Latte & galna barn.
Det blir en tur till ÖF sen för att de ska få lugna sig lite. (Läs Olle)
I helgen ska jag baka denna skapelse, den har läskat mig hela veckan då den legat på expressens förstasida. >
Men testar nog göra brun kladdis i botten. Helvitt låter lite sliskigt fast vit choklad är min passion ;)

Vit chokladkladdtårta

Ingår i kategorierna:
Student, Tårtor, Dop, Bakning, Kaffebröd & kakor, Tjejmiddag, Fest, Ägg & mejeri, Efterrätter & godis
16 bitar Ingredienser
250 g | vit choklad |
---|---|
200 g | smör |
3 st | ägg |
2,5 dl | strösocker |
2 msk | konjak |
2 dl | vetemjöl |
Glasyr:
150 g | choklad, vit |
---|---|
0,5 dl | vispgrädde |
Garnering:
florsocker |
---|
Tillagning
1 Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret
i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
2 Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
3 Häll smeten i en smord och brö-ad form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
4 Grädda i nedre delen av ugnen 30– 35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
5 Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värm-en och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna cirka 5 minut-er i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kyl-en. Sikta över florsocker.
Ser smaskens ut...
Hoppas ni får en härlig dag.
Ser/låter himla gott ut :)
Det receptet knycker jag genast! ;-)
Ser makalöst gott ut!
Det receptet nallar även jag :-)
Mums!!!!!! Gjorde du kakan? Blev den isf så god som den ser ut???