Nu är det bestämt

...jag tänker börja plugga igen! Ska bli jätteskoj & vi kommer tjäna MASSOR med pengar på detta!
Föst ska jag läsa till bilmekaniker så vi inte behöver lämna in bilarna mer!
Efter det är dags att läsa upp sina kakelkunskaper så vi kan göra badrum & annat. Efter det kan det nog passa att lära sig lite om el & bygge.
Bra va!

Idag möttes vi av denna fiiina utsikten:



Härligt! Då kan man inte låta bli att dra på sig yllekläderna & skutta i snön.
En fin snögubbe byggde vi & ojoj vad arg jag blir omm han är bortsmält imorgon!



Baloo är helt tokig i snön! Jag blir så lycklig när jag var ute & skuttade med han igår kväll. Härligt! Idag har han varit med hela förmiddagen när vi byggde snögubben, sen kom plogbilen & då skulle han vara tuff & jaga den också.
Men duktig som han är kom han faktiskt när jag ropade på honom. Hör väl inte till vanligheterna längre att han kommer på momangen när han är i fullt bus men idag var han duktig sötgris!
Fattar inte att det ska vara så svårt att fota en hund här ser han helt hoptryckt ut.....men men...



Hektisk helg blir det så det blir raketfart till "stan" när R kommer hem!
Imorgon ska Essie ha kalas, sen är det den där Rockfesten på kvällen...(vet fortfarande inte om jag kommer i min Outfit.....men det löser sig, rockbrudar ser rätt trashiga ut..)
Söndag fyller honungsbullen år!!!! Så då blir det paket & lite minikalas för han också. Måndag fyller Essie tre år! Så lite presenter till henne måste också införskaffas!

Nu har Essie somnat i soffan & Olle sover i bilstolen, ja inte i bilen utan inne...så kanske ska klämma mig in jämte Essie & gosa lite!  Hon kommer aldrig i säng tidigt ikväll om hon sover men det är ju FREDAG så ibland är det mys att ha henne uppe med oss.
Idag var hon i tidingen IGEN vilken kändis va...fast det var födelsedagsannonsen från Mormor Morfar & Farmor & Farfar! Essie tackar & har klippt ut sin lilla bild!


Liten tjej med larv

Tittade två tre gånger idag i tidningen då jag minsann kände igen den lilla fröken som kikar på larven!
Marina,  som tagit fotot hade vunnit en tävling med den! Skoj! Och den är verkligen bra precis  fångat Essie när hon kryper efter en larv på marken.  Förökte hitta nån länk till den bilden om hon hade den i nåt album på nätet men hittade bara massa andra fina bilder hon tagit! Så nästa gång hon är krokarna eller vi är götet får det bli ny fotografering av barnen!

Idag var det en trött mamma som klev upp...men bara två nätter kvar sen BARNFRITT!!!!! YES! MEN....så tyckte Kakan att vi kunde gå hit & sjunga singstar istället för att gå ut efter "rockfesten"
NEEEEEJ...Ni får inte invadera mmitt hus på min barnfria natt! Känner mina vänner & där är det ingen som går hem innan 4:30 om man har tur!!! Jag vill nog kunna knata hem kl 24 & bädda ner mig i bädden & sova till 9. Men vi får väl se hur det går med det...brukar ju inte vara så svår att övertala när det är fest. Annars kan vi gå hem till Smullan & spela istället ;-)
Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig, blir nog enkelt som jeanskjol PANTIES & svart linne (jag säger Panties eller pantalonger - vägrar byta till nåt modernt ord som...ja vad heter panties nuförtiden?)


Baloo bajjar inte blåt mer, & R sa att han ätit upp nån/några mörkblå servetter från dopet så det var nog de som färgade av sig :-)


Gratis är Gott!

Här kan man minsann få gratis presentkort på lite skojiga butiker!
Lite skoj då jag läste om nåt liknande på Monixx blogg (men utan länk tyvärr...) & sen skuttade jag vidare till en annan där det vart länkat hit:

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=99379

Tycker allt det kan vara värt att testa!!! Eller hur!
Nu ska jag packa in Olle i bilen för en tur till doktorn & inhalation IGEN! Sen är han helt gul runt ögonen så en ögoninfektion lär det vara där också.
Kan bara konstatera att nåt Växjö blir det nog inte för oss :-( Hade verkligen sett fram emot det men kan ingen ha Olle så kan jag inte åka.

Det var kanske farligt att äta kattsand...men fick inget svar på om det verkligen är den som färgade B:s Bajs blått..kikade på den & de blå bitarna är ju "stenar" i bajjet var det inga korn..jaja..terkomer när han bajjat nästa gång!

Blått Bajja

Gissa om vi skrattade jag & essie när vi gick till dagis!
Baloo var helt tokig när vi skulle gå..ja han har kophop det där nu att koppel & vagn betyder att HAN ska få följa med ut! Det är skojigt det!
Iallafall gick han vääääldigt rulligt med bakdelen & nästan kastade sig ut på gräset på "sitt" bajjaställe.
Och ut kommer stora............BLÅA.......bajskorvar! De var verkligen jätteblå. Funderar på vad han har ätit för nåt....
Vi bakade trolldegskakor förra veckan så jag får nog kolla i den lådan om det ser ut att saknas, för de var gröna.
Alternativt är det den nya kattsanden, där i är det också massa blåa pluttar. Usch...kattsanden kanske är farlig att äta?
Nehe...nu kan jag inte skriva mer för nu måste jag undersöka källan till det blåa bajset! Tänkte inte på kattsanden innan. Och det var faktiskt lite väl blått för att kunnat vara de gröna trolldegskakorna.
Huja..

.
Baloo börjar förresten bli stor gosse & får knappt plats i knät längre ;-)


Dagis, galler & rockparty

Tänk att Essie snart fyller TRE ÅR! Himmel vart har tiden sprungit iväg? Min lilla lilla fågelunge börjar bli stor!
Hon är på dagis nu, hon älskar verkligen att vara där & nu med 15 timmar är det precis lagom! Hon hinner inte bli trött utan det är bara ett 5 timmar långt lekpass för henne!
Tänk om man kunde ha det såhär jämt? Trissvinsten VAR ÄR DU?!  Skulle ju vara en dröm att kunna jobba 50% & ändå ha samma standard som idag. Jag vet inte om jag är beredd att leva på luft för att kunna vara hemma mer, samt är det viktigt för mig med mitt jobb! Får se om vi kan ordna så vi jobbar 90 båda två sen när Olle börjar dagis, men det är tack & Lov ett tag kvar tills dess!  
Jag  var på föräldramöte förra veckan & det var skoj att se lite mer vad de pysslar med där borta! När man hämtar & lämnar så ser man ju inget av verksamheten utan då är det ju oftast fri lek på de tiderna!
Men tycker allt de fått ihop treårsgruppen riktigt bra & pysslar med en hel del grejer inbyggt i lekarna! Intressant faktiskt & man märker ju stor skillnad nu när de är lite äldre & själva tar för sig & leker.
Har lite svårt att förstå vilka "mål" man ska uppnå med småbarnen som går på dagis. (1-2 åringarna) Nu vet de ju precis vad & hur & varför amn gör saker & vi får höra många roliga historier härhemma om hennes roliga upptåg!
Hoppas på att de som går nu stannar kvar så att det blir ungefär de barnen hon kommer ha med sig upp  i skolan sen!

Idag är det plock & städ dag! Har inte fått iordning riktigt sen helgen så ska upp med Olles presenter & plocka iordning.
Essie & jag ska måla inbjudningar sen till hennes kalas på lördag. Har inte hunnit med det men tänkte inte ha nåt jätteavancerat utan bara bjuda in de barnen hon träffar & leka lite. Nån Clown kommer inte iår....han verkade mest skrämma de stackars små förra året. (Utan Essie då som snabbt konstaterade att det var Sara som var clownen...)

Har beställt galler till bilen också så inte B ska kunna hoppa fram. Nu får jag dem inte förräns på fredag så min tur till Växjö ligger i farozonen....vet inte om han stannar därbak & åka med barnen i bilen & lös hund + packning + vagn vet  jag inte om jag vågar! Men det löser sig nog på nåt vis. Kan säkert låna buren vi lånat igen över dagen bara annars.

Sen måste det bli lite Rockplanering också....ska på maskerad på lördag med rocktema...gah.....VAD ska jag ha på mig då?!

Luuuugnt i mitt hus!

Ska ärligt erkänna att det varit en strissig vecka!!! Både jag & barnen har varit hostiga, Olle har fått ventilera på sjukhuset. Ingen har sovit bra på nätterna & så hund & stora huset då som står & gror igen - på det lägger man invasion av släkten eftersom det var Olledop igår :o)

Allt blev iallfall klart & Olle fick sina namn Karl Olle Dandeleon. Lille sötprinsen var jättearg i kyrkan & tyckte inte alls om att sitta där ihoptryckt i en stor virkad klänning! Han ville ÄTA & SOVA!! BASTA!!!!
Fast på dop får det ju vara så.
Lite synd bara att vi inte kunde höra vad prällen sa eller så mkt av den finafina dikten Smullan läste!
Det var jättefint TACK!
Essiebus var hyffsat lugn men lite bus var hon ju t vungen att hitta på, så efter att torkad Olle på huvudet efter vattenmomentet så sprang hon runt med trasan & det var Millimmeter från att hela dopfunten trillade i backen! Det var nästan synd att prästen fick tag på den, det hade varit lite skoj minne om den trillat ner ;-)

Såhär ungefär var vår fina dag:






Klänningen har min farmor virkat & mina kusiner  har haft den! Visst är den fiiin!


Inte skoj :-)


Nydöpt liten olle, med röda sjukkinder


Fina supergoda tårtan med Polkagris & hallonsmak inuti! Smask!
Jaaaa, det blev en stoooor bit över som jag ska sätta tänderna i nu!!



Johan & Essie i sin fina klänning!
 De var såå söta småtjejerna & Emil. Mamma har fina bilder på dem isin kamera men glömde ladda in deras bilder!


Gudmor Smullan (Gudfadern fastnade inte på bild i min kamera....men är man hemlig så är man ;-)

Så nu ååårkar jag inte ladda upp fler bilder! Jo måste ju visa söta lkotymen också...min uringning kan ni ju blunda för :-) 
 


TACK alla för de fiiina presenterna Olle fick & för att allt blev så himla trevligt! Älskar verkligen att ha familjen & vännerna här! Långväga gäster hade vi som kusinen Björn som tog sig hit ända från Borlänge för att skjutsa mormor. Och min morbror Anders som kom ända från stockholm över dagen med sin sambo för att fira lilla Olle!

Tack & Gonatt!!

Vem kastade grus i mina ögon...

...& en hammare i mitt huvud...en har jag en tupp i halsen också. Låter väl trevligt.
En mysig hemmakväll hade jag igår, jag badade med barnen (JA det är sant jag hoppade ner i karet fast man inte kan ha 45 grader med barn...) Essie tyckte det var jätteskoj att mamma var med & hon fick sitta i "buren" med Olle. Har ju skötbordet på badkaret så trångt var det kan jag lova men mysigt! 
 Min mamma var här en stund  senare så jag kunde gå & handla & valla Baloo. De två små somnade 18:30 Olle & Essie 19:15 alltså helt okej tider.

Gick & la mig 21:30 kollade på Greys sen fastnade jag i nån spökbåtsfilm, gav Olle mat 22:45
Släcker lampan DÅ vaknar tuppen i halsen. Hostar & hostar slår ett öga på klockan 00:15 Hopplöst tänker jag, snart lär ju Olle vilja äta igen.
Somnar, hör en dörr öppnas & små fötter. Essie kommer in klockan är 01:10 jag har precis somnat. Essie har också en tupp i halsen & hostar. Somnar om efter kanske 30 minuter. 02:15 Olle är hungrig jag är groggy!
02:25 jag vill SOVA men halsen vill hosta igen... 03 nånting Essie vaknar hostar. 03 närmare 04 Olle hungrig igen, jag har glömt sätta locket på termosen, vattnet är kallt får gå ner & värma hund följer efter....OCH en Essie som undrar om det är morgon nu. Uppe igen ligger Olle med klarvakna ögon, Essie vill också ha välling, hittar inte den andra flaskan försöker få henne att stanna i våran säng så ska hon få Olles slatt sen. Efter tre försök stannar hon i rummet, Olle sluter ögonen igen. Går in till Essie & vår säng, hon får slatten, hostar, somnar om.
katten är sur för han inte fick mat i köket & står nere i trappan & skriker surt en stund.
04:30 nånting jag vill sova igen...halsen vill hosta.
06 Olle gladpratar inne i sin säng. Jag drar täcket över huvet & låtsas vara döv. Olle gapskrattar i sitt rum, börjar övergå till arga ljud.
06:20 går upp med gladprinsen. Essie sover gott kvar i sängen.
07:15 Essie kommer ner & gosar i soffan.
Mysigt men ojojoj vad jag är trött idag! R KOM HEM NU!

Åkte ner till stan efter ha lämnat Essie på dagis, Olle sov som en stock hela tiden.
Sen somnade han igen vid 12:15 härhemma, jag springer till soffan & släcker ögonen....hostar.....Olle vaknar...!!
Om 40 minuter ska jag hämta Essie så inget vila idag heller. Yrk...behöver lite energi för har massor att göra!
Nehe..kaffe dags & byta blöja på GladPrinsen!

Min stavning....

Jag hade faktiskt 4 i svenska & MVG när jag pluggade vidare
......men ett minitangentbord & stress när jag skriver gör att det OFTA faller bort bokstäver & blandas lite huller om buller. Oftast hinner (läs orkar) jag inte läsa igenom så det blir som det blir, Ni får helt enkelt hålla till godo med min ssssshhhnnnyyygggaaa stavning tills jag får massor tid & ett nytt tangentbord :-)

(På jobbet läser jag alltid allt innan jag skickar nåt & där är det ju ett rätt "torrt språk så där är det inga problem...dessutom är de flesta breven där redan klara bara att skriva ut & signa, sen jobbar jag ju inte just nu så kan gott få slarva lite)

4 Månader

Olle fyllde 4 månader igår!
Jag vet knappt vart tiden tagit vägen! Fyra månader som gått så otroligt fort! jag vill ha min BEBIS kvar! Han får aldrig bli stor ;-)
Alla tider har ju sin charm, men första bebistiden är ju så speciell. Men stor skillnad på första & andra barnet.
Så ni som sitter hemma med er första älskling ta er tid & Mys!!
Skulle lätt kunna skaffa en till om ett par år när Olle är stor Fast då är ju jag en gamal rugguggla...och gravid vill jag inte vara igen men föda gör jag gärna!
Trodde nog aldrig det kunde vara sån skillnad på två förlossningar! Och är så glad att jag fick vara med om en så bra föslossning med Olle där allt gick "by the book" fast lite fortare! Att bara ha ont i två timmar totalt & slippa bedövningar är ju inte sådär ofantligt jättevanligt så jag har verkligen haft tur! 
Så den upplevelsen gör jag gärna om igen fast utan hallucinationer, kan fortfarande höra det där bippandet "dataspel" i huvudet om nån har en sån ringsignal eller när det tutar i saker. Helt sjukt! Har fortfarande inte träffat nån som hallucinerat på det viset så jag måste dragit i mig litervis av den där gasen haha.. 
Iallafall försöker jag ha det mys & träffa andra bebismammor när jag Essie är på dagis, samtidigt går de timmarna så fort & oftast får jag inget gjort som jag tänkt under den tiden. 
Skillnaden på en & två är ju att Essie inte sover på dagarna & vaknar tidigt om mornarna så svårt att ta en quicknap då & då som man gjorde med Essie. 
Hon sov ju dessutom nästan alltid till 9-9:30 så jag var helt utvilad på mornarna. Har aldrig hunnit så mkt & haft det så bra som när hon var bebis!!! 
Jag har det kalasbra nu med, för Olle är en såndär bebis som man inte tror finns. Äter sover & är glad. Han är alltid nöjd & glad & finner sig i att ligga på sin filt eller sitta i sin babysitter när jag har fullt upp med hans syster :-) 
Sötprinsen! 

Olle på dagen 4 månader 22 september kan nästan sitta själv! 



Och Baloo fyllde också månad igår! 5 månader blev han & det firade han med att fösöka äta upp kameran! 
Helt crazy bild ju!!! 



Dags att ge Olle mat sen plocka lite! Lotetn kommer en stund med Melker sen & dricker kaffe innan det blir dags att hämta Essie igen! 
R har åkt till Uppsala & kommer hem imrogon kväll. Så much too do..Dop på lördag också ju! 
SES!



 

Shoooping

Underbara mamma kom cyklande runt 11snåret idag & tog hand om barnen.
Jag tog Baloo med mig & susade lagligt i 80 till grannsataden för lite klädesshopping.
Varför har man förresten satt farten till 80  DET är en skum fart att åka i!
Plockade upp Kakan & dammsög barnklädesaffärerna.
Lite smått & gott hittade jag :


jeansdress, skärp, finklänning, byxor, stickad klänning till Essie
Kostymbyxor & väst, mysbrallor, body, sockar & vita tunna byxor + body till Olle.
INGET till mig själv, men jag ska shoppa sen! Om 13 kg!(Eller 12,5)
Bara föll pladask för denna byxdressen till Essie:


Visst är den tuff! 249kr tycker jag inte var så dyrt.
Ja vi har målat ikväll i hallen så Essie har hjälpt till! Duktigt va!
Det blev sååå bra så ska visa sen när det är helt klart!! (och städat haha..) Förhoppningsvis blir det klart innan helgen!

Helgen som var har jag varit småsjuk så inte alls hunnit med det som jag tänkt göra...miljoner grejer typ!
Men skönt väder var det ju så en promenad orkade jag med igår.
Både Olle & Essie somnade gott i vagnarna:

baloo hade nog gärna med krupit ner.

Baloo skulle egentligen gått på avslutning på klubben men jag var alldeles snurrig så vi stannade hemma! Ny frisyr fick han däremot så nu är min valpis borta "Snyft" (för er som inte har sett honom så mkt så har han haft valppäls som är alldeles våfflad på öronen men nu har jag alltså klippt bort det)

Söt han ÄR!!!

Nyklippt & fin!

GrötSöt & hästapållar

Olle käkar numerr gröt & banan det var det bästa han smakat i jhela sitt liv! Oj oj vad gott! Så nu ska stor kille bli ännu större ;-)


Första banantuggan i Olles liv! Sötgröt!
Olle har varit på sitt första läkarbesök oxå...tyckt att han rosslar i andningen & känner igen det från Essies förkylningsastma så i torsdags blev det lååååångbesök hos tant-doktorn med inhalationer & en flaska ventolin med hem.
Men ni ska ju inte tro att gladOlle var sur för inhalationen. Både sköterskan & läkaren skrattade åt honom för han pratade riktigt i maken & skrattade. Jag misstänker att de bytt ut inhalationen till lustgas...för sådär skojigt tyckte jag ju det var under Olles förlossning ;-) Vart ska det sluta mmed min lille gosse som redan gillar skarpa grejer haha...

Idag var det ju lördagsmorgon & såhär skoj har vi om mornarna på helgen när R är hemma & busat upp Tuss till max (inte så lätt att ha sovmorgon alltså...)
Hästar gillar ju jag & Essie får gärna gilla dem också!


Den riktiga hästen är min älskling Lancome som jag hyrde förra hösten. Dock inte jag på ryggen på denna bilden!

Nu väntar jag på R som snart kommer hem med mat från nya libanesresturangen. Får se vad han hittar på för gott!
Nästa vecka ska jag ta tag i mig själv igen & trycka bort de där retliga extrakilona jag bär omkring på!
10 nöjd men helst 13 så jag kan svulla lite julmat sen!

Första huvudfotingen


Torsdag...

...och Olle bullen är så förkyld! Lillemannen kan knappt hosta det bra rosslar i honom. Ingen feber & inget snor så det är bara avvakta. Han har legat upppallad på kuddar hela natten & sovit gott iallafall. Nu sover han gott inbäddad i vagnen så får se om jag ska ringa upp så de får lyssna på honom. Lite orolig för RS i och med Essies baciller hon drar hem & hon pussar ju på Olle i tid & otid.

Hopplade hästamopeden igår & var snabb att ta Zerona som brukar gå som en klocka...när tom en klockhäst rusar iväg som en travare är det nåt fel på mig. Höfterna rullar & klarar inte att hålla om alls. Blir så irriterad på det för det kostar ändå 160kr varje gång & när jag åker runt på detta vidset på hästen känns det som kasta pengarna. Blir det inte bättre nästa vecka tar jag en paus så lederna går ihop sig igen.

har MASSOR att göra hemma så får nog ta & sätta lite fart. Nån sa att det alltid är så iordning härhemma...ja det är för jag inte låter er titta i alla rum, speciellt får ingen kika i källaren fast där bor ju monstren så där vågar ingen kika ändå haha...
Såhär fint iordning är det i Olles rum:



Och Olle själv i sin säng:



Men Olle är rätt glad fast han har så stökigt :-)
I alla lådor är det Essies gamla kläder, håller på & sortera det lilla som Olle kan ha sen & det somm är helt & fint som ska sparas av hennes grejer. Lite ångest får man faktiskt av att packa ihop alla fina tjejrejer.
OCH att redan packat en halv låda med Olle-grejer..min lille bebis redan en "stor" kille!

En skojig bild på Baloo...han ser helt skranglig & konstig ut, ungefär som de nerbantade kändisarna som bara har ett stort huvve ;-)



Och såhär fint vaktar han ingången till dagis varje dag när vi lämnar & hämtar. Är faktiskt riktigt riktigt duktig & pratar ingen med honom när de går förbi sitter han helt stilla (vad jag sett har ingen kommit in med trasiga kläder & blod haha...)



Och en mysbild på Söttussie också när hon bor i sitt fina lilla kojanhus.




Just det...passar på & säger STORT GRATTIS till Marlen som fått en FLICKA!
Hoppas allt går bra & att ni är hemma/kommer hem snart!

Dags att ta tag i dagen!

Sluuuut på mys....

Ollebullen vill inte amma längre alls. I och med flytten till eget rum tyckte han att han blivit stor pojk & nåt j-a bröst duger inte mer. Jaja...kanske var det inte sååå mysigt de nätter jag legat de senaste månaderna i tre-fyra timmar med han som en förlängning av mig själv halvsovandes, men de där nära stunderan i soffan eller på morgonkvisten har ändå sitt mys & man har en annan kontakt, en egen kontakt! Eftersom han mest fått ersättning har det mest varit för att han ska somna/sova eller när jag inte orkat göra flaska. Mätt på mig har han aldrig blivit.
Får väl kånka in honom inatt till oss & ge det ett försök till men tror nog inte det kommer gå. Lilleman börjar bli stor :-(
Men så är det ju med små bebisar de har en alldeles egen vilja ;-)
Planerar Olles dop & föröker få Kakan att sjunga! Vet att hon kan om hon hinner träna lite så hoppas på det.
Om du inte sjunger får du gå hem hela vägen från Lövhult hehe...

Ikväll spelar R innebandy med sektgänget & jag väntar på DH veckans favvo!
 Vi var ute i Skåne en tur hos danskarna & köpte lite drickbart, Baloo fick följa med & vi gick ett varv runt  "kvarteret" jisses vad lydig han blev när det var skymning min lille goshund. Tom ligga ville han glatt & lydigt. Hoppas Ligg komandot börja sätta sig för han verkar inte förstått varför man ska ligga ibland på kommando & egentligen...varför ska man behöva kunna det?!
Baloo har haft en riktig busdag. Märks att han börjar bli unghund nu & hittar på bus mest hela tiden fast ändå så är han så duktig & lydig. Men  lite irriterad blir jag på alla som ska hälsa på honom när man är ute & promenerar.
-ÅÅÅhhhh vad söööt!! Sen står de där & klappar, han fjäskar & hoppar som en studsboll. Jag brukar vara lite otrevlig & dra undan honom & sätta han ner för han ska faktiskt väga 50-60kg & då går det inte ha en hoppade gladskit jämte vagnen med en bebis i & en treåring på bräda eller precis jämte.
Ni som inte har hund....FRÅGA ägaren om det är okej att klappa INNAN ni ropar ut hur söt hunden är. Dessutom är inte alla söta hundar snälla....jag har mött mammor som tittar surt på en när Baloo hoppat upp på deras barn trots att jag sagt att han är klumpig & har sylvassa tänder. Då får man faktikt skylla sig själv.

Nehe tre minuter kvar till veckans roliga tv! Natti Natt på er!


Länkar...

La till några bloggar som jag läser :-) Vill ni inte vara länkade hojta till så plockar jag bort. Vill ni vara med hojta till så lägger jag dit.

Ska ut en tur i det vackra kvällsvädret med Baloo nu.....men det är faktiskt mysigt med lite höstrusk så mig gör det inget. Finns bara dåliga kläder inget dåligt väder - ajaj - Nu tuggar han på nåt han int efår tugga på...igen...
Idag har han varit en riktig TJUV! Vissa dagar är han inte en postorderhund....fast man får ju 99% av gångerna skylla sig själv.
Igår tex. Han var bara ute på baksidan, sen ringer telefonen & det är J som bor tre hus bort på stora gatan,
-Du din hund & katt är ute på gatan, Nej nu sprang de iväg upp i trappan! Jag hörde bilar tuta & kollade ut & såg dem nästan bli påkörda.
GAHHHH!!!!! När jag öppnade dörren var de redan tillbaka uppe på tomten igen så inget hände. Mer än en halv hjärtinfarkt!!!!!!
Gizmo är sällan eller aldrig ut men när han väl gör det går han tyvärr ofta ner i trappan & ut på stora vägen. Baloo tycker inte alls om när katten försöker lämna trädgården utan försökte väl på sitt lilla sätt få in han igen.
Men hursomhelst så får Balooo inte vara själv ute längre tills vi fått iordning ett riktigt staket. (om femhundra år mohahaha) Annars är det väl egentligen bara det att han pissar på R som är lite jobbigt för R iallafall. :-) Jag kan faktiskt inte låta bli att fnissa om mornarna när jag hör R grymta för att Baloo släppt några droppar av lycka.
Kan ju dra sjukdomsbilden av Gizmo också när jag ändå är inne på djuren, han är klart bättre & gått upp mer i vikt.  Men behöver ju gå upp mer så jag ska försöka köpa hem mer blötfoder av den sorten han kan äta & se om han blir nåt glupsk av det! Annar shar jag ett par kilo han gärna kan få, men hur överför man det på en katt!?


GRATTIS ANNA!!

Ett snabbinlägg bara & ett stort gratiis till Anna & Dennis som fick en liten Sigge igår kväll!
Det blir visst bara pojkar iår :-)

Varit en sväng på ÖF med Essie & kusinerna. De skötte sig som små änglar! Essie stannade hos mamma en sväng till så nu ska jag städa upp härhemma litegrann!
Carro kommer sen när hon varit en kompisrunda så då blir det highlife igen med kusinerna.
Hon trodde även Marlen var på BB för de skulle träffas idag men M har inte svarat i telefonen. Hennes blogg var tom så kanske :-)
Så hoppas jag får skriva grattis till henne också innan dagen är slut! Men man vet ju aldrig hur länge bebisar tänker stanna i magen....hon kanske bara är borta eller nåt. Vet ju själv hur alla tror man är på BB så fort man inte svarar i telefonen eller var online på typ 10 minuter haha..

Tjejkalas

Var på en mycke trevlig tjejfest igår hos Mirre som fyllde 35!
Mycke rövin & en superskojig tipsrunda - maten lagade hennes make som var våran slav för kvällen :-)

Förbereder oss att bli snygga :-)






hmmmm lyckas int efå in fler än en bild..men såhär snyggg var jag igår! Yeahh....
Ja trevligt var det även om jag kanske dök lite väl djupt i rövinet & hade karuselllkalas när jag kom hem.
Men tack vare det fick jag sova EN HEL NATT! det var typ hundra år sen. R tog Olle hela natten, jag hörde honom bara en gång men han hade matat han två.

Så idag har Olle fått flytta in i sitt rum så det ska bli spännande att se hur det går inatt! Mysigt ser det ut att vara i den stora spjälsängen iallafall!
Kusinerna är ju på besök så Essie har varit med dem hela dagen & busat. Gissa om vi skrattade åt henne när hon 19:00 bestät säger att hon ska sova & går in på sitt rum & pyjmasar sig. Sötknopp!
R har lagt klart golvet & lilla trappan i illa hallen så nu ska kaklet bara fogas där-. Blir så fint! Ska leta upp nån ursprungsbild så ska ni får se skillnaden sen!
Nu blir det lite  film en stund till sen bädden!
Imorgon hade jag tänkt leka trebarnsmamma & ta med kusinerna till ÖF mamma sa hon kunde ta Olle isåfall. Fyrbarnsmamma har jag ingen lust att vara haha..

Testar lite!

har iåförsig några droppar vin i kroppen så skyller väl på det att jag inte klarar av att skriva ett inlägg & posta flera bilder i det så som jag gjorde i gamla bloggen grrrrr.....not like!

jaja...nu hinner jag inte skriva för det där med korten tog ju halva natta (22-22:30 är NATT för mig)

Haft en trevlig kväll hos mina föräldrar med kusinerna..men vilken ljudnivå det blir! Och ingen vill sova & de tre stora går på OverLoad & blir då ganska ilskna. Olle är en rutin bebis & vill inte somna borta alls han heller!
Den enda som skötte sig (som vanligt) är ju Baloo! UNDERBARA GOSHUND!
Ja vi skippade kämpandet med argOlle & en speedad Essie att söva dem där & rullade hemåt istället.
Tror knappt nåt av barnen hann känna lakanen i ryggen innan de sov..komiskt när man h¨llt på & greja 30-60 minuter borta utan minsta lilla blinking på de runda ögonen hos nån av barnen.

Är det slut på gå-bort-grejen när man har två barn?!?
Jag ska bort imorgon på en oväntad inbjudan på tjejfest! Ska blir jätteroligt, så nu blir det en sista pinkerunda med B sen bädden!

Bus


Hur sparar man flera bilder i ETT inlägg?!


hmmmm....


Utkast: ...


Så fiiiin ju...



Finns att köpa på http://www.interior1900.com bland massa andra skojiga 60-70-tals tapeter! Låt er inspireras eller kräkas ;o)

jag e trasig....

pust & stön säger jag bara!
Var & hopplade lite häst igår & fick instuktörens ena häst Camilia. Började JÄTTEBRA redan i spiltan när hon högg mig i armen, så proffsSussie (som aldrig får ett bakåtslickat öra i nyllet) fick agera assistent & hjälpa mig.
Piven sa att hon var en testhäst så jag tänkte mer att hon skulle vara vild & bångstyrig, istället ville hon helst inte gå alls. Kände mig verkligen som värsta nybörjaren! Efter en stund gick det ganska bra men började känna i höfterna. Mina trasiga leder klarar inte av att sitta i dressysadel på en ganska bred häst & hålla om. Efter ett skrittpass där jag slappnat av låste sig höfterna helt & kunde inte hålla om ett endaste dugg. Det tyckte nog Camilia var jätteskoj för nu kunde hon ju ånga på som ett ånglok istället. Rida med händerna på en sån häst går INTE. Efter en skänkelvikning när jag kände att det ploppade till i höften gav jag upp så den envisa hästen fick sin vilja fram & slapp jobba mer.
Blir SÅÅÅÅ irriterad på mina dumma leder! Men ska testa henne om ett par månader igen & se om det funkar bättre då.
Det får bli lättdrivna & smala hästar ett tag till.

Har precis lämnat Essie på dagis & hon cyklar dit nu. Så duktig, men "jag är trött i benen" blir det i slutet. Fast smidigare att hon får cykla än den där jobbiga brädan vi har annars. Velar fortfarande lite om tvillingvagn...fast nje...hon sitter inte stilla så länge ändå så det får vara!
Har ni tips på hur man torkar gummistövlar utan torkskåp? Essie har kissat i båda paren & de torkar ju inte!!! På dagis sa de att jag kan ju ta med dem dit & torka i skåpet så får kanske skutta bort med dem så vi har stövlar i helgen.

Ska lägga kameran på laddning nu så det bliur lite kort i bloggen. Ska dejta med Marie & Lotten om nån timme & kan ju vara skoj att ta lite bilder på grabbarna. (Oliver 4 månader & Melker 4 månader)
Sen blir det hem & fixa lite papper & kolla lite grejer inför Olles dop.

Började kika på tapeter igår & fastnade så för Sandbergs "Emma & Milton"  denna med djur
http://www.sandbergab.com/default.asp?lid=10&ulid=18&show=3&katdel=3&psid=80&vid=418&vrank=1
Eller denna med landskap & "stad" "Lilly & Leon"
http://www.sandbergab.com/default.asp?lid=10&ulid=25&show=3&katdel=3&psid=96&vid=580&vrank=1
Super fina! Säkert snordyrt också så ska ner & kolla det. Barn pillar ju gärna på tapeter så tänker inte lägga flera tusen påtapet i första rummet, fast det är ju bara i alkoven & en liten vägg...så vi får väl se! Sen hittade jag en med stjärnor på också som var helt ok!

Djur kostar pengar...

Ja det visste jag väl innan för gjorde ju en vacker uträkning på vad Ajax kostat på 10,5 år. Minns inte riktigt men det var typ 180000kr eller i runda slängar ca 1500kr/månad.
1500kr/månad är väl inte hela världen egentilgen...det rä klumpsummorna som gör hål i plånboken.
Denna sommaren har jag lagt nästan 20000kr på bara djuren!!!! (Inköp Baloo, mat & SJUKA katten......)
Beställde grindar till bilen igår så det är därför jag funderat lite över detta under natta. Men grindar måste vi ha så inte Baloo kan skutta ut hursomhelst. Även om Ajax alltid stannade i bilen saknade jag grindar jättemycke när man lastade vagnar & all annan bröte man har med sig när ma har barn. (Och nu TVÅ barn då...)
Grindarna inhandlas från Jeppes & kostar 2140kr. Inte sååå jättedyrt. En bur till vår bil går loss på 6500kr!
Så idag ska jag ringa & kolla lastgaller också. Sen sitter han säkert gullhunden. 

Pratar med  Anna på MSN  nu som sitter & väntar på sin bebis! BF igår så hon har rätt trist därhemma. Trodde minsann hon skulle få minst en vecka innan...så fel man kan ha.

Men snart Anna kommer bebisen, så det hinns säkert inte med nån lunch imorgon..men jag vill gärna smaka den där soppan så nu får du klämma en dag till ;-)
Neh..ska ta atag i mitt smutsiga hus & ge Olle mat.

Lite lammkött tack!

Jag älskar lammkött! Det är det bästa jag vet swå jag tror jag måste skaffa lite lamm att ha ute i Skåne.
(Ja precis en hel hage med snygga lammköttisar på typ 18 bast som springer runt & spänner sig....jag får ju vara otrogen med ett lammkött om jag vill enligt "mina" fina husreglerregler.....R får gärna träffa nån såvida hon är över 55år, jag får gärna träffa nån såvida han är under 25år hehe...shysst deal va? Men alla känsidar har ju unga toyboys så då måste väl jag också få?! )
Nä, nu menade jag riktigt lammkött & riktiga lamm. Fast det blir nog jobbigt att äta upp de söta små lammen om man haft dem i en hage & gosat med.
Bjöd in Em & Johan igår på lamm-mat.
Till det hade vi potatismos med massor av örter i. Meningen var att det skulle bli illgrönt men det blev det inte. Smulan, vilka örter hade Mannen i sitt mos?!

Gott var det iallafall & sen hamnade vi framför tv:n & kollade på ettans "porrkväll" himmel vad vi garvade.
Det var nästan så jag måste se den där "långt ner i halsen" som dokumentären handlade om. När den kom 1972  var hela USA i uppror om denna fruktansvärda film, & folk trodde klitoris satt i halsen...helt sjukt kul haha..
 Och den där Ron Jeremy var ju en riktig knäppis & inte det minsta snygg. Har aldrig förstått mig på den typen av film så det får nog vara så i fortsättningen också.
(ja för den nyfikne så har jag faktiskt aldrig sett nån p-rulle på "riktigt", en gång på en fest gick fäbojäntan i bakgrunden & en gång försökte några killar ragga på mig & Kakan med hjälp av Mr Butt som blev nerdragen i en sjukhussäng av en 250kg.kvinna,  de trodde vi skulle tycka det var jättesexigt...not......rena skämtet ju.....)
Det blev rätt sent som vanligt, förstår inte varför vi aldrig kan vara som normalt folk & sova i vettig tid om helgerna!? Men sova får man väl göra när mman blir gammal & grå.

Johan ska ha en stor fest med Rocktema 1/11. Vad ska man klä ut sig till då???
Funderade lite på han Slash i Guns n Roses. Då behöver jag bara svarta kläder, ett nitbäte, en gitarr & en stoooor svart krullperuk.  Så ser ni nån sån vandra runt den kvällen behöver ni inte fråga om autograf...det är bara jag isåfall.

Spåra fram lite kantareller tack...

Var på b-klubben ida & lade spår. Smulis hade laddat med Köttebullar för att vovvarna skulle göra bra ifrån sig.
För hennes del blev förmiddagen mest en dragkamp mot den lilla cockren som löpte...Jackson var helt tok*** efter henne, så tyvärr blev det inte såbra resultat med smuis spår han var helt paralyserad av andra goa dofter.
Baloo däremot som inte fattat skillnaden på tjejer & killar ännu spårade finfint upp sin hög med köttbullar :-)
Så nästa år sa han vara en fulllärd kantarell hund. Eller ska kanske satsa på den där dyra svampen murkla..nej TRYFFEL menar jag visst enligt R. (Är inte murklor goda att äta????)
Jaja...vi får väl se hur det blir med det.
Tyvärr har jag glömt min kamera hos Loppan så inga foton från skogen idag tyvärr.

Nu har precis båda barnen somnat som två stockar för natten hoppas jag. Ska upp & svida om lite & sen laga lammracks & potatgratäng eller hasselbackar inte bestämt än - sen kommer Em & Johan & tjötar lite.
Får inte bli för sent ida bara för imorgon måste jag upp i ottan igen :-)
Essie ska gå på gympan imorgon så hon får hoppa av sig lite.
Har faktiskt inget skoj att skriva idag heller....saknar min kamera!

Utkast: Fredagspulsen slår ...

Fredagspulsen slår som en hammare....
haha..ja inte är det mitt ordspråk, jag tar det helst lugnt på fredagar.
Men igår sa Smulis att hon var manfri ikväll & lite vinsugen....så nu drar det ganska mkt i tjejtarmen, alltså att träffa tjejer & dricka lite vin ;-) (med betoning på lite för efter två glas är jag full så billigt är det haha..)
Em var också i stan & vet att Plättan varit sugen på lite vinkväll ett bra tag. Får nog dubbelcheck med Smulis om hon vill ha oss hos sig ikväll så kan jag sula iväg ett sms till de jag kommer på. 

Nu ringde svägerskan så kvällen blir hemma hos dem istället.
Hon är nu en riktig doktor med legitimationen i hamn så ville fira det en liten stund med räkor tyckte jag hon sa. Mumma!!! 
GRATTIS SVÄGERSKAN! Nu ska vi ringa henne varje dag om alla våra krämpor hehe...

3 timmar...

...det var vad jag fick sova inatt. Fast inte sammanhängande så gissa om jag har grus bakom ögonen idag.
Tror Olle har ont i magen, har har inte varit ordentligt på toa på flera dagar så det är nog den som knasar. Så hela natten har han varit ledsen & det enda som hjälpt är att vagga honom stående. Tror ärligt inte jag hade pallat med ett kolikbarn?! Eller man gör väl det på nåt mystikt vis.
Så nu har vi två vaknätter på snart tre år....så ska nog inte klaga så högt.

R stannade hemma till 8:30 så jag kunde sova en extratimme iallafall, packade sen snabbt ner Olle i vagnen (som hade haft en jätteglad morgon..) & han somnade innan vi hann ut. Iväg med Essie till dagis sen fort fort hem & kasta sig på soffan! Gott! Sov 30-45 minuter sen åkte jag till Lotten en sväng & jämförde pojkarna på alla håll & kanter ;-)
Skoj att vi är sp många som fått killar samtidigt. Olle var vaken & glad, hade tänkt åka hem 6 sova en timme till men hann inte det innan Essie skulle hämtas.
Det jag saknar mest från att bara ha en bebis hemma är just att kunna sova lite när den ändå sover. Nu måste jag passa in en tupplur de timmarnan hon är på dagis & då måste ju Olle sova också. Men men...det är väl så det ska vara lite meckigt.
Granntjejen kom in nu så Essie & hon äter frukt & kollar på Askungen. Så bra att tjejerna finns här i kvarteret & de leker så bra.

Hund kurs ikväll, har tränat Ballo att sitta kavr i bilen med öppen grind....funkade ok så ska bli skoj & se om han rymmer iväg ikväll!
har för mkt grus i hjärnan idag så orkar inte skriva nåt skoj.
Jo just det...simningen...R var på infoträff igår, & när simtärnaren började prata om att barnen ju klarade sig själva stack han fram huvet & frågade "men de som är typ tre?! " de andra är fem år....
Men hon får vara med iallafall fast med förälder försat gångerna så det funkar. Men det blir nog inga problem med vår lilla vattentok!

Såå...

börjar dagen gå mot halvtid iallafall.
Just satt i mig hela två pannkakor! Bara det att jag lyckades göra helt okej pannkakor är en bedrift.
Har ni bra recept får ni gärna bidra :-)
En med pepparrotsost & ruccola & en med hemmagjort äppelmos (nejnejnej inte jag gjort - mormor) & socker.
Ja, jag vet inte specielt GI mer än ruccolan kanske!? Men åt kål & morottill luncg så det kompenserar väl det hela.
Essie & kompisen var glupska & åt upp 10 stora pannkakor. 5 var, fast de ville bara ha socker på.
Undrar jag vad för vattensoppa de får på dagis för de hade de fått idag båda två,
Nu leker de prinsessor på Essies rum & Olle somnade gott i vagnen. Smidigt som attan att söva honom, bara att ta en promenad hela vägen till soptunnan!

Sitter & väntar på sambon & svärisarna.
Sambo ska iväg på infoträff för simskola för Essie. Hon pratar om det hela tiden så hoppas det blir bra!  Men får ner mig i de där kalla bassängerna det får man inte så R ellernån annan får gå med henne.
Själv ska jag iväg & hoppla lite häst igen. Får nog ta en "lätt" idag för axeln har typ gått ur led efter alla nätter då Olle "bara" vill ligga på min arm. Hmpf...sliter ut sin stackars mamma gör han den lille.

borde göra..

GE OLLE MAT SÅ KANSKE JAG KAN skriva normalt sen...tränar på att skriva med bara ett finger, går inget bra som ni ser!


RSS 2.0