Ser inte fram mot morgondagen...
...miss i planeringen så jag får TÅGA in till jobbet.
Kl 07 går tåget!!
Usch vad tidigt & Usch vad jag avskyr att åka tåg till jobbet.
Hade klockan varit innan 18:00 hade jag susat direkt till bilaffären & köpt en liten shoppingbil!!
Bakade igår & tänka sig att det blev bra. Men har bakat det bördet femtiåtta gånger & det har aldrig misslyckats.
Bak för mig det när man bara slevar ihop allt till en kletig klump!
GI-Limpa
3dl dinkelfullkornsmjöl
3dl rågmjöl alt. hälften proteinmjöl.
1/2 dl av följande fröer (alltså 1.5 dl frön):
Linfrö, pumpafrö, solrosfrö
2 dl blandade nötter, mandel, valnötter, caschew, para eller vad man nu har.
4 st torkade delade aprikoser (men jag brukar ha ganska många fler)
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
6 del naturell yoggi
Slabba ihop allt till ett riktigt "klister".
Smörj en avlång form & bröa med sesamfrön
In i ugn i 50 min på 175 grader långt ner.
I min ugn måste den bo ca 1h 20 minuter, men det är nog olika.
Ser lite torrt ut, men det är det inte & supergod!
Nä, nu ska jag ut & sur-promenera får tågresan imorgon :)
Brödet låter & ser supergott ut. Undrar bara hur smaken är, är det sött? Har gjort några "bikarbonatslimpor" innan och alla smakar så sött = inte alls i min smak. Det är super att bara dega ihop och in i ugn så nu hoppas jag på att det smakar bröd och inte kavring-sött ;-)
Lycka till på tåget i morgon!
Kikade på receptet igen och har ändå svårt att tro att det blir sött så som jag inte gillar. I mina liknande limpor har det nämligen varit ganska mycket sirap i och i ditt recept finns inget sånt sött. Får helt enkelt prova ;-)
Det söta kan vara aprikoserna, sen har jag massa russin i också, glömde skriva det.
Klart värt ett test från en äkta bakerska ;)
Detta ska provas, kanske redan i morgon. Älskar bröd med nötter och frukt.