köpt dörr & allt...men inget händer. 
- sätta ihpop larmet som ligger i sin låda sen 1 år tillbaka men som vi betalar 198kr/månad för.
 
hm...finns miljoner fler grejer men då förstårs hela min dag om jag skriver det ;o) 
Då har jag inte ens orkat börja fundera på trädgården.....ge mig vinter igen så jag slipper den!!!
Vi  behöver fler timmar/dygn helt enkelt!


Hej hopp alla mina hästar....

....nu har jag varit & ridit.
Idag blev det en riktig kamel/giraff som heter Antonia. Förundrad över hur denna kamelblandning kunde vara min favorit när ridskolan startade upp för 3 år sen. (eller var det två?)
Vi stolpade runt på planen & jag har nu ont i alla muskler som finns. Jag provade nog alla sitsstilar jag kunde komma på för att få henne framåt överhuvudtaget. Sakta sakta lunkade hon igång. Så lååååååååång & så tuuuuuung som bara en kamelgiraff kan bli. Galoppen gick däremot bra & där jobbade hon ihop sig lite, fast det var med många stånkanden både från hennes & min sida. Säger bara *PUST*. Nu tänker jag inte rida henne mer.
Nä tacka vet jag Ratino som är månadens ridskolehäst - kul påhitt!

Nåt påskpynt hann jag inte med idag då jag smet ner till stadsparken i rädsla för att behöva vara tvungen att städa om jag höll mig hemma....
Snart kommer nog de där städkärringarna på tv hit & sanerar....
Där nere kom först Anna & Sigge en sväng. Sen kom Monixx med sina tjejor.
Oj vad trevligt! De fick följa med oss hem sen för jag blev kissenödig & hungrig. Ungarna lekte & vi pratade lite gammal goja. Kommer absolut upp till er & invanderar med min flock ;)

Baloo skötte sig riktigt bra i parken idag, ja några barn fick säkert hjärtinfarkt när han dök upp under bänken jag placerat oss vid, men inte alls lika hysterisk skällande som han brukar hålla på med, skällde lite med kopplet slakt.
Tänk att så lite & enkel träning gav resultat så fort. Några parkturer till så ska han nog fixa det också.
Vi gav oss på att träna fot idag också, men nje, kan inte påstå att det blev bra. Behöver mer hjälp med det!

Imorgon ska vi påskpynta.....& städa urk fy vad tråkigt!!!! Jag vill bara pynta!


Essie förra påsken när vi påskpyntade!

Bajja privat?

Ja kan inte låta bli att fnissa högt när jag läste Sussis bloog om hennes vistelse i töskllandet.
Jag har bott på många hotell men aldrig har jag haft fri utsikt/insikt i badrummet iallafall.
Förstår inte grejen alls med denna grej!?
Även om man åker med sin kärlek så kanske man vill ha nån privat stund. Tänk dig om man nyligen träffats så ska den andre se när du sitter & bajjar...nje.....
hm..försöker klistra in hennes bild men det funkar kanske inte,  ser ni bilden? Ni som inte läser hennes blogg, ta en tur dit den är härlig!

Denna bilden är från rummet (som delades med kollega....kul att duscha så...)


Haha...ska bli kul att ses senare idag gumman & höra om dina bravader live!


Brevet hann vi inte klart med igår men det ska vi nog ordna ikväll så vi snart få gå på den där intervjun.
Brevet är ett referensbrev inför Smullans & hennes makes kommande adoption!!!!
Ja, barn är inte en självklarhet för alla som blir till bara man tittar på varann.
Men för dessa, mina fina vänner, börjar resan få en avrundning & jag tror mig att man kan se det lilla barnet i slutet av en 4 år lång resa för att komma hit.
Jag & sambon ska alltså skriva ett A4 om dem. Vi har fått andras brev & kollar lite på nätet & det är väldigt basic information vi ska skriva. Typ att de är bra med barn, har våra ibland, starkt äktenskap & lite sånt.
Sen ska vi & de andra två referensfamiljerna gå på intervju med kommunens utredare. Spännande! 
Och det känns ju bara jättefint att vi får hjälpa till på ett hörn. När allt är klart & de är godkända av kommunen som föräldrar, så blir det att vänta ett tag igen. Hur länge det vet varken de eller den "byrå" man köar hos.
Men kanske kanske, växer deras pyre redan i någons mage. Kanske kanske kommer de få sin lill*  son eller dotter inom ett år iallafall.
Visst är det så spännande?!

Måndag & påskvecka...ska ta fram lite påskpynt idag, gå ut med lilla flockan, blir nog stora lekplatsen idag. Har inte lust att först valla Baloo, sen gå till ÖF & sen hem igen. Utan går nog bara ner i parken  sen handlar. Har inte bil idag så lite lat får man va!
Nån som vill komma & leka i lekparkeneller gå en sväng så är vi nog där om ett par timmar. Olle har inte vaknat än så det tar ju sin lilla stund att komma iordning.
Köpte  matchande Name It jackor till barnen i västerås, ska in till till grannen sen idag & spana på skojiga mössor också. Jag gillar name it, bra pris & roliga färger. Då kan man med gott samvete köpa lite extra assosiarer till. Jag var sugen på p.o.p jacka till båda men sen nje....795kr för en tunn vårjacka. Speciellt till Olle som inte kommer ha sin nästa år alls. Får nog vårfota barnen idag så får ni se sen!

Pöss på er i morgonens härliga kaffeångor!

Vackert fint & fridfullt!

Agnes 3,5 år i lekparken igår efter Morfars begravning, ser ett segelflyg uppe i himlen & utbrister nåt i stil med:
- Titta, är det Reinhold som flyger där?
Ja barn är ju för tokiga & härliga.
Begravningen för min Morfar var fin, ljus & vacker.
Min kusins flickvän sjöng helt underbart två solosånger, Herren är min Herde (psaltarpsalm 23/M Wiehe tonsatt den) samn Var inte rädd (Y-Eggehorn/L.Moberg.)
Tårarna trillade på oss nerför kinderna, men det finns så många ljusa minnen Morfar så det var en lättnad också att han nu fått komma i frid & vila.
Det var många som ville ta farväl, 80 anmälda till efterfikat så kyrkan var rätt fullsatt.
Många varma ord & härliga minne fick vi höra om. Men morfar var en otroligt social människa med ett stort umgänge & släkten har de har alltid varit måna om att hålla ihop.
Barnen skötte sig jättebra, Agnes, Ester & Olle gick ut en sväng men kom in igen under avskedet & gick fram & klappade på kistan. Deras små buketter la jag på kistan, minipåskliljor & andra små vårblommor hade de.
Emil ritade en liten teckning som han la på kistan, så himla söt & duktig han var!
Hemma senare hos mormor träffades "närmsta" släkten (ca 40 pers) & åt chiligryta & pratade.
Flera har ju inte träffat oss barnbarn på många år så jag blev kallad Frida & hon Lindha huller om buller, & ja, ibland får man ju småle när nån fäller kommentaren "vad stora ni har blivit!" Ingen av oss barn är ju under 28 år längre ;)
När det lugnat ner sig lite efter folket åkt, åkte vi till kyrkan & tittade på alla blommor.
Det var så vackert & fridfullt. Morfar var ju en riktig trädgårdstomte så gissar att han pysslar däruppe nu med alla blomster som måste ha vatten!
Jag tycker bara det är så synd att alla blommor bara försvinner efteråt, så  vi plockade faktiskt med en blomma från varje arragemang & tog hem till en stor blandbukett. Så mormor kan få njuta av allas farvälblomster lite brevid morfars foto på köksbordet. Det kanske inte är brukligt att göra så, men det kändes som lite kunde få följa med mormor hem.

Så från sorg till total lycka i ett annat hem, vi hann en snabb snabb visit & kikade på William innan vi for iväg.
Gissa att han var en liten skrutt. 2800g nästan precis som Ester var när hon föddes.
Så liten & söt så man vill ju klart ha en till på en gång ;) (men nej, det ska vi inte ha så inga spekulationer)


William, pappa Micke upp i dagen!!

Så.....nu ska jag ut med plutthunden, sen ska sambon & jag spåna på ett brev...får jag skriva om brevet?
Inte vad vi skriver men varför?

Gonatt på er därute & jag sänder en varm tanke till Mormor ikväll!

Grattis plastkusin....

....Malin med sambo som fått en liten Felix!
Nu hade lille Felix bråttom till världen & tyckte han skulle komma när Malin var i Kalmar hos sin syster & inte alls i storstaden där de bor. (tror hon var beräknad om tre veckor)
Vad jag förstått av syster min, så hann iallafall sambon ner till Kalmar för att vara med. DET var ju tur!
Jag hade inte velat vara utan sambon under förlossningarna. Fast det skulle ha varit ok med syster & mamma ioförsig, men nej....det hade ju inte varit samma sak!
Hoppas ni snart får åka hem & att allt gått bra!

Jaha....Essie vägrar sova & nu vaknade Olle också.
Får man svära så gör jag det HÖGT nu! Har inte hunnit fixa ett jota med kläder/packning inför morgondagen. Sambon är på sektspelet...hade lugnt kunna bränna den där spelväskan just nu! ;)
Inget att göra åt..bara att bita ihop & ta rubbet senare.

Premiär för våren!

Ja NU är den äntligen här!
Våren! Undrar hur många blogginlägg de tär om våren idag? Ganska många kan jag gissa.
I mig kliar & kryper det efter att vara UTE!
Tog en långis efter jag lämnat Ester till dagis. Sen tränade jag med Baloo på stan!
Så såg ni en ihälligt skällande berner & en figur som stod med ryggen vänd från honom med barnvagn i närheten så var det bara jag!
Men det verkar faktiskt funka. Han var tyst till slut. Vi gjorde ett par binda-inte-skälla försök i parken också.
Måste sett så skojigt ut. Tokiga människa som står där.  Hemma här sen har han legat fint hela eftermiddagen i vår trädgård utan att bli tokig för han inte får vara med i lekplatsen med oss andra. Skönt! Känns definitivt som denna metod kommer funka på han.
Utanför dagis håller han aldrig på & skäller, men där han har ju varit uppbunden sen han var liten så det tillhör ju rutinerna.

Grå tråkig trädgård, numer bajsfri men full med grävlingshål...vem kan grävlingen va?

Hemma på trädgården har jag sanerat (skäms på mig men det låg en & annan hundklutt om man säger så.....det som göms i snö..) , klippt äppelträden - det jag nådde, satt upp litet provisoriskt staket för rymmarhålet mot grannen, planterat några påskliljor & lekt med Olle, Essie & alla grannungarna som kommit ut nu efter vinterdvalan!

Olle gjorde gräspremiör & det var inte speciellt poppis. Det var ju läskigt som attan att krypa med händerna på gräs. Ne fyyyy....det gillade han inte alls. Men snart så vänjer han sig nog.
Är lite sur på skorna jag köpte, de är redan för små! Använda två gånger. Kanske ska putsa till dem & ta med till Västerås imorgon & byta? Men jag tror knappast jag får byta. Får lägga ut dem på tradera & sen köpa ett par till en stl större.
Upptäckte i vårvädret att barnen måste ha kläder NU.
Essie jacka & skor, Olle jacka & skor.
Han har ju världens snyggaste jacka, men den ska han ju egentligen inte vara i sandträsket med.


Olle på bilpremiär. Missa inte den ursköna skinnjackan! Så söööööt!
Ja, han får ha raggsockar på fötterna. det funkar det också. Plastpåsar över kanske så blir de vattentäta också?

På tal om plastpåsar gick jag från dagis med blåa-plastpåsefötter idag. När jag kopplade loss Baloo står alla barnen i fönstret & tittar som de brukar. Sen ser jag att de pekar på mig & inte på hunden. Tittar ner & jaha...vilka snygga skor man fått! DET hade ju varit kul att gå hem med dem. Essie skrattade men tyckte det var jättepint!!

Nu ska jag natta Essie, plocka lite, packa lite för imorgon. Hinner nog tyvärr inte träffa lille nybebisen :( De har inte kommit hem än så hejar på att det blir ikväll/imorgon förmiddag så vi kan smita förbi innan vi kör!
de mår bra iallfall & längtar hem nu!


Ne ni, Ha en underbar vårnatt!!

Sular in en jackbild till så ni ser hur snygg den är....


En lång dag!

Nu är jag hemma igen efter en lång dag!
Åkte direkt till hundklubben efter jobbet & Smullan tog med Baloo & ombyte till mig. Gissa om de skrattade åt min outfit, stövlar med klack, korta jeans, storthalsband med massa glasgrejer i & skjortblus.
Men vadå...har inte jag en liten chiuchiua att träna? Som jag förvarar i en rosa handväska?
Så kommer Smullan & ut hoppar en bernerbest på 40 kg. Ojdå..kanske hade lite oläpliga kläder ändå.
Träningen gick iallafall bra trots att Baloo var så jobbig emellan övningarna. Han fick nog lite psykisk hjärnsläpp på hur mman beteer sig med alla andra undar & väntan mellan momenten.
Men fart på han det är det & med rätt träning kanske vi kan ta ett LP nångång om hundra år?
(Lp är lydnadsprov)

Väl hemma så möts man av världens gladaste....Ester...så nu ska jag upp & sova med henne!


Liten pojke har kommit!

Sambons pappa ringde 23:00 & berättade att Micke & Linas lille son kommit.
21:33 föddes han & vägde runt 3 kg. Fick sms 5:30 från Lina & alla mådde bra!
Gu vad roligt! Nu vill jag träffa dem så snart de vill & snusa på lille bebben!

GRATTIS LINA & MICKE!!!!

Essie sa i morse med klotögon att det var ju bra, för de har ju väntat så läääääänge! Sen la hon till att hon tyckte det skulle vara en flicka, då sa jag att hon har ju en flickkusin, så det var ju skoj att Olle fick en pojkkusin att leka med.
DÅ var hon tyst en stund & sa att hon har ju en pojkkusin också, Emil, hennes idol!

Så nu blir det jobba, börjar 8:45 men åker ju alltid samma tid så nu har jag 30 minuter utan telefon att röja av skrivbordet. Ikväll blir det hundkurs. Ska bli superkul att se hur Baloo beter sig därute nu efter ett långt uppehåll. Kom dessutom på i morse att han ser ut som ett troll & verkligen behöver bada/friseras. Får försöka hinna det imorgon.
Nehe...dags att effektivisera sig & ta tag i pappren!

Ha en underbar dag alla!!

RSS 2.0