Ingen rädder för sprutor här...

Nä, inte jag iallafall. Mig kan de sticka sönder & samman utan att jag bryr mig nämnvärt. Visst kanske inte hoppar av lycka när det är dags, men nje, efter alla felstick i mina yngre dar blev jag härdad.
En annan i huset som inte tar det lika lugnt är sambon.
OM han nu mot all förmodan ska sprutas måste nån helst två vuxna personer följa med honom. Han bör absolut inte göra detta själv.
När Essie skulle vaccineras som liten så blev han vit som ett lakan & fick tas om hand innan hon kunde få sin lilla spruta. 
Efter det lovade jag honom att inte skicka han när det är sprutor på G med barnen, & kanske inte det mest pedagogoska att se pappa bli knäpp & tuppa av....

Idag var det dags för pricktest på Essie för hennes eksem (som inte blir ett dugg bättre trots alla salvor & skit) Jag läste om pricktestet & det skulle ju bara droppas droppar på huden....trodde jag! 
Det var visst så att de stack ett yttepyttelitet hål på huden så ämnet skulle komma in lite under. Det hade gått hyffsat bra, men inte helt okej....för sambons skull. Essie hade skött sig oväntat bra, men trevligt tyckte ju inte hon heller det va. 
De första pricktestet visade inget. Essie var mest bekymrad över att de skulle droppa den medhavda mjölken på henne, den ville & fick hon dricka upp istället. (de hade egen mjölk att droppa) 
Eftersom det inte visade nåt så blev de skickade till labb på blodprov istället. Tror nog sambon svajade redan då...bara ordet "gå till labb" fick nog igång hans fantasier. 
Nu tog de ju inget "riktigt" blodprov utan en sån där hylsa på fingret, men det räckte för plötsigt satt han med en sköterska som höll upp hans ben & en annan som baddade honom i pannan typ. 
Essie undrade ju vad som hände men då fick sambon tillbaka sansen & sa att han blev så trött på allt väntade. 
Puh! Tänk om han svimmat på riktigt....ja det blir inga mer sjukbesök för han nu framöver såvida det inte är 100% sprutfritt! 

När jag födde Essie så kom det en sköterska in dagen efter för att ta blodprov på mig, hon var så himla överdrivet pedagogisk & sen sa hon att
- Ja, det måste ju vara jobbigt att ha sån sprutfobi.
- Jo det är ju synd om sambon, sa jag, men han gick ju ut när du skulle ta den.
- Men du är väl rädd för sprutor? sa hon då. 
- Nej, verkligen inte.
- Nehe, det står det i din journal. 
Innan på sista bm besöket hade vi bett dem skriva in att de skulle "varna" innan de satte nålar osv på mig. För sambons skull.
 Men i journalen blev det jag som hade fobin inte han.
När jag fick veta det blev jag mest bekymrad över om jag missat nån skoig medicin under förlossningen, men det hade jag inte :)

Sambon har blivit erbjuden såndär Fobikurs, & jag tycker han ska gå på det. En sak att behöva hjälp när man själv ska ta, men ibland kanske man måste följa med när det gäller barnen. Men nu slipper han på ett tag :)

Det allergitestet de tog i fingret får vi svar på om 2-3 veckor. Det finns tyvärr misstanke för pälsallergi. Isåfall troligtvis inte så hög grad eftersom hon aldrig rinner i ögon/näsa. MEN vi har ju både hund & katt & båda är lika håriga.
Bara att avvakta & se vad det blir. Det kan vara "vintertorrhet". Vi har smmörjt henne 1-2 ggr/dag & idag sa de att det ska smörjas minst 4ggr/dag. Så det kan ju förhoppningsvis avhjälpas med med smörjmedel!

Nehe...nu är det soffadags! Har varit på ett urtrist ridpass, en häst jag inte alls tyckte var skojig & ingen instruktör idag.

Vill du säga mig nåt?
Postat av: Anonym

hahaha ja det var verkligen härligt! Jag mindes själv känslan från barnsben när man varit ute på rasten och kastat tennisboll mot en vägg?? hahaha VÅR!!



Tragiskt egentligen att de inte kunde skilja på dig och samobon i journalen... fast skrattretande också ;-)



Hoppas lillgumman får ordning på hälsan!!



Här är det ballar av stål på tv - jösses vilket sjukt program!!



Kram

2009-03-16 @ 22:17:52
Postat av: Annica

heergud.. jag har skrattat så tårarna rann!! Fast det är ju inget skratta åt ändå...

2009-03-16 @ 22:23:04
URL: http://hittaringendoman.blogg. se
Postat av: Yster

Skrattade oxå, men fobikursen är nog att rekommendera snart. kram på er!

2009-03-17 @ 18:32:53

Härinne skriver man nåt braigt:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Din mejl: (bara för mig)

Har du någon blogg?:

Skriv nåt trevligt::

Trackback
RSS 2.0