Vem vet mest om dig?

Du själv eller Storebror? (eller förresten...Hensyskonet)

Jag och en kompis pratade för ett tag sen om personuppgifter på nätet.
Finns en födelsedagssida där alla står med & det inte går att bocka av sig ifrån.

Jag känner att man ska kunna vara anonym på nätet om man själv inte valt att "vara" med.
Visst är det fortfarande "bara" att ringa skatteverket & ett par samtal bort kan man få veta otroligt mycket om folk.
Men det krävs ändå lite jobb av dig som vill veta att ta fram dessa uppgifter. Det är begränsad tid man kan ringa på dygnet, och även om det inte frågas varför du vill veta saker, så måste du ju ändå prata med en riktig person.

Men när allt finns på nätet, ett par knapptryck bort, blir det lite läskigare.
En missnöjd kund på jobbet, ett ärende som gått helt fel, du är skitarg på din bankman för börsen sjönk med 110%, din läkare fattade visst inte att du brutit benet utan skickade hem dig med alvedon, din handläggare på fk tyckte inte alls att du lät sjuk osv...
Lite google så har man hittat både bild, adress, en facebook och kanske en blogg.
Personer de flesta möter i sitt yrke har man ju tystnadsplikt mot, men den personen har ju inte det mot dig,  om man som jag har villkor att ersätta efter, en på fk kan inte betala för att vara snäll.

Ofta när man söker på nåt på nätet, är det de missnöjda, eller de farliga symtomen som liknar de man letar, man hittar. Finns väl kanske i folks personlighet att inte skriva om det man är nöjd med. (förutom facebook & de flesta bloggar, där man själv framställer sig som supermänniskan...men kanske inte så roligt att läsa att jag tex idag satte Ester framför Harry Potter så jag kunde sova)
 
Idag hamnade min fundering när ett telefonnummer ringde hem vid barnläggartiden för femtielfte gången.
Alltid hem först ( och vår hemtelefon funkar inte när man svarar, den bara ringer ) sen mobilen.
Ikväll tänkte jag nu svarar jag så jag blir av med dem, jag har ringt tillbaka numret innan & kom då  till en röst som sa att jag förmodlingen blivit sökt för en undersökning.
Så jag svarade och jepp, det va från SCB - statisiska central byrån, men så frågar de inte efter mig, inte efter maken, utan en helt annan person som vi har relation till, men som inte har samma efternamn, adress eller någon som helst koppling till mina telefonnummer. Dessutom vet jag att denna person har hemligt nummer på både hem & mobilen....
Märkligt!
Ringde upp den personen, och ja, det hade kommit ett brev från scb att de skulle ringa. men då de har hemligt nummer så hamnade de brevet i soporna.
Och sen ringer de mig?
Måste allt forska vidare lite i hur våra telefonnummer kunde kopplas ihop...
 
 
 
 
 
 

Vill du säga mig nåt?

Härinne skriver man nåt braigt:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Din mejl: (bara för mig)

Har du någon blogg?:

Skriv nåt trevligt::

Trackback
RSS 2.0